Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

7.5.2020

Tofun (9) viikkoa: esineen nostoa, lintu ja tokoa

Maanantaina nähtiin Nova metsässä ja kun kutsuttiin luokse niin se juoksi täysiä pennun yli, joka kierähti tänäyksestä ja huusi vasenta etujalkaansa. Kannoin loppumatkan sisälle ja edelleen aristi sitä. Päivän oli aitauksessa ja isoista erillään. Nukkuikin aika paljon. Loppupäivästä en huomannut aristusta ja jalka oli samanlainen kuin toinen. Huh jos selvittiin säikähdyksellä. Sinä päivänä reppukyydillä kotiin oksensi matkalla myös ruokansa, vaikka muuten on kestänyt reppussa ilman pahoinvointia. Tuli jälkikäteen mieleen, voiko törmäyksestä saada jonkun tärähdyksen., Toinen päivä mentiin myös rauhallisesti ja ei saanut olla isojen kanssa.

Ainut treeni oli häkissä odottamista, toimistolla metallihäkissä ja kotona kevythäkissä. Kävin myös kulman takana. Samoin koiraportin takana niin, että kävin piilossa ja palkkasin. Ke iltana meni itse nukkumaan kevythäkkiin. Toimistolla pyrin palkkaamaan jos hakeutuu häkkiin (häkki lähinnä työpistettä).
Odottaminen ja yksinolo alkaa sujua jo paremmin noin lyhyitä aikoja. Lisäksi oon saanut yöllä nukkua herätykseen asti. Kävi esim ulkona klo 00 ja sitten 7:30. :)

Tiistaina Tofulle esineen pitoa ja nostoa. Aloin naksutella tarttumista. Namikippo jalkojen välissä välillä häiritsi. Pitäisi melkein laskea toistojen määriä.

Ehkäpä parempi tehdä myös kosketuskeppiä tai kosketusalustaa, joka on ehkä simppelimpi hoksata naksuttimen idea.

Ke ja to Roihuvuoren kirsikkapuistossa kuvaushommia koirille. Tulossa kuvia.

Torstaina sulatin muutaman tunnin naakka lintua ja kokeiltiin ruuan yhteydessä sen noutoa. Alkuun oli niin hirveä nälkä ja ruoka vain mielessä. Sitten onnistui lyhyt kantomatka. Viimeksi 7vk iässä näki riistaa. Muuten siipiä damien kyljessä x2.

Torstai iltana tehtiin kolmas nostotreeni. Nyt oli uudet Metsäkulman riistatyynyt testissä. Isompi niistä 80-100g, jotain pehmeää sisällä "tyyny". Sitten pienempi oli lähemmäs riistadami, 250g painava. Näissä ihanat kuosit ja käsityötä. Nova oli sitä mieltä, ettei tuo kevyt iso ole mikään pidettävä kun ei paina mitään.

Jauheliha iltapala meni Tofulle kun otettiin yksittäinen nosto ja kädestä, joka vähän piilosta palkka. Vaihtelin tyynyä ja damia. Nyt oli jo ideaa, vaikka apuna tiputin tai vieritin noutoesineen. Sanoin "jes" palkkasanan. Koska täytyy olla pienempi kriteeri niin nyt se oli vain nostaminen tai otteen tarraaminen. Myöhemmin sitten viilataan asentoa.


Näiden lisäksi tehty luoksetuloja ulkona. Lähinnä nyt omassa ja porukoiden pihassa. Ei ole ollut nyt ulkona paikassa missä voisi pitää vapaana. Paitsi ma.

Sivulletulo alkaa sujua käsipaikallaan jalan vieressä. Seurausta vähän otettu imuttaen. Tai yhden pienen askeleen sivulletulo eteenpäin.

Maahanmeno ja siellä pysyminen. Jollain ruualla vähän kokeilin seisottaa, mutta oli vaikeata kun ei ollut seinä takana.

Stark lehti luettavana

Vasen: Sunnuntain malli
Oikea: Purutikkua ahkeroitiin 2pvä:n ajan ja saatiin vain kärjestä 1cm avattua. :D 

Vasen: Häkki unilla
Oikea: Harjaamisen saalis. Leikattiin myös kynnet ti ja namia ohessa.

Perjantaina tuli pihalle Iida ja labbispentu n.11vk? (10kg). Aluksi Tofu haukkui vierasta koiraa vaikka tultiin yhdessä pihalle. 
Sitten pentutokoiltiin vähän alkuun. Kontaktia, istumista ja otin luoksetulon hihnan matkalta. Laitettiin myös 2m erolla istumaan vierekkäin. :) Ihan hyvin meni, välillä kiinnosti kaveri ja välillä ei. Perusnappulat maistui.

Painiessa Tofu oli kokoajan alakynnessä ja kaatuili maahan. Vaikka isompaa pentua otettiin välillä päältä ja jäähylle niin jonkin ajan kuluttua aristi taas vasenta etujalkaa. Sitten saikin olla sylissä. 

Kranioaika varattu 2vk päähän pentu saa isojen ohessa käydä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!