Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

5.2.2014

Vappu Alatalon hyppytekniikka 2/3 sekä käsitöitä

Vapun hyppytekniikassa toinen kerta. Tälläkin kertaa tuli esiin puutteita, mitä tietämättömänä lähdettiin etsimään. Sain videoitua molemmat harjoitteet. Toistoja yleensäkin per treeni muistaakseni noin 5-6.(?) Jonka jälkeen tauko.

1. harjoitus: pitenevä sarja (6,7,8,9 jalkaa)

- kysyi alkuun, että oltiinko käyty fyssarilla, sanoin että osteopaatilla.
- ehkä 2-3 sarjaa ja sitten lopetettiin. Vähän teki Ruutilla tiukkaa lopussa, mutta selvisi vielä. Ehkä voiman puutetta?
- meni aika keskeltäkin
- lähdössä annoin 0-2 namia, sanoen liki, jossa pitää koskea reiteen. Hyvällä ryhdillä sarjalle.

Riisenille laitettiin sarjaan kolmeen viimeiseen poikittaiset rimat, riman päältä maahan ja siivekkeen jalan leveydeltä.

2. harjoitus: etäisyyden ja korkeuden arviointi (6+6+9 jalkaa)
Kolme hyppyä 6 jalan välein ja sitten viimeiseen 9 jalkaa. Kolme ekaa hyppyä 15cm korkeita ja viimeinen 40cm.

- Ruuti juoksi alkuun ihan oikeaa laitaa (samaa teki viimeksi sarjalla). Tällä kertaa huomasin sen itsekin.
- rimat nostettiin oikeasta reunasta 20cm ja vasemmalta maassa -> enemmän keskellä, paitsi välillä 40cm hypylle, meni reunaa kohden
- Vikaa hyppyä ennen näytti säikähtäneeltä tai epävarmalta. Joillakin kerroilla mietti, ohittaako vika hyppy. Kahdella ekalla kerralla hypyt vikalla hypyllä liioiteltumpia, toisella kerralla mäkin huomasin oudon näköisen pompun, jossa heitti takajalat liioitellusti ylös.
- Laitettiin pallo 6 jalan sarjan ja 40cm hypyn (vika) väliin. Sen hyppäsi ilman ongelmia -> sarja ei ole ongelma, vaan etäisyyden arviointi ja korkeuden.
- lopussa otti ekaan väliin ravin sekaisen tai lisälaukan -> väsyy?, tauolle

-> sarjaa on tarkoitus siirtää jalan mittoja pidemmäksi ja lopussa lähemmäs. Ruutin kanssa 1 jalka kerrallaan. Yksi laukka vikaan väliin.

- tauon jälkeen 2. harjoitusta:
- rimat nyt tasaisesti, nyt ei mennyt oikeaa laitaa.
- vika rima sama 15cm kuin muut. Nyt teki hyvin, liikutettiin hyppyä jalan verran pois päin ja lopussa takaisin.
- teki kaksi lyhyttä laukkaa ennen vikaa hyppyä parin toiston jälkeen(?), väsyy tai sitten ottaa lisää aikaa arviointiin
- Ruuti vei palloa kentän laidalle ja meni makaamaan -> väsyy

Riisenille suositeltin hankikävelyä/ravia, voisi olla meillekin hyvä. Usein Ruu, joko hyppii tai laukkaa.


Vappu vähän mietiskeli vielä Ruutin tilannetta
- tunnusteli vähän sitä ja totetesi, että selkään ja lonkkiin, pitäisi saada lisää lihaksia. Selässä tuntuu liikaa ranka. Paino kai oli ihan ok, on laihassa kunnossa.
- sanoi, että voisin kysyä osteopaatilta, onko suositella harjotteita. Pitää etsiskellä muualta mitä yleensä fyssarit neuvoo, osan tiedänkin.
- lisää kestävyyskuntoa.. Ruu on yksin aika rauhallinen lenkeillä, joko on remmissä tai vähän metsässä juoksee. Muttei samaan tapaan kuin muut. Ehkä jos itsekin saisi alettua juoksemaan niin tulisi pidempiä lenkkejä.
- dobopallokin voisi olla aika tehokas.. tasapainotyynyllä tehdään takajalkojen laittoa ja välillä etujalkojen.

Vikalle kerralle Vappu sanoi, että haluaisi taipumisharjoitusten sijaan (ei järkeä tehdä, ennen kuin korkeusarviointi ok), tehdä Ruutin kanssa korkeuden ja etäisyyden arviointia ja ehkä okseria? Se sopi, koska varmasti se meidän ongelma.

Sain juoksukontakti boxin aurauskepit, niin ajattelin että voin tehdä ihan hyppytekniikka sarjan, ainakin ton missä 4 hyppyä uloskin. Merkit tai mukit/kukkaruukut/ämpärit alle ja vikaa vähän korkeemmaksi (15cm+15cm+15cm+40cm). Jos saisi treenattua enemmän kuin kerran ennen seuraavaa koulutusta (1.4). Ja kesällä toki jatketaan.

Tein Ruutin kanssa sivussa pari puomin alastulokontaktille menoa. Remmissä ja sanoin eka käskyä ja sitten vasta päästin hihnasta. Meni kovaa.

- VIDEO hyppytekniikasta (kaikki samassa)

Tällaiset valjaat tein pari viikkoa sitten (värinä huomio-oranssi)

Ja tilauksesta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!