Siirry pääsisältöön

Vappu Alatalon hyppytekniikka 2/3 sekä käsitöitä

Vapun hyppytekniikassa toinen kerta. Tälläkin kertaa tuli esiin puutteita, mitä tietämättömänä lähdettiin etsimään. Sain videoitua molemmat harjoitteet. Toistoja yleensäkin per treeni muistaakseni noin 5-6.(?) Jonka jälkeen tauko.

1. harjoitus: pitenevä sarja (6,7,8,9 jalkaa)

- kysyi alkuun, että oltiinko käyty fyssarilla, sanoin että osteopaatilla.
- ehkä 2-3 sarjaa ja sitten lopetettiin. Vähän teki Ruutilla tiukkaa lopussa, mutta selvisi vielä. Ehkä voiman puutetta?
- meni aika keskeltäkin
- lähdössä annoin 0-2 namia, sanoen liki, jossa pitää koskea reiteen. Hyvällä ryhdillä sarjalle.

Riisenille laitettiin sarjaan kolmeen viimeiseen poikittaiset rimat, riman päältä maahan ja siivekkeen jalan leveydeltä.

2. harjoitus: etäisyyden ja korkeuden arviointi (6+6+9 jalkaa)
Kolme hyppyä 6 jalan välein ja sitten viimeiseen 9 jalkaa. Kolme ekaa hyppyä 15cm korkeita ja viimeinen 40cm.

- Ruuti juoksi alkuun ihan oikeaa laitaa (samaa teki viimeksi sarjalla). Tällä kertaa huomasin sen itsekin.
- rimat nostettiin oikeasta reunasta 20cm ja vasemmalta maassa -> enemmän keskellä, paitsi välillä 40cm hypylle, meni reunaa kohden
- Vikaa hyppyä ennen näytti säikähtäneeltä tai epävarmalta. Joillakin kerroilla mietti, ohittaako vika hyppy. Kahdella ekalla kerralla hypyt vikalla hypyllä liioiteltumpia, toisella kerralla mäkin huomasin oudon näköisen pompun, jossa heitti takajalat liioitellusti ylös.
- Laitettiin pallo 6 jalan sarjan ja 40cm hypyn (vika) väliin. Sen hyppäsi ilman ongelmia -> sarja ei ole ongelma, vaan etäisyyden arviointi ja korkeuden.
- lopussa otti ekaan väliin ravin sekaisen tai lisälaukan -> väsyy?, tauolle

-> sarjaa on tarkoitus siirtää jalan mittoja pidemmäksi ja lopussa lähemmäs. Ruutin kanssa 1 jalka kerrallaan. Yksi laukka vikaan väliin.

- tauon jälkeen 2. harjoitusta:
- rimat nyt tasaisesti, nyt ei mennyt oikeaa laitaa.
- vika rima sama 15cm kuin muut. Nyt teki hyvin, liikutettiin hyppyä jalan verran pois päin ja lopussa takaisin.
- teki kaksi lyhyttä laukkaa ennen vikaa hyppyä parin toiston jälkeen(?), väsyy tai sitten ottaa lisää aikaa arviointiin
- Ruuti vei palloa kentän laidalle ja meni makaamaan -> väsyy

Riisenille suositeltin hankikävelyä/ravia, voisi olla meillekin hyvä. Usein Ruu, joko hyppii tai laukkaa.


Vappu vähän mietiskeli vielä Ruutin tilannetta
- tunnusteli vähän sitä ja totetesi, että selkään ja lonkkiin, pitäisi saada lisää lihaksia. Selässä tuntuu liikaa ranka. Paino kai oli ihan ok, on laihassa kunnossa.
- sanoi, että voisin kysyä osteopaatilta, onko suositella harjotteita. Pitää etsiskellä muualta mitä yleensä fyssarit neuvoo, osan tiedänkin.
- lisää kestävyyskuntoa.. Ruu on yksin aika rauhallinen lenkeillä, joko on remmissä tai vähän metsässä juoksee. Muttei samaan tapaan kuin muut. Ehkä jos itsekin saisi alettua juoksemaan niin tulisi pidempiä lenkkejä.
- dobopallokin voisi olla aika tehokas.. tasapainotyynyllä tehdään takajalkojen laittoa ja välillä etujalkojen.

Vikalle kerralle Vappu sanoi, että haluaisi taipumisharjoitusten sijaan (ei järkeä tehdä, ennen kuin korkeusarviointi ok), tehdä Ruutin kanssa korkeuden ja etäisyyden arviointia ja ehkä okseria? Se sopi, koska varmasti se meidän ongelma.

Sain juoksukontakti boxin aurauskepit, niin ajattelin että voin tehdä ihan hyppytekniikka sarjan, ainakin ton missä 4 hyppyä uloskin. Merkit tai mukit/kukkaruukut/ämpärit alle ja vikaa vähän korkeemmaksi (15cm+15cm+15cm+40cm). Jos saisi treenattua enemmän kuin kerran ennen seuraavaa koulutusta (1.4). Ja kesällä toki jatketaan.

Tein Ruutin kanssa sivussa pari puomin alastulokontaktille menoa. Remmissä ja sanoin eka käskyä ja sitten vasta päästin hihnasta. Meni kovaa.

- VIDEO hyppytekniikasta (kaikki samassa)

Tällaiset valjaat tein pari viikkoa sitten (värinä huomio-oranssi)

Ja tilauksesta..

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...