Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

14.7.2016

Tokotreffit ja pohdintaa

Mentiin Shantin ja aussietyttöjen Dracun, Wiccan ja Taikan sekä Ellin ja tolleripentu Toscan kanssa tokoilemaan Malminkartanon nurtseille. Ruoho oli sen verran pitkää ettei ohjatun kapula hirveästi näkynyt.

Gavalle paikkis: voittajan malliin ja mentiin piiloon. Hyvin makasi. Lämpimässä ja vähän mäessä ollen meni lonkalle. Nopea maahan ja sivulle. Ehkä seuraavissa treeneissä pitää kerrata sitä istumistakin..

- Gava tauolle ja sitten pääsi hetken päästä hommiin

Ohjattu: päätin että tehdään sitä, vaikka vaikea paikka. Shanti näytti kapulat ja Gava meinas lähteä suoraan kapuloille, kun olin pyöräyttämässä merkille. Ehkä merkkiäkin vois opettaa.. evl ohjattu valmiiksi..
Itse ohjattuun niin juoksi metrin päästä kapulasta, muttei löytänyt. Kävin laittamassa kapulan pystyyn ja löytyi. Halusin ottaa palautuksenkin ja Gava tiputti kapulan, kun tulkitsi sen ettei kehuja tullut että teki väärin. Pyysin tuomaan ja palkkasin. Vielä niin, että vein kapulan paikalleen ja pyysin tuomaan. Nyt sujui.

Oli huono juttu tehdä sitten tunnaria, missä on sama idea.. Gavan vire ei ollut ehkä ihan tavallinen, kun ei sujunut ohjattu täydellisesti.

Tunnarissa tehtiin helppoa oman piilotusta palautustreenin ideana. Siinäkin epäröi. Ei parantanut ilman lisäkäskyä. Kanto-otteen takia tunnari tipahti paristi. Itse tunnarissa oli sitten myös epävarma tuodako omaa vai ei. Tehtiin väliin ruutu ja uusiksi. Nyt sain lisävuilla tuomaan, lähdin peruuttamaan kun otti oman.

Ruudussa tehtiin keksi lelulle menoa. Gava ryttäsi aina etulaidasta nauhan, kun katsoi jotenkin että lelu olisi jo siellä. Luulen että ilman lelua olisi hakeutunut väärään paikkaan..

Onneksi ei olla menossa mihinkään sm:iin (tutun häiden takia) eikä kokeisiinkaan hetkeen. Gava on ollut nyt aika herkkis, vähän luulen että paimennuskin vaikuttaa. Siellä se on niin kuulolla ja tulee käytettyä myös painetta sekä tekee eri vireessä. Toki juoksutkin on ensi kuussa ja Gava on tiputtanut kohta turkkinsa. Ja tietty mun lomakin on raskaampaa, kun treenejä on enemmän kuin normaalisti.

Aina myös vaikuttaa jos tulee tehtyä liikaa teknistä vääntöä. Mitä on tehtykin muutamia ruutuja lukuunottamatta.

Gava reagoi helposti siihen jos se yrittää enkä kehu niin se reagoi virheeseen vaikken kommentoisikaan. Välillä palkkaankin sen, ettei se masentuisi. Se haluaa aina niin tehdä oikein ja palkinto on jo se, että olen iloinen enkä tuima. Myös jos joku asia on yhtään epäselvä se mielummin tekee liian vähän tai odottaa apua. Tunnarissa on vähän itse aiheutettu, kun oon kehunut alkuun tosi äkkiä. Ja kun toi vääriä, pyysin tiputtamaan ne matkalla ja etsimään lisää tai sitten tulin vastaan ja kehotin etsimään lisää. Pääsi tuossa tiputtamaan tunnarin muualle. Ja oikeita tehnyt useammin vauhtipalkalla.
Täytyy alkaa tekemään, että 60% ainakin toistoista tehdään luovutuksella. Nyt harvempi kerta on pitänyt tehdä liikkeitä loppuun asti.

Gava treenaa:
- tunnarin palatus
- ohjatun palautus
- merkki?
- estehyppy
- hetsattuna seurauspätkiä, yhtä jäävää, kiertoa, noutoa tms helppoa ja hauskaa
- kateutta Ruuti treenaa ja G katsoo?
- joskus Gava saa tehdä vain yhden jutun/onnistuneen toiston ja Ruuti muuten.

Ruutin kanssa vielä

- eteenmeno lelulle: vähän juoksi ekalla vinoon ja korjasi sitten. Seuraava niin, että jätettiin lelu yhdessä. Voisin tehdä enemmän puolet ja puolet milloin tietää lelun, milloin ei. Nyt tehty enemmän vaikeita, missä ei tiedä. Ja välillä lähtee ekan epävarmemmin tai pientä mutkaa.

Itse ruutu oli hieno. Tehtiin kiertomerkin erottelua ja ne oli 5m päässä toisistaan. Sitten menin merkittömän kohtaan Ruuti sivulla ja pyysin kiertämään ison tötsän. Hienosti meni! Sitten taas ruutuun niin, että lähetin sen kauempaa. Hyvin meni! Hyvä Ruuti!

Ruuti treenaa:
- kisamaista 3 liikettä
- kierto-ohjattu kapula osio
- kaukot häiriössä
- zetan seiso häiriköitynä
- ohjattu

Nyt suunnataan mökkeilemään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!