Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

6.5.2020

Lauantain tokotreenit ja puuhasteluja

TOKOA
Lauantaina upeessa kelissä tokoiltiin Malminkartanon jätemäen kentällä. Päädyssä oli voimistelijoita ja paikkiksen aikaan tuli reunaan kahvakuulan heittäjiä. Treenattiin Annen ja aussieiden Jedin, Leian ja Katlan kanssa. Ja kuvattiin toisiamme toistemme kameroilla.

KUVAT kuvaaja Anne Barck, edit mun käsialaa ja kamera.


Novalle: 

paikka istuminen: kävin nopeasti piilossa ja palkkasin, pari muuta lyhyttä pätkään. Autolla palkkasin Tofun, joka odotti nätisti häkissä.

Paikkamakuu: piiloon taas, mutta lyhyitä aikoja. Tässä tuli myös kahvakuulien heittoa. Nova huomasi katsoa kaiken paikkiksissa, mutta pysyi. Leia tytön kanssa tehtiin paikkikset.

Seurausta, suoraan otetuissa kuvissa vähän poikitusta (aukeaa vähän takaa).

Tunnari ei ollut ihan valmis vielä. Oma oli sivussa aluksi laatikon alla ja sitten hiekkakasan takana. Osassa onnistui. Täytyy olla myös keskittyneempi. 


Tofun vuoron ajan Nova odotti taukoviltillä kentän laidalla. Ja sehän malttoi odottaa tosi hienosti! Ehdin jo unohtaa sen olemassa olon. Annen koirien ajan Nova oli autossa varmistuksena hihna peräkoukussa, mutta pysyi silti autossa vaikka luukku oli auki. Taisi olla hiljaakin vaikka kurkki autosta ja ei ihan kokoaikaa  maannut.

Tofun treenissä
- aluksi leikkiä (huomasin, että yksi tunnari oli unohtunut hiekalle ja tarjosin Tofulle, nappasi sen oikein suuhun)

- sivulletulo ja seuraus, palkkasin sivulla kestoa. Kuvia varten kokeilin seurauksessa nostaa kättä. Aika hyvin bortsuihin verrattuna pysyi.
- noutokapula: ekaa kertaa kokeiltiin. Osassa jäi tuomatta, kun tuli katsomaan saiko jo namia. Alkuun kantoi laipasta. Sitten tajusi kantaa normaalisti. Kaikki kerrat palautti tosi hienosti.Gavan ja Tofun leikkivideota sunnuntailta

Sunnuntaina Tofu treenasi ruualla pikkudameilla, joihin olin laittanut ponnarilla siivet kiinni. Kevyempi 130g meni paremmin. Nami myös häiritsee, kun olisi niin hyvää.


Portin takana odottamista harjoiteltiin ruuan yhteydessä. Menin seinän viereen osittain piiloon tai kävin keittiön seinän takana. Aluksi hetken aikaa.
Samantyyppistä häkissä odottamista alkuviikosta, niin että kävelin sillä aikaa kun etsi nameja.

Sunnuntaina illalla käytiin myös Viikissä kuvaamassa kirsikkapuita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!