Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

11.9.2021

Näyttely Leppävirralla

Leppävirralla la 11.9 näyttelyssä

Tofu oli tollereiden ekana ja Nova heti perään. Olivat ainoat urokset. Tuomarina Markku Kipinä. Sade lakkasi juuri ennen meidän vuoroa. 

Ennen vuoroa treenasin Tofun kanssa. Onneksi kokeilin myös kisaajan teltan edessä seisotusta, kun alkuun Tofua epäilytti siellä istuvat ihmiset eikä meinannut olla kuulolla seisomiseen. Tehtiin lelun kanssa muutama seisotus, että tultiin aina uusiksi paikalle. 

Tofun vuorolla eka käsittely oli ok.  Sitten haki mittatikun ja Tofun mielestä se oli ikävää. Sain pidettyä paikallaan, mutta seisoi lysyssä. Sen jälkeen halusi paeta ja onneksi pitikin mennä ympyrä. Kahteen kertaan ympäri ja edestakaisin. Seisotuksessa halusi seisoa nenä kohti äitiä ja häkkiä, eri päin kuin normaalisti. Ruokakaan ei meinannut maistua. Koitin ottaa sopivan etäisyyden teltasta. 

Paljon treenattavaa, kun Tofu onkin ympäristölle aika herkkis. Ehdittiin treenata kahden sukulaismiehen kanssa käsittelyä. Aluksi jännitti molempia, sitten alkoi sujua. 

Tofu ERI arvostelu
Maskuliininen vielä kevytrunkoinen uros. Hyvä ylälinja ja häntä. Maskuliininen hyväkalloinen pää. Hyvät korvat, silmät ja purenta. Etuasentoiset lavat. Liikkeessä löysä edestä. Hyvä takaosa ja häntä. Karva ok. Tarvitsee lisää itsevarmuutta.

Novan esitys muuten ok, mutta meinasi juostessa paristi laittaa pään alas.  

Nova EH arvostelu
Hyvä koko ja mittasuhteet. Riittävä luusto ja runko. Hyvät pään linjat, korvat, silmät ja purenta. Luisu lantio. Ulkokierteiset takaraajat. Lavat saisivat olla viistommat ja etuosa tiiviimpi. Pyöristää selkälinjaa lanneosalta. Askellus saisi olla tasapainoisempaa. Hyvä luonne, hyvä häntä ja väritys. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!