Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

25.5.2020

Tofu 12vk ja Novan hakuviikonloppu

Tofu 12vk, korkeus n. 37,5cm. Paino kotona 8.2kg, eläinlääkärillä 7,9kg.

LA HAKUILMAISU & ESINEET @ Petikko

Novalle ensin haukkutreeni, polun molemmin puolin noin 5-10m välillä. Tehtiin niin, että maalimies haukuttaa kahdesti samassa paikkaa eli ns välipalkka ja jatkuu. Namit ja lelu, mutta toisessa pelkkä pallo oli parempi. Toisessa lelu tuli taskusta, ehkä siinä ero?
Haukkuja alussa n. 3, sitten 5 ja kerran 10. Tuli 5 "pistoa", joista vikalla yksi sarja muissa kaksi.
Toisella oli pressu päällä, pää peitossa eikä ongelmaa. Tokalla vähän kesti haukun aloitus, kun namirasia oli piilossa varvikoissa.

Esineet kaistale Novalle: 3 viety valmiiksi etureunaan. Hain autosta ja upposi kyllä alueen loppuunkin. Hyvin näki kun sai hajun ja pysähtyi äkisti tarkentamaan. Jes vieraat esineet alkaa nousta hyvin!

Tofu pääsi hakemaan namia kahdelta maalimieheltä, toinen meni kyykkyyn ja toinen seisoi passiivisesti. Hienosti lähti aina seuraavalle vähän risteilyn tyyliin polun molemmin puolin. :) Eri maalimiehet kuin viimeksi.


SU HAKUTREENIT & ESINEET @ Tekno

Hakuradalle 4 pistoa, otettiin norjalaisena sekametsänä eli avut takaa alkuun 4,3,2,1 äänet. Sitten lähetin 1. Kaikki oli ok.
Ekaa kertaa kaikkiin haukun aloitus ja josta palkka. Hetken oli miettinyt ja sitten tuli hau.
Ekat pistot suorat. 3 pistolla juoksi kohti ekaa josta kaartoi oikein piilolle (mahd jälkeä?). Neljännessä vähän liikaa etuviistoon ja korjasi kun sai hajun. Oli kuuma juosta n. +18 ja piti 3 piston jälkeen jo ottaa ojasta hörppyä.

Esineet kaistale, 2 valmiina vierasta: tein lämmittely esineen ja sitten vieraat. Keskellä oli kannon päällä puutarhahanska, hyvin tarkensi siihen. Kehuin tai jopa sanoin jes kesken tuonnin ja tiputti hanskan. Ja kun pyysin tuomaan lähti etsimään lisää. :D No jäi sitten ilman palkkaa.
Seuraava oli takareunassa pieni pehmolelu. Olin hiljaa kunnes oli mun luona ja kehuin. Tiputti jalkoihin. Luovutuksissa eteentuonti on vähän kesken ja epävarma..
Novan mielestä 2 esinettä oli tosi vähän, mutta sai riittää kun ruutu oli jo tyhjä. Autoilta näki vähän tuohon kohtaan ja Nova oli kerännyt jo autossa kierroksia.

Kun porukkaa oli enemmän palkkailin vähän Novaa ja pentua autolla.
Lisäksi kun eka kierros oli käyty (osa jäi treenaamaan) otin Tofun pissille käymään.
Löysin autosta ison raksamiehen hanskan. Jätin sen Tofun nähden nurtsille ja peruutettiin vähän ja sitten sai "etsiä"/hakea sen. Hyvin nappasi ison hanskan ja kehuin kovasti tuonnista. Tai osittain meni myös ohi ja kantoi hanskaa.
Tofu teki myös vähän sivulletuloja, eteentuloa ja seurausta. Ja sai se treenien lopuksi parilta tyypiltä myös nameja.

Nova sai palkkaa autoon kun odotti hyvin vaikka, monesti unohti makoilla..

Treenaa: 
- Novalle kotona enemmän haukkuja, nyt max 25kpl kun en oo haukuttanut vielä enempää. Tavoitteeksi 35, 45, 55, 65. Onhan noita lyhyempiä pätkiä ollut.
- syksyllä ja tammikuussa oli myös ilman apuja pistoja, niitä myös
- ehkä jonkun tyhjänkin kohta voisi kokeilla.


Maanantaina Tofulla eka rokotus ja rohkeasti oli eläinlääkärillä. Komensi kyllä antamaan herkkuja, kun ei katsekontaktista antanut. Ekalla jänskätti hypätä pöydälle, joka matalalla. Kun eläinlääkärin herkuilla sinne meni niin rokotusten jälkeen hyppäsi sinne yksinkin kahdesti.

Oven takana vaan yksi valkkaripentu haukkui syötävästi ja olisi syönyt välipalana pikku pennun! Pelastin ottamalla syliin. Kaksi lasta vähän jänskätti jotka tuli käsiojossa kohti. Kaverin lasta ei pentu kiinnostanut ja siihen ei reagoinut mitenkään. Uusipaikka ja lapset sekä liukuovet oli jännä. Isot ihmiset oli kivoja! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!