Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

28.6.2016

Vikat agilityt ennen kesätaukoa ja Salo agilitya kuvin


TI AGILITY:

Tiistaina agilitya Anu Niemen treeneissä, nyt taukoillaan kuukauden verran. Toki omatoimi aksaa on sovittuna. Oltiin ensimmäisiä ja aikaa oli taas noin 12min, joka sopiva koska oli kuuma. Rata vaikutti hankalalta piirroksessa, mutta ihan järkeviä kohtia sieltä lyötyi.

Tehtiin ensin 1-4 aalle asti. Alku meni oikein siististi. Muokattiin 2 esteen ohjausta siihen, etten nouki 2 yli vaan oon vähän esteiden välissäkin. Koska Gava laskeutui turhan kauas sivuttaisetäisyydellä. Sitten vain, kun oikealla kädellä on kutsuttu hypyn yli, sen laskeminen ja päästää koiran hypyn 2 yli.

5-6 väliin tehtiin kaksi takaaleikkausta. Ekassa 6 käännös oli vähän huono. Putkeen 10 olin suunnitellut vain tekeväni vetoa. Olin eka liian takana, en juossut. Sitten kun juoksin tiputti riman 9 kerran. Kun annoin tilaa ja tehosteena yksi Gava, tuli hienosti. Takaaleikkaus hypylle 11 eli putken 12 edessä. Sitten työntö muurille 13 ja valssasin seuraavan hypyn eteen. Vähän oli epävarma muurista. Laskeutui muurin huonoon kulmaan, joka kostautui seuraavalla kahdella hypyllä. Hyvin näki hiekassa juoksi jäljet.

Tehtiin niin, että hypyn 13 taakse valssi, joka toimi hyvin. Pääsin hyvällä linjalla viemään hypylle 16. Jotenkin pelkäsin keinua viennissä ja, että koira menee hypyn väärinpäin. Keinu oli taas tosi siisti! Lukkojarrutus päähän. ;) Ei ehditty puomille asti, että olisi saanut erottelua. Turhaan, koska liikaa viemällä sain vain hakemaan Gavan kahdesti suoraaputkea, vaikka se kiltisti tulikin sitten ohjaukseen. Paras tuli, kun keinun kohdilla rytmitin hypyn ja odotin, että kääntyy oikein. Sitten pääsin jo keinun oikealle puolelle.

A:lle 20 vienti näytti vaikealta, mutta sinne vauhti veikin. Gava vähän hämmästyi ylösmenolla, kun jarruttamisesta. A:n kontakteille pitäisi kyllä tehdä jotain. Jos olisi rata, missä jään jälkeen se varmasti jäisi johonkin kohtaan kyselemään.. Takaaleikkausta ei olla myös koskaan tehty. Koski kaikki A:n kontaktit, mutta katse on mussa ja odottaa vähän vahvistusta tulla pois. Ja pääsisi tietty lujempaakin. Jostain syystä on niin ärsyttävä alkaa pohtimaan tarkemmin, kuinka parantaa noita. Kunhan se nyt koskee..

Radalla osa etäisyyksistä vaihteli 5m tai 7m, mutta aika hyvin G katsoi. Korkeudet oli 60cm.

Treenaa:
- Radassa olis ollut paljon persjättö tai edessä valssikohtia, valitsin kaikkiin leikkaukset. Leikkauksilla on helpoin ajoittaa oikein. Jos ängen epävarmoihin kohtiin muita ohjauksia todennäköisemmin ne ei suju niin hyvin. Toki niitäkin on harjoiteltava, mutta aika hyvin saatiin valittua sopivat.
- keppejä ei nyt tehty
- A?
- muuria ei olla tehty korkeampana koskaan

Ensi viikolla bongasin epikset Ojangossa tiistaille, taas ti mutta onneksi kesätauon päälle. :)


KE AGILITY @ Salo:Keskiviikkona nähtiin Gavan parhaita ystäviä ja tehtiin Salossa agilitya. Shantia ja aussiet Dracu, Wicca ja Taika oli mukana sekä Emmi ja bortsut Sara, Step ja Fizz. Emmi suunnitteli meille 3-luokan tasoisen radan, jossa oli aika kinkkisiäkin kohtia. Kepeille putken erottelu sekä puomilla. Kepeille haku ohjaajan ollessa puomin toisella puolen tai sitä kiertämässä. Keinu "seinään". Takaa hyppy miinuskulmaan ja käännyttiin samalle puolelle. Leijeröintiä tai irtoamista pitkillä väleillä..

Gavan tekemisestä tuli katsottua, että näissä treeneissä ei irronnut ihan yhtä hyvin kuin yleensä. Keinulla katsoi mua tosi paljon. Oon nyt jonkin aikaa palkannut sitä itse ellei ole ollut joku erityinen kohta, myös käännöksiä. Kun talvella taas tuntui, että sinkoaa joka paikkaan. Kohta varmaan pitää keksiä treeneissä myös kohtia mitkä kouluttaja tai avustaja palkkaa yllärinä. Uudessa paikkaa tuntui vähän varovaisemmalta. 

Alussa pituudelta täyskäännös ja puomille. Hyvin pituus. Puomin alla putki suorrana, kerran keskivälillä meni putkeen, kun en jäänyt katsomaan kääntyykö hyvin pituudelta. Parempi tosin niin, että mokaa joskus siinäkin, ettei muista varmistella. ;) puomin meni hitaammin kuin normaalisti, mutta pysähtyi nätisti. 

Hyppy ja keinulle. Ekassa yritti jarruttaa, ehkä tottunut smartin kevyeen keinuun.. ja tipahti kuitenkin ennen keinun laskeutumista ja yritti korjata 2on2offiin, mutta keinu ehti jos lähteä nousemaan. :D toistolla hyvin, kunnes alkoi ennakoida käännöstä. Palkkasin kerran 2on2offiin ja seisotin siinä. Hyvin osaa sen hakea, vaikka olisin joku 3-4m takaviistossa. Ensin ehdin seuraavaan kohtaan leikkauksen, persjättö hyvin ja jos seisotin hetken niin ehdin valssiinkin. Ast:n puista keinua voisi myös tehdä, jos se oli hengissä. 

A:lla mun oli tarkoitus vaihtaa puolta edessä niin huusin stoppi käskyn, jarrutti ja tuli luvalla. Miinuskulman hypyllä ei toiminut viskileikkaus noin vaikeasta kulmasta. Gava joko pyörähti ympäri tai lähti kohti edessä olevaa putkea, jonne hypyltä oltaisiin käännytty. Joku onnistunutkin, mutta tällaisia treeenattava. Fisulta sujui, mutta Wiccalle vaikeata myös. Tein pakkovalssi persjätön joka yllättäen sujui. Kerran tehtiin juoksu A mikä sujui (Gavan tapaan). Hieno olis myös jos saisi opetettua tuollaisen vedolla.. Yleensäkin tollaiset mistä voi helposti kurvata ohi on vielä vahvistettavia.. eli loivat takaakierrot. 

Putkesta mentiin kepeille, että itse en ehtinyt siinä kovin lähelle. Tehtiin ensin pelkät kepit ja siirsin omaa paikkaa kauemmas viistoon. Paikaltaan ok, paitsi kerran kun tuli rinnalle rytmi sekosi. Sitten taas jos juoksin oikeaa puolta Gava haki mun puolelle keppejä. Ei se aiemmin ole tollaista tehnyt. Mutta oli niin vaikea kulma. Täytyy edelleen koittaa vahvistaa keppejä, opettaa kauempaa hakemaan ja ansaesteitä. Mutta kyllä niitä ehtiikin.Kepeiltä edestä hyppy, sitten kaksi suoraa putkea ja edestä irtoaminen hypylle. Tähän oli kaksi mahdollisuutta. Ekassa persjättö putkien väliin ja leikkaus hypylle. En ehtinyt putken rinnalle vaan jäin vähän taakse ja Gava kääntyi äänen suuntaan. Joskushan putkojarrukaan ei sujunut. :D toisella kerralla testattiin leijeröiden kepit ja puomi. Leikkauksella hyppy, suorat ja suorat putket. Ja vielä hypyn leijeröinti. Sujui! Emmi palkkasi edessä. Tämä tapa toimi paremmin kun itselle lyhyempi reitti ja putkesta tultua G näki, että juoksen suoraan.


Lopussa putki, muuri ja hyppy.

Olipa hauska reissu, vaikka seuraavana päivänä vähän töissä väsytti 5h yöunilla. :D Tosi hauskaa oli tehdä agilitya yhdessä "junnujen" kanssa. Aikoinaan tehty enkä kahden kesken vanhempien koirien kanssa. Salon kenttä oli tosi kiva ja lenkkimaastot. 

- KUVAT (Gavan kuvat otti Emmi, kiitos!)

Treenikaverit:
Fizz
Dracu
Wicca
Taika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!