Siirry pääsisältöön

Tokoa Konalassa, wt:tä, agia ja kraniossa

Aktiiviviikko! Kaikkea mahdollista. :D 

TOKO/NOUTAJAPUOLI
To tokoa&wt:tä Konalassa tollereille, Katin & Swiiti belgin sekä Hannan & Psii tsekkipennun kanssa.

- Tofu eteenmeno lipulle ja sorsadami. Taakselähetys. Luoksetulo ja pillipysäytys takapalkalla.
- tokoa Tofulle: Liik. maahanmeno ja ruutu kosketusalustalla. 

Novalle seuraus ja paikkishäiriöt. 

AKSAA:
La agility 

Tofulle ekaa kertaa 
hyppytekniikkaa perussarja ja korkeuden arviointi. Ekassa perussarjassa eka rima tipahti. Sitten hyvin. Kerran hyppäsi 2 vikaa, palkka 5 hypyn luo. Sitten ok. Korkeuden arviointi medistä pikkumaksiin ja miniin. Hyvin! 
- Video 


Gava teki ratapätkiä Josefinan kanssa. Kepit onnistui 90%! Kerran persjätöllä lähti aiemmin. Kuvia otin..


NOUTAJAPUOLI: 
Su wt treeni pellolla
- linjaa lipulle 70m,100m näki damin laiton ja 100m. Kaikki sujui! Apuna että oltiin kävelty samasta suunnasta. Vikassa häiril 90 astetta sivulla. 
- markkeerausheitto peltoon ja kulman taakse. Jälkimmäisessä ei nähnyt tarkkaa pudotuspaikkaa, pieni epäröinti.
- drive Tofu ja Gava, heittelin dameja ja palloja. Hyvin! 
+ Gava sai noutaa 10m päädyssä olevan ja drivesta. Ekoissa Tofukin meinasi nousta. 




SOSIALISTAMISTA:
Su 5.9 näyttely käsittelytreeni sadetakki mörkön kanssa: Suvin kanssa seisotus ja käsittelytreeni. Suvilla sadetakki auki, huppu, maski ja tuijotteli alkuun hiljaa ja kävi lähempänä. Sitten tuli katsomaan, aluksi Tofu ok. Sitten alkoi epäilyttää hiljainen tuijottelu. Palkkailin ja meni sitten kyykkyyn mennyttä huppupäätä katsomaan, sai namia ja totesi kivaksi tyypiksi! 


La ja su Tofu kävi myös shoppailemassa ja siellä tuli paria myyjää moikattua. Ei jännittänyt yhtään. 
Ostin naudan rustoa pakkasesta (4kpl, 3,95e) ja Gava ja Tofu sai sellaiset jo kotona terassille. Hyvin maistui eikä vatsakaan mennyt sekaisin. Luin jostain lehdestä jonkin aikaa sitten, että rustoluista saa hyvää ainetta nivelille. Mutta en ole niihin törmännyt ja muistanut hommata. 


LIHASHUOLTO
Ma 6.9 kraniossa Nova ja Gava:
Gavalla oli oikeassa ranteessa venähdys ja si-nivel jumissa. 45min niin koira oli avattu. Gava olisi saattanut pitää makuulla toista tassua lyhemmin. Gavalla varmaan liukastumisesta aiheutunutta, sm:issä kävi luonnon nurmella paristi nenämaassa. 

Novan ongelmaksi selvisi paksusuolen lähellä oleva jumi, missä vasen kylki oli jumissa että on vetänyt sitä puolta kasaan ja samalla niskan vasemmalle yläviistoon taipumaan. Novalla oireili se viikko sitten maanantaina. Onneksi saatiin viikon päähän aika ja yhden päivän jälkeen ei enään näkynyt yhtä selkeästi. Mutta Nova otti koko viikon rennosti, vain paikkistreeniä ja vähän seurausta. Ruuan muutoskin voinut vaikuttaa. Novalla on vähän herkempi vatsa, vaikkei selkeitä allergioita ollakaan huomattu. 

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...