Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

17.9.2021

Tottista, paukkuja ja estettä

Pe aamuna äitin ja koirien kanssa Talin tottiskentällä käymässä.

Paukut makuussa: Kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja laitoin molemmat makaamaan ja palkkailin tihäesti läheltä. Novalla tosin aluksi takajalatkin tärisi innosta. Otettiin mun merkistä kahteen kertaan ampuminen. Tofu meinasi nousta istumaan ja katsomaan, mutta Nova pysyi hyvin. Palkkailin niin tiheästi, että ei ehtinyt kuin vilkaista.

Sitten seurauksessa 2 eri kertaa yksi pam. Namit esillä, Tofu oikealla puolen imutuksessa. Molemmilla kontakti säilyi. Nova ei ehtinyt miettiä katsomista.

Tofulle 
- seurausta: osittain korkeampi nurmi. Ero asenteessa ja kestossa onko nami lantiolla näkyvissä. Vs heiluuko käsi normaalisti.
- liikkeestä maahanmeno
- eteentulo, pienin käsiavuin
- eteenmeno, jätin seurauksessa lelun. Ihan täydellinen ja suora!
- a-este: ensin matala aa (toinen treeni) ja Tofu muisti idean. Myös kutsuna. Sitten toiseksi jyrkempi (ei vielä kisakorkeus). Ensin kutsuen käsiavulla yli, näki naminyrkin esteen yli. Ekassa meinasi olla liian kova vauhti alasmenolle. Piti ehtiä ohjaamaan riittävän alas. Tofu tarvii vielä treeniä, että oppii sopivan tekniikan.

Novalle 
- äitille lelu eteenmeno palkkaa varten ja odottamaan sinne. 
- liikkeestä maahanmeno ja jättö. Ekalla nousi istumaan. Tokassa lähti, kun nostin olkapäitä. Palautin takaisin. Sitten tarkkailin yli olan ja pysyi. Kerran palkkasin. Jos nousee istumaan niin yleensä 15-30m paikkeilla. 
- luoksetulon eteentuloa, aluksi vaikea. Sitten alkoi löytyä ideaa vaikka häiriötakana. 
- eteenmenon maahanmeno: ekassa tuplakäsky. Sitten myös ekalla. Matkaa n. 15m, 5m, 8m,  20m.
- eteenmeno jätetylle lelulle, meni kahdella kertaa hakutyöskentelyksi, kun ei bongannut lelua. Mutta juoksi n. 40m suoraan.
- aa-estettä, keskimmäistä jyrkkyyttä. Näytin merkin esteen yli ja tuli hyvin. Sitten kisajyrkällä sama ja tuli hyvin. Kolmanneksi kutsuin kisatyylisesti ja tuli esteen yli. Siististi myös. Vau! Viime kerralla Nova tuli vielä helposti ohi. Nyt oli 2vk viime kerrasta.


To aamun yllätyksenä oli, että auton takarengas oli tyhjentynyt

Tutkiessa löytyi kuusikulmainen mutteri kulutuspinnalta. Auto taisi hälyttää ilman paineista ke illan tokotreeneistä palatessa. Ensin selvittelyä mitä pitää tehdä. 

Lähimmästä huoltamosta kysymään, ehtivätkö ottaa vastaan. Sovittiin, että tuon auton 3km päähän huoltamoon ja 40km/h rajoitusta pääosin. Porukoilta lainaan kompura/ilmapainejuttu niin sai jatkojohdon kanssa laitettua paineen 0->2.8 bar. Sitten ilmat pysyikin sen matkan ajaa. Jos olisi ollut vähän ilmoja jäljellä olisi voinut vajaallakin renkaalla ajaa, onneksi en koittanut. 

Lupasivat huollossa paikata renkaan päivän aikana. Ennen klo 13 oli jo valmista. Ja paikkaus maksoi vain 30e! Saivat paikattua ottamatta rengasta irti. Ja reikä oli ollut siisti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!