Dobossa käytiin 1-2v sitten ja sieltä on vielä muistissa harjoitteita ja kerrattavissa täältä.
Tasapainotyynyllä on tehty etujalkojen ja takajalkojen laittamista. Takajalkojen siellä pitäminen on vaikeempaa ja olisi jalat aika haarallaan. (helpompi hallita) Etujalat tyynyllä, pystyy pyöriä, mutta takajalat korokkeella ei vielä. Surffailemalla löysin vielä, että maassa olevia jalkoja pitää nostella tai toista niistä.
Pähkinäpallolla, jonka ostin kerran syksyllä Lidlistä, tehtiin nyt ekaa kertaa harjoitusta. Mua mietitytti sen keskeltä kapea muoto ja keksin vetää siihen ympärille fleeceä niin on nyt tasaisempi. Aamulla syötiin aamupala siinä, seisoen, istuen, päätä liikuttaen, etujalat siinä ja 2on2offissa. Tietenkin välillä maahan ja uudestaan eripäin pallolle. Tehon huomasi koiran läähätyksessä lopussa.
Jos jotakin kiinnostaa tuo peanut ball, niin löysin tällaiset linkit. Fysisport tarjouksessa 15e (ovh 38e), halpispallo vähän tietoa9,90e ja täälläkin Train with Dinox tarjous 25e (ovh 29e). Jos vaikka tarjoukset loppuu. (meidän pallo 100x50cm)
Hyppytekniikkaa on tarkoitus tehdä ulkona parkkiksella tai kävelytiellä (missä ei liukasta). Aurauskepit + ruutu tötsiä ja muita. 4-6 kepillä. Ja muistaa sen max. 6 toistoa. Saa nähdä kunnioittaako yhtään kun ei ole siivekkeitä ja ohuemmat rimat.
Niistomaista hyppyä yli riman, kun hyppää suoraan korkean ja lyhyen hypyn on pakko käyttää takajalkoja kunnolla. (vs laakahyppyjä joita voi tehdä muulloin) Joko agikentän laidalla tai aurauskepin yli. Kuvitellen, että kiertäisi tiukasti siivekkeen sivusta tullen, jatkaen sivuun.
Jalkojen nostot, pehmeällä alustalla haastetta. Luin koirakoulu Masseterin sivuilta tarkempia tietoja. Koira seisoo ja nostetaan alkuun yhtä jalkaa. Aika kasvatetaan 20-30s. (Ruutille oon pitänyt max 5s niin hyvä, että luin tarkemmin!) Haastetta saa, kun nostaa ristikkäiset jalat.
* Koiran kevyttä työntämistä kämmenellä selänalueelta. Odottaa, että vastaa työntöön.
Korokeharjoittelu on pyörimistä tai muuta matalalla korokkeella. Siihen käytän tasapainotyynyä. Lisäksi laatikkoharjoittelu, missä koira menee sisään laatikkoon. Eka koiran pitää mahtua hyvin ja sitten pienentää. Tätä ei olla kertaakaan tehty, juuri 2 pvä sitten heitin just hyvän laatikon pois!
Tempuista orava-temppu mainitaan Masseter-linkissä (yllä). Se vahvistaa keskivartalon lihaksia. Sen Ruuti osaa, mutta ehkä sitäkin tehdään liian lyhyt kestoisesti. (2-7s) Ai miten niin oon kärsimätön?
Kavalettiharjoittelu on myös Masseter-linkistä. Hevosilla on nähnyt sitä, että ravaavat koottua ravia puomien yli. Vapun teoriassa mainitsi myös tikapuut, joita koira kävelee/ravaa yli, joutuu keskittymään joka askeleeseen. Toki "tikapuut" voi tehdä agilityn rimoilla. Alkuvaiheessa 2-3 kavelettia ja myöhemmin 5-6. Koiran tulisi katsoa eteen, targetti tai muu. Harjoittelu tehostaa selänliikettä ja hallittua ravia.
Ulkona tehtäviä, peruuttelut ylämäkeen, hitaasti portaita kävellen (tai rapussa), käyntiharjoitteet ylämäessä, vaihtelevaa liikuntaa.
Ja toki ei näitä, joka päivä tai jos muuta raskasta. Ja muistaa ettei liikaa, ettei lihakset mene siitä jumiin. :)
Kastraation jälkeen helposti käy, että lihakset huononee. Ei nosta niin usein jalkaa ja muutenkin hormoonit ja muut lakkaa. Sen huomaa, jo siitä miten Ruuti on asteen rauhoittunut, treenipaikoilla odottelut ja lenkillä ei enään kisko hihnassa (valjailla se oli hyvää treeniä).
Onko teillä mitään muita vinkkejä tai mitä ootte saanut fyssarilta kotiläksyksi?
____
Iltapäivälenkillä hyppytekniikkaa. Tehtiin 6+6+6+9 sarja. Ehkä minikorkeudella (30-35cm). Siitä pidensin noin 2 askelta kerralla ja lopussa taas 9 askelta. Aika nätisti hyppi mun ämpäri-aurauskeppi esteitä. ;D Seuraavalla kerralla voisi vähän korottaa vikaa rimaa (Vapulla tehtiin 40cm). Pumppina toimi lähdössä vähän matalempi rima.
- video hyppytekniikasta
Lenkkeilty myös tänään porukoille+kotiin yhteensä 3km, päivällä vähän pidempi lenkki 2,5 km+ hyppytekniikka, illalla ilman Ruutia 4,7km hiihto ja iltalenkki 2km.
Mun kuvaus yritys, kunnes sain apua :D |
Kuvatessa istutaan (mahtuu kuvaan) |
Mun kuvaus yritys, kunnes sain apua :D |
Seinää vasten tuettuna |
Vinoutta havaittavissa :D |
Rasse tuli päivähoitoon. Hoidettiin tassukarvat, kynnet, ja tassujen rasvausta molemmille. |
Kannattaa tosiaan käydä fyssarilla osteopaatin sijaan. Ainakin itse koen saavan sieltä enemmän juurikin jumppaohjeita ja ohjeita liikkumiseen ylipäätänsä.:) Luin aika nopeasti tän postauksen, taitaa takapään tönimiset puuttua listalta? Eli koira seisomaan ja takaselästä vähän työnnetään vastakkaiselle puolelle. Tosi vaikea selittää, mutta googlettamalla varmasti löytyy!:)
VastaaPoistaMä muuten kirjoitin väärin, noita tönimisiä voi tehdä koko selän alueelle.:)
PoistaAi niin joo niitäkin ollaan tehty, unohtui listasta. Sen Vappu neuvoi ekalla kerralla syviin lihaksiin. Ehkä keskiselkään, mutta voisi ihan takaselästäkin.
PoistaJoo pitää joku kerta. Ruuti tykkää niin paljon osteopaatista niin sinne tuttuunkin on aina kiva mennä. :D