Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

9.9.2021

Tokoa/tottista ja Novan hakutreenit

Ke 8.9 Tokoa/tottista Konalassa Katin ja Swiiti belgin kanssa

Tofulle
- paikkis istuminen ja makuuta Swiitin kanssa. Lyhyt aika ja hyvin. Namilla näytin maahan. 
- liikkeestä maahan, vähän pienemmillä avuilla meni maahan. Peruutuksesta käsimerkillä. 
- ruutu lelulle: n. 15m ok. 

Novalle tottista:
- seurauskaavio (Kati vei aiemmin lelun eteenmenoon) :  käsikosketukseen, kun meinasi keulia alkuun. Ja bongasi pallon. 
- liik istu hyvin! Liik.maahan nousi, kun olin kävellyt 20-30m, tota tekee välillä. Istumasta näkee paremmin.. 
- luoksetulo/eteentulo ensin niin, että piti juosta maassa olevan pallon ohi. Yritti tietysti varastaa lelun. Ja sitten oli vaikea luopua lelusta seläntakana. Huomasi myös että kriteeri edessä istumiseen ei toimi kun on häiriötä. Vain käsiavuilla onnistui. 

Paikkamakuuta Novalle palkkailen, että appari heilutti kapulata. Tehtiin niin pitkään että alkoi luopua. Palkkasin maahan. Kun luopui, Kati heitti välillä kapulaa. Saatiin onnistumisia ja pysyi makuulla. 

To 9.9 hakutreenit:
Nova pääsi pitkästä aikaa, viimeksi toukokuun alussa treenannut. Myös samassa paikkaa Petikossa. Melkein tyyntä, joka vaikea Novalle. 1 ja 3 pistolta välillä hienoinen tuulenvire. 

1.tyhjä: kääntyi vasemmalle, kun piti mennä oikealle. Lähetin 3 kertaa, kolmannen erikohdasta. 

2. Pisto: Ei tuullut paljoa ja piilo kallion perällä n. 70m? Yhdellä oli pyyhältänyt läheltä, muttei saanut hajua. Sitten ei meinannut upota ja lopulta löysi. Haukkuja 30 ja melkein ehdin paikalle tai ehkä 50m. 

3.pisto: mm välimerkillä n. 40m. Kyseli lähetyksessä ja jouduin lähettämään uusiksi. Juoksi lähettyviltä ja joutui pitkään paikantamaan kaatuneen puun lähellä olevaa. Haukkuja kunnes tulin perille. Lopussa hitaampi rytmi Veera Ki:lle haukkuessa, mutta haukkui silti! Jes :) 

4. Pisto: Nova työskenteli vähän taaksepäin ja meni polkua. Juoksi mm:n ohi eikä saanut hajua. Sitten oli sitä mieltä, että alue on tyhjä ja jäi lähelle kyselemään. Nova sai hörpätä vettä lätäköstä. Menin 3 lähetyksellä 10m lähemmäs. 

Haukkua kunnes tulin piilolle, jouduin 15m mm:stä pysähdellä kun lopetti. Sanoin lähempänä "sano" ja juoksi mun luokse ja siitä takaisin. Haukkui alkuun hyvin lelun luona, sitten lopussa korjasi vähän lähemmäs maalimiestä. Kun sai rytmistä kiinni ja olin ollut hetken lähellä sai palkan. Mm makasi naamiointiverkon alla, niitä on harvemmin mukana. 

Treenattavaa:
- lyhyempi matka ilman tuulta
- suoria pistoja: haamu? 
- oikein kääntyminen, sisääntuloja
- L - pistoja
- pupu/ pakeneva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!