Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

15.5.2020

Tofun 10 viikkoa la-ke

La 10vk kasvukuvat, painoa 6.8kg, (ke 7kg M&M), korkeus 34cm
SOSIALISTAMISTA
10.5 sunnuntaina Tofu pääsi anopille vierailemaan. Leikittyään rauhoittui nukkumaan. Ei malttanut tehdä erilaisella pihalle pissejä. Yhdet pikku räsymatolle ja toiset lattialle. Kakat tuli ulos. Näki aikuisen labbiksen, mistä riemastui. Mutta sai olla mun pideltävänäkin kun vauhtia paljon ja liukkaat lattiat. Henkan siskon labbis oli tosi kiltti. 

Tofu hyppäsi ekan kerran sohvalle su illalla, mutta sen jälkeen ei onnistanut vinosta lähestymisestä. 

TOKO
11.5 maanantaina tehtiin kaksi kosketusalustan treeniä. Ekaa kertaa tarjoten. Toisessa "jes"sittelin ja toisessa naksutin. Eri alustat. Hyvin hoksasi ja illallla oli kauheasti vauhtiakin. :D aluksi palkkasin nuuskimisen, tassun reunalla, kohti menon. Ja välillä kestoa. Sitten kun toinen jalka lähestyi. Aluksi kaikki palkat alustalle. Mutta vaikeutin niin että palkka oli pois alustalta. Ja tarjosi takaisin. 

TOKO
12.5 Tiistaina aamutreeninä pitoa/nostoa/kantamista
Noutokapulan tyylinen muovilelu missä päädyt on palloja. Maasta nosto ok ja tarttuminen esine edessä. Pito oli vain lyhyt tai nosto suoraan ylös ja tiputus. 
Tehtiin kantamista niin että liikutin lelua poikittaissuunnassa ja kun vastustaa niin palkka. Sitten niin että sai tuoda kohti sekin ok. Ja niin että vein lelulla musta poispäin, käännös ja mua kohti. Tuli vähän enemmän kestoa pitää lelua. Ja kohti tuomista. SOSIALISTAMISTA
11.5 Tiistaina käytiin Sellon parkkihallissa, nähtiin ostoskärryjä ja niitä pitkä jonokin työntekijällä. Sylissä rullaportaita Robertsin nurkalle, mikä jo kiinni. Ihmeteltiin rullaportaiden kulmalla ja siitä meni ihmisiä ohi. Palkkasin kontaktin ja otettiin kuva, kuten hallissakin. Osittain kävellen, vähän liukas kivilattia. Kannoin liukuoville aseman päätyyn, mistä myös lasiseinät alhaalla olevaan kauppaan. Vähän ihmetytti mutta äkkiä reipastui. Ovet ja metalliritilät ok. Bussit ja junat ei ollut huomion arvoisia. Maassa oli kaikkia roskia! Yritti jopa riehaantua mua syömään, repimään takkia ja lahkeita. :D Pissi tuli ulos kivetykselle, hyvä! 
Takaisin mennessä samaa reittiä mentiin jo häntä tötteröllä ja palkkasin reissulla kaikki namit taskusta (kontakti ja istuminen). Pari kysyi rotua, mutta ei tultu härkkimään. 

 

 


Ti 12.5 Tofulle lyhyt yksinolo Gavan kanssa. Jätin Tofun häkkiin ja Gavan sen aitaukseen. (Vietiin auto huoltoon kahdella autolla ja kävelin Novan kanssa lopun matkan toimistolle. ) 
Takaisin tullessa kuului huutoa. En ehtinyt väsyttää pentua tai jättää sitä silloin, kun se nukkuu. Hiljeni hetkeksi ja olikin kakalla nurkkaan. :D Ehti mun tullessa sisään tallata kakkaa. Tassupesulle ja siivosin häkin. Patja ja matto sai lähteä pesuun. Myöhemmin löysin vielä yhden pökäleen pohjan ja häkin välistä. :D 
Tassupesulla huomasin, että yhdessä kohtaa karvojen alla oli takkua. Jouduin leikata saksilla vasemmasta etujalasta noin 1mm×2mm tumman palan pois. Pihkaa tms? Tai pikeä? Tällainen pentu tarina. 😂

Ke 13.5
Naakkatreeni liikutin lintua tai heitin vähän. Osalla kerroista otti. Mutta roikotti myös siivestä tai ravisteli.

Maahanmenon tarjoaminen: menin kyykkyyn ja laitoin namikäden jalkojen päälle. Tarjosi maahanmenoa ja palkkasin sitä tiheästi. Novakin tarjosi vieressä ja pyysin välillä Novaa namilla istumaan. Hyvin Tofu pysyi maassa sen pari sekunttia. Peura juoksi porukoiden omakotitalon nurkalta. Hetkeä ennen mietin, mikä Tofua epäilytti tutussa paikassa. Ollaan kuitenkin 15km Helsingin keskustasta..Ke illalla käytiin myös Mustissa ja Mirrissä. Isot muovikoirat oli aluksi ihmeteltäviä. Näki villakoirapentua ohimennen, rohkeasti moikkasi.

Skeittirampit oli aika täynnä sirkuskentällä ja pysähdyttiin siinä. Nova mukana. Aluksi ihmetytti, mutta autolle tultiin häntä tötteröllä. :)

On se tosi kiva poika! Vaikkei arastele käyttää ääntä, jos omasta mielestään joku kestää liikaa tai vapautta rajoitetaan. :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!