Siirry pääsisältöön

Tokokoekuvia, treeniä ja osteopaatti

KAUKOKÄSKYJÄ
Aamukaukoja
Gavan kanssa pähkäiltiin taas. Tehtiin eka takajalat paikallaan m-s-m siirtoja. Maahan välillä hyviä, välillä takajalat steppaa. Ylösnousussa, jos toinen etujalka siirtyy taakse tuurilla takajalat ei liiku. Tai jos molemmat siirtyy niin takajalat siirtyy saman verran. Yhtään täydellistä siirtoa ei tullut ja alkoi jo turhauttaa, Kokeilin sitten takajalat paikallaan i-s siirtoa, pelkästä etujalkojen nostosta ja myös seisomaan noususta palkkaa. Jos nousi seisomaan niin silloin takajalat lähti taas liikkeelle. Plääh.

Tehtiin sitten etupää paikallaan s-i-s. Istumaan käskyyn sanoin sit ja Gava oli namikäden imussa ja teki siinä kiinni siirron, jolloin toi hienosti takajalat. Heti, kun istui sai kädestä namit. Alkui sujua hyvin eikä liikkunut. Tästä sitten seisomaan nousu, käsi kohti rintaa. Seisomaan nousutkin aika hyviä.
Etupääpaikallaan tehtiin myös pari seisomasta maahan siirtoa.
Vaikeeta valita. Pitäisi ehkä tehdä tasapainotyynyllä ja laatikolla kaikenlaista jumppaa kropan hallintaan. Ja targetti etu- tai takajaloille. Jos en ajattele koiraa niin itseä kiinnoistaisi kyllä enemmän tehdä uutta ja testata etujalat paikoillaan tapaa. :D

Kaksi muutakin kertaa tein s-i siirtoa etujalat paikallaan. Tosi hienosti ja nopeemmin meni. Istu seiso siirtokin hyvin. Jätettiin seiso maahan siirtoon. Gavalle tulee nyt sitten etujalat paikallaan, pääsee näin uudella tapaa opettamaan. :) ei tarvii sitten harmitella miksen opettanutkaan niin.


AURINKO TOKOA
Aamun nurtsitreenit ja aurinkokin pilkahti!
Gavalle sivulletuloja palkaten. Seuraus vähän pidempää kuin se 2 askelta tms mihin oon jämähtänyt. Myös tarjoten ja siitä palkkasin heti, kun seuraus oli hyvää.
Tauon jälkeen myös noutoa ja otin samalla kuvia. Luoksetulon maahanmenoa, että heitin isoja nameja nurtsin reunalla hiekkatielle. Niissä kestikin pureskella ekan Gava toi mun lähelle ja söi vasta siinä, loput söi suoraan. Kolme maahanmenoa aina 2-3 ohi heittelyn jälkeen. Tuli lähelle suoraan ja hyvällä tekniikalla maihin. 

Ruuti teki seurausta. Kerran sain huomauttaa paikasta, kun käännökset vasempaan ja täyskäännökset oli ihan karseita. Heti paransi. 
Kaukoja niin, että Gava juoksenteli lähellä. Kaksi sarjaa, toinen alkoi istumisella ja toinen seisomisella. S-i oli ekalla kertaa vähän vajaa. Ja meinasi sekoittaa seisomasta maahanmenon. 

- Kuvia

Kaverit! Muistakaa pitää sitä kapulaa kulmahampaiden takana. Kattokaa näin!




Lampaita? Ehei, Ruutilla on lelu
Ohi kulki koira



OSTEOPAATILLA
Käytinkin Rasmuksen ajan Ruutille kerram Ruuti 1-2vk sitten vinkaisi kahdesti ja hyppäsi oudonnäköisesti sohvalle ja autoon. Mentiin siis Carita Reijoselle. 
Ruutilla olikin kyhmy takapuolen päällä. Itse oli vaikea tuntea se käsin. Jumia oli SI nivelessä ja lannerangassa (jos muistan enään oikein ?). Onneksi ei ollut ehtinyt mennä ihan lukkoon niin saatiin hyvin auki. Ruuti makasi taas niin rentona eikä hievahtanutkaan. Kävi myös niskan läpi.

Kaksi myöhempää lenkkiä Ruuti oli ihan perästä vedettävää, epänormaalia. Selvästi iso vaikutus oli käsittelyllä. Aiemmalla metsälenkillä oli mukana Kira, Mindy & co. Gava 7kk & Mindy 13vk painivat ja juoksivat koko lenkin, pieni ikäero ei haittaa! 


Sain Ruutille koepaikan 22.11 Vantaalle, täytyy nyt ahkeroitua taas, suunnitella ja saada liikkurointia. Pieni tokotaantuma meinas jo iskeä ja tää viikko on aika rauhallinen.

Kuvia Ruutista HSKH:n tokokisoista 4.10,
kuvaaja Isabella Fagerström



Ruuti ei normaalisti makaa pää maassa
Estehyppy 10, oli hiljaa
Luoksetulon stoppi, vähän jarrutusjälkeä ;)
Tunnari, sitten kun lisäkäskyn jälkeen sinne löydettiin.

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...