Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

16.5.2020

Tofun 10vk touhu torstai ja perjantai

To 14.5 mentiin illalla AST:n kentälle. Tofu sai alkuun olla autossa ja kun olin luukku auki lähempänä yritti vähän komentaa ja haukkua sieltä. Palkkasin myös autossa odottamista. Laitoin sitten parin koiran ajaksi luukun kiinni. Gavan lenkit odotti autossa. Gava teki muutamat kepit, takaakierrot ja in-in hypyn. Kepit loivassa kulmassa ja itse vähän oikaisin, osan väärin mutta toisella korjasi. Ekalla meni keppien sijaan, ansahypylle (takana). Tofu haukahti paristi autolla (luukku auki). Tämä oli nyt toinen kerta kentällä.

Tofu tapasi parkkiksella aussieita ja yhden bordercollien. Rauhallisesti moikkailivat. Vähän sai komennusta jos liian innokkaasti meni. Löysin Gavan lelun ja meni häntä tötteröllä sen kanssa. Ja kepinkin, kunnes nappasin pois. Lelunkin otin pois. Aluksi kun ihminen tuli kumarassa kohti vähän väisti, mutta lopuksi tajusi että siltä saa herkkuja (kerjäsi niitä istuen tai nuoli treenitaskua :D). Koirat oli kiinnostavampia. Täytyy pyytää myös ilman koiria moikkaamaan.

Tofu teki ohessa myös parit sivulletulot namilla, hyvin keskittyi vaikka vieressä ja metrin edessä oli toinen kerjäämässä. Gava ei pentuna pystynyt kun kyräili vain muita, sama kotitreenissä piti olla tilaa. Tofu on niin ahnekin.

Kerran kaverit halusi auttaa niin Tofu sai kokeilla ekaa kertaa suoraa putkea. Heitin lelun sisään ja juoksi pidempää kautta ulos. Toisella kertaa kutsuin lelun kanssa toisesta päädystä ja tuli ekalla läpi. :) Leikittiin vähän tai Tofu juoksi lelun kanssa..

Makoilua, laitoin hihnan kiinni ettei tarvitse sitä katsoa. Toisella kentällä treenattiin. Gava oli mukana ja syötin "jatkuvalla syötöllä" maahanmenoon palkkaan. Sen verran tiheästi että pysyi. Pyysin Gavaa suorittamaan ohessa hypyn, niin että edelleen olin kyykyssä ja palkkailin. No Gava ei alkuun tajunnut, mutta vähän ravaili häiriönä. Tofu keskittyi kyllä ruokaan.

Gava nautti kun pääsi juoksemaan vähän paimenten kanssa. Vaikka se alkuun näytti kamelilta, jolla kaksi kyhmyä selässä. Oli jännempää kun oli nuorempaa aussiesukupolvea. Ihan nätisti se meni parilla komennuksella. Enemmänkin olisi voinut juosta. Käytiin Shantilla ja Gava meni maanmatosena Wiccan komennuksen edessä (koiraportti välissä). Enään harvoin Gava saa olla pienempi ilman huolenhäivää vastuusta. :) Vaikka oikeasti Gava taitaa olla pari kk vanhempi. On sille ihan eri onko toinen koira nuorempi vai vanhempi.


Torstaina illalla näytti tältä, Gava prinsessalla oma yksityissohva. :D Tofu pääsee sohvan päädystä kiertämään pois. G ei tykkää jos nukkuessa tullaan härkkimään. Gava löytyi aamulla samasta paikkaa.


Perjantaina Tofulle:

- ekaa kertaa lounasnameja niin, että laittoi etujalat tasapainotyynylle. Muutamat toistot sitä.
- oven takana odottamista, koska Novan vuoro treenata.. Ehti videolle haukkua, mutta sitten rauhoittui. Kävin palkkaamassa istumista (lasiristikko ovessa) ja suljin uudestaan. Olin piilossa ja menin palkkaamaan, kun istui taas.
- päiväruualla syötin työtuolilta, kun Tofu tarjosi makaamista. Aika hyvin pysyi, vaikka pientä viivettä välillä. Tuota ennen oli nukkunut niin oli vähän rauhallisempikin. En oo vielä yhdistänyt käskyä.

Pe Novalle kaukoja: 
- seiso-maahan-seiso vaihto alkaa vihdoin näkyä, se työ mitä on tehty ehkä viime 3kk aikana, ja varmaan 15-20krt ihan namiohjauksella. Sitten vasta siihen tai satunnaisesti ilman namia käsihoukuttelulla ja toisesta kädestä nami. Luopumiset namista, ei saa ennakoida vaikka näyttäisi jos siellä mikä on seuraava positio.
Tänään kokeilin niin, että käsimerkein läheltä ja näytti hyvältä. Videolle varmaan hätäilin, yleensä yksi siirto ja palkkaus tai kehut. Pitäisi muistaa 3-5sek väliä.


TOKO

Pe tokotreenit Sirkuskentällä Katin ja Tria belgin kanssa. Matkassa Nova ja Tofu. Jätin auton luukun auki. Päätin ottaa Tofun ensin, mutta sai alkuun olla sittenkin sylissä ja jaloissa syöden namia ja välillä leikkien. Tria aloitti ja innokkaasti katseli Trian seurausta. Katsottiin myös miten tehdään tunnari ja evl ruutu. Palkkasin Tofua kontaktista, maahanmenosta ja muutamasta sivulletulosta. 
Kuva: Kati 


Sitten apparin kanssa tehtiin luoksetuloja 2kpl, niin että sai apparilta nameja. Unohti mut siksi aikaa. :D Ekassa hämmästyi, kun piti luoksekin tulla.

Novan vuoro
- kontakti ja namista luopuminen, lyhyttä seurausta. Välissä kävin palkkaamassa pennun autoon, kun se oli hiljaa ja meni maahan häkissä. Heitin nameja sisään. Nova paristi karkasi ja meinasi syöksyi Katia, on niin innoissaan.
- peruutusta: aluksi 2 askelta ja ne meni peppumaassa. Muistuteltiin sitten kun otan yhden askeleen taakse, että nostaa takapuolen. Aluksi sanoin seisokäskyn ja namikädellä apu. Sitten alkoi askeleesta jo nostaa takapuolen.
- Pidempi seurauspätkä ja sai siitä sitten lelun, millä purkaa kierroksia. Pidemmässä kahdesti tippui kontakti. Se on myös vähän väljempää kuin jos on namiluovuttavana. Perusasennoissa petraa.
- kaukot: seiso-maahan-seiso, aluksi vahingossa teki oikein seiso-istu vaihdon! Toisetkin hyviä, mitä alkuun neuvoteltiin että saako ennakoida tai tehdä pelkästä käsimerkistä vaihtoa. Motivoivaa nähdä edistystä ja saada onnistumaan treenikentällä!
- tunnari: ensin oma piilotettu ja väärät rasiassa. Kurkkasi rasian ja etsi oman. Toisella toistolla tunnarit maahan kasaan ja oma samaan paikkaan. Kurkkasi vääriä ja oli lähellä nostaa yhtä, muttei koskenut. Sitten meni hakemaan oman. Sen jälkeen tunnarin pitoa ja meinasi ilman lupaa ottaa tunnaria, ei ollut keskittynyt. Treenattiin sitten pitoa ja otetta. Niin, että pystyin koskea tunnariin tai pitää siitä kiinni. Alkuun kiinni pitämisestä aukeili suu.

Illalla makaamista:  kotona jauhelihalla istui maahan ja kuppi keittiöjakkaralla. Laitoin omat kädet alas. Tarjosi maahanmenoa ja sai namia. Sitten lisää jatkuvalla syötöllä. Paristi nousi ylös ja yritti haukkumalla komentaa, sitten tajusi mennä maahan ja ruokapalvelu pelasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!