Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

8.7.2016

Kepeillä vedätystä

Mentiin pe aamusta Minnan ja bc Sisun kanssa Ojankoon treenaamaan. Aloitettiin agilitylla ja loppuun nopeat tokot.

Kepit vedätyksellä: tehtiin ensin persjätöllä. Ekassa Gava jätti loppupäässä kepit kesken ja lähti kohti sivussa olevaa putkea. Seuraavassa sujui, kun ajoitin loppuun ja ehdin just ja just vaihtaa puolen. Minna palkkasi näissä ja näki koiran. Munkin oli itseasiassa pakko katsoa keppien ajan vailla liikuinkin vähän toiselle puolelle. Sama molempiin suuntiin. Taisi sujua? Sitten testasin valssia. Se olikin vaikeeta. Kun ajoitin vikaan väliin sujui. Sitten vaikeutin että kesken keppien valssasin, eka keskeytti heti kepit kun lähti liikkeen mukaan. Sitten onnistui, kun tein "smootisti" eli tosi rauhallisella rytmillä valssin. Jätettiin siihen. Näitä lisää, että oppii kestämään häiriötä. Nyt appari tiputti tai heitti aina lelun kun teki hyvin. Tosin hyvin Gava kesti kun lähdin sen ohi. Eikä yhtään mokaa sisäänmenossa tai kesken ilman, että olisin häiriköinyt.

- tauko-

Puomin 2on-2off: tehtiin sivusta vauhdilla tullen pysähdys ja vapautus palkalle. Ekoissa tosi hyvä vauhti. Sitten tuli joku ravikin mukaan eli hyppäsi suoraan alasmeno kontaktille hypyn kautta, joka vietti sinne. Testasin jättämällä odottamaan alastulon päälle, ei eroa vaikka hetsasi tai avustaja piteli. Hirveätä hiippailua ravilla. Vapautin vain ei palkkaa. Sitten yksi putki + hyppy + puomi, missä kiritytin ja kannustin juoksemaan lujaa. Tuli suht nopeasti ja teki nopean stopin alastulolla mistä heti vapautus. Näitä pitäisi saada tehtyä vähin toistoin ja energisenä. Tossa alastulo koomassa ei ollut väliä oliko lelu maassa tai kädessä. Vaikeinta on ylläpitää hienoa puomia ja Gavalla on tosi tärkeätä myös että se tietää mitä pitää tehdä ja saa onnistumisia. Ettei myöskään ottaisi liian tosikosti painetta, että pitää pysähtyä eikä saa mokata.

-tauko-

Takaakierto ja persjättö: putkesta lähetys miinuskulman takaakiertoon ja jatkoin samalla eteenpäin. Ekoissa varmistelin kierron. Hyvin tuli yli vaikka, pidin ohjauksen vain ponnistuspaikkaan. Ekassa ehti tosin tulla hypyn väärinpäin, kun takaaohjaus ei ollut riittävä. Toiseen suuntaa hypylle loiva takaakierto ja persjättö. Jouduin varmistaa vähän takaakiertoa ja ehdin naftisti persjättöön. Gava tuli ohjaukseen hyvin, mutta vähän myöhässä olin kun en nähnyt koiraa ennen ponnistusta persjätössä. Nyt vähän matalammassa vireessä tuntuu, että yksittäiset vaikeammat kulmat sujuu.

Vielä tokoa toisella kentällä

Ruuti, kierto-ohjattu: Ruutille hyppyjen kanssa ison tötsän kierto. Hyvin lähti ja fokusoi merkkiin. Vauhdista palkka. Toisella kertaa tehtiin istuminen stoppina, joka hyvin. Ruuti pääsi myöhemmin vielä häiriöksi leikkimään Sisulle.

Gavalle tunnari: tehtiin vierailla tunnareilla ja uusi oma. Tunnareita oli paljon levitettynä. Ekassa Gava aloitti reunasta ja saikin heti hajun omasta. Puoli välissä palkkasin. Toinen toisto vielä samalla tunnarilla. Nyt kapula aika keskelle, hyvin nuuski ja toi sitten oman. Jes! Nämä väärät kapulat oli lähes koskemattomia, joten varmaan vähän hajuttomampia.

Treenaa:
- kepit persjättö/valssi edessä
- puomi vauhtia
- tunnari tuonti ihan luokse
- Ruuti kierto-ohjatussa kapuloiden osuus

Viikonlopuksi lähtö maalle ja koirat jäivät huilailemaan kotiin. Nova ja Rasmus lähti mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!