Siirry pääsisältöön

Kattavat aksailut ja Rasmus rauhoitettavana

Veikkolan Tiia S:n treeneissä oltiin vikana. Otin Ruutin alussa sivulle ja tehtiin keinun pamautteluja. Tai keinahduksia, kun puinen keinu + pehmeä tekonurmi ei hirveästi pamahda. Ensin siiveke laskeutuvan pään alle, että keinu oli 20cm koholla. Ruuti hyppäsi metrin päästä siihen, alkuun meinasi kiltisti tehdä 2on2offin, mutta heitin namin aina pois. Sitten vähän nostettiin n. 40cm korkeaksi ja vielä sujui. Sitten pois kun kelpie häiriintyi.

Pari toistoa kun Loki koikkeri teki rataa, ei häiriintynyt yhtään. Toki paristi odotin, etten häiritse. Ensin pamauttelut ja sitten putkesta keinulle. Niitä 2 kpl, nami palkalla.

Ennen meidän vuoroa otin kahteen otteeseen lähtöä. Kerran ihan kentän laidalla hypyllä, ihan kivasti pysyi. Sitten hyppy-putki yhdistelmän kohdalla ennen radalle menoa. Vähän oli vaikeempaa, ainakin jos sanoin kurre, enkä tule/hyppy. Sain hyvin palkkailtua. Noissa kestää aina, että kävelen suoraan ihan esteen rinnalle, vasta kun pysähdyn vaikeempaa. Toki yritän myös kävellä jäykistelle, tuijotellen Ruutia ja esittäen niin epäluuloista.

Meidän vuorolla tein ensin A:ta. Käännettiin ekan toiston jälkeen, jossa liian hidas vauhti (koski kuitenkin) vähän A:ta. Sain 2 hypyn kautta vauhdin A:lle. Ihan vieressä oli tosin puomikin, voi olla että sitä vähän katseli juostessaan. Ehkä 2 selvästi yli, niissä itse mokasin ja unohdin heittää ajoissa. Osassa olin rinnalla ja edellä olevista, huomasin, etten niin osaa katsoa sieltä koskeeko. Ehkä nyt selvän loikan erottaa. Koutsi kuitenkin tarkkaili. Saatiin 2 tosi hienoa!

Sitten 2 kpl toistoa keinulla. Putkesta keinulle ja heitin pallon Ruun jalkoihin. Tykkäisin, että ihan aavistuksen olisi pidempään. Mutta nyt ei lähtenyt liian ajoissa pois. Treeniä vain tarvitsee metallisilla keinuilla.


Treeneistä videokooste (kontakti treenit oli niin, ettei ne näkynyt videossa, huono kameran sijoitus)
Alla selostettuna:

Sitten oli aikaa vielä tehdä rataa.
- kaikki lähdöt leikkaamattomina
- Vaikeinta oli arvioida, paljon tarvitsee saattaa ekaan putkeen 2. Ei olis tarvinnut niin paljon.
- persjättö (4-5) ajoissa, lähinnä seuraavan hypyn rima kärsi
- eka kerta keppejen 7 suorituksessa leijeröin itseni hypyn taakse, jätti yhden välin kesken. Toistot ok. (kisoissa kesti, kepeiltä oli kuitenkin helpompi kulma tulla takaakiertoon)
- Saksalaisessa 11, ei tarvii pelätä rinnakkaista hyppyä. Nopeampi kierron merkkaus ja liikkeelle. Saatiin täydellinen ajoitus.
- Ennen puomia, lähetyshypylle 12 (odota, että lukitsee ja rintamasuunta), sitten poimia yli toisen hypyn 14.
- puomilla palkatut kerrat pysähtyi. Lopun kisamaisessa juoksi nätisti puomin alas pysähtymättä (mitä kisoissakin, videossa ei näy tarkkaan, teki pienen hidastuksen ja lähti).
- 18-19 väliin valssi, ajoituksellisesti suht hyvin

Lopuksi kisamaisena läpi. Pieni lähtötappelu. Rima hypyllä 5, jota aiemminkin. Hypyllä 12 lähti lukemaan käännöstä toiseen suuntaan, mutta korjasi laskeuduttua. Puomilla ei pysähtynyt, mutta koski. Lopun rima alas, en tiedä kumman vika. Muistutuksena, ettei kisoissa noin käy.
Lähtörimaa ei kyllä vahingossakaan tiputa treeneissä, vaikka läheltä lähtisi.

Mulle läksyksi tulisi tehdä persjättöjä (en tee kuin pakosta!) ja Ruutille kaikki kontakteja. :D Kisoissa varmasti sortuisin saksalaisessa varmistelemaan ja pilaisin sillä. Seuraavissa treeneissä pitää ottaa puomille aiemmin kisamaista suoritusta, että pääsee korjaamaan.
- pitäisi miettiä jos vuokraisi jonkun päivähallivuoron, jossa on metallinen keinu. Saa huudella innostusta.  Torstaita ajattelin esim agimestaan klo 15-16 (25e/h).

_______________

Pikku Rambettiina oli eilen uninen, koska rauhoitettiin eläinlääkärissä anaalirauhasten tyhjennykseen. Sillä on siis aiemminkin nyt vanhempana, ollut niissä ongelmia. Nyt oli tukosta, ettei niitä saatu tyhjenemään ja yritys ilman rauhoitusta oli tuskainen rampelle. Sai kipulääkettä ja antibioottia. Takapuoli oli vähän verestävä ja sitä äiti sanoikin, että näytti vähän turvonneelta ja oli huudellut.
Ras on syö öljyä ruuan kanssa, merkkejäkin vähän vaihdeltu ja luonnonlääkettä, jotain valkosipuli-kreikanherne yhdistelmää.
Eilen Rasmus hoiperteli autoon, herätyspiikin jälkeen. Sitä mieltä oli, etten sitä sinne nostele, hän menee itse. Rappusia vähän epäröi kulkea, jalka nousi hyvin (tasapainoilu toimi). Kotona se alkoi vähän vinkua, ja illalla äiti antoi sille yötä varten kipulääkkeen. Aamulla vähän pienemmän kipulääkeannoksen mitä oltiin luvattu ja Rasmus oli kuin oma itsensä. Ei varmaan ole tarvetta pitää sitä kipulääke huuruissa 7pvä, kun heti seuraavana päivänä ei käyttäytynyt mitenkään eri tavalla.
Se on vähän erikoista, että Rasmus, joka ei ole koskaan satuttanut ketään tarvitsee eläinlääkärillä kuonokopan, koska lääkärien papereissa maininta, että joskus yrittänyt purra(?) en itse ollut ainakaan paikalla. Kovaa meteliä se ainakin piti ja kovasti ell varoitteli, että voi purra kun sitä nostaa, vaikka oli veltto rauhoituksesta. Eipä ollut mitään yritystä. Se on kyllä aiemmin suhtautunut epäilevästi mieslääkäriin, kun muut mukavia naisia.
Herran paino oli 20kg, siinä samassa missä ennenkin.



* Turhauttavaa, edelleenkin toi sivupalkki on tuolla! Ei auta, jos vaidan ulkoasua tai mallia missä palkit on. Oon koittanut sijoittaa tiettyä noista erikohtaan, jos se johtuisi jostain tietystä. Poistaa ja lisätä uudestaan tekstejä.. Voi olla, että pitää raportoida Googlelle ongelmana.
-> iik nyt huomasin, että kommentit sivulla/klikatessa kirjoituksen auki sivupalkki näkyy!
-> nyt löysin syyllisen, kun laitoin luonnoksiksi ja julkaisin takaisin, "Viikon tokotreenit ja sisustusta" ja kirjoitus oli se riesa. (html- koodissa virhe)
-> Jipii taas toimii!

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...