Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

16.4.2021

Agia, tottista, kahden lelun leikkiä ja nomea: riistaa ja hakuruutua

Jipii kevät, ihanat kelit, lumi suli ja "kesäkauden" avaus. Intoa treenata taas kaikkea. Turvavälein ulkona pikkuporukalla tai kaverin kanssa. 

AGILITY
Ti Gava agilityssa Saijan treeneissä. 
Gavalle kisojen jälkeinen treeni ja aika vauhdikas rata. Aloitettiin yksittäin kepeillä ja sitten tehtiin pätkissä. 

. . . . 

TOKO& TOTTIS
Ke toko/tottis nähtiin pitkästä aikaa Katia ja Swiiti belgiä
Hiekkakenttäkauden korkkaus. Viimeksi Tofu pääsi leikkimään. Nyt treenattiin tokoa. Swiitin kanssa kimppatreeninä ensin seurausta ja kontaktin tarjoamista. Kun toinen leikki niin huomasi, että halusi enemmän katsoa. Sitten paikallaan istumista vähän vierekkäin. Kokeiltiin vielä paikkamakuuta, niin että palkkasin sivulta ja kävin vähän aikaa edessä. Tofu oli kytkettynä kimppatreenin.

Tofulle kahden lelun leikkiä videolle. Tämä sujui aika hyvin. Ehkä irrotusvihjettä selvemmäksi. Tofulla tummapatukka on suosikki. Vaikka ei varsinaisesti noista välitä, ehkä noudoissa enemmän. 


Tofulle ruutu: lelulle kahdesti. Ekassa katsoi lähellä seisovaa Katia, mutta päätyi juosta lelulle. Toka suju myös lelulle n. 10m. 

Novan kahden lelun leikki, ei meinannut aina irrottaa ja silloin rytmi katosi. Mutta hyviäkin kohtia. 

Novan tottis 
- seuraus: aluksi seurausta ja vire oli korkealla. Liikkeelle lähdössä pieni ääni. Palkkasin keskittymistä ja hyvää asentoa. Seurauksessa välillä sai muistutella paikkaa ja käytin osassa kättä blokkaamassa edistämistä. Ja hyvässä kohtaa pari pyörähdystä eri kohdissa. Parempaa ja nyt pysyi kontakti 100%. 
- liikkeestä maahanmeno, näissä nousi istumaan kahdessa ekassa. Kolmannessa kyynerpäät ylhäällä? Kun sanoin käskyn napakasti ja pidin katseen hetken sujui. Ehkä jos en katso on vaikeampi? 
- luoksetulo (makuulta) vähän vino, käsiavut reisien päällä mutta tuli kuitenkin eteen.
- eteenmeno: Nova meinasi varastaa lelun kasseilta. Lähetin niistä viistossa eteen. Kaarsi kasseille. Kutsuin takaisin ja uusiki. Nyt juoksi kentän laitaan pallolle. Ihan suoraan!

. . . . 

NOMETREENIT
To riistatreeni uudessa metsässä ja linja peurametsässä
Tofun sukkahousu treeni. Ensin pienempi lintu ja sitten varis. Kokeilin myös ilman sukka varista, mutta ei pystynyt nostaa vaikka pohti vähän. 

Sitten vielä äitin vietyä taskudamilla linja eteen: Noston jälkeen pohti hetken peurahajuja, joita oli tätä ennen käynyt katsomassa.


Pe hakuruutu vierailla dameilla ja vieras maasto. 
Treeniseurana Krista&Hertta tolleri ja Annina, jolla Tofun veli Woitto.
Tofun nähden kolmen damin vienti n. 10m päähän toisistaan. Ekalla vapautin etsimään ja kävelin mukana. Nyt ei tarvinnut kehumista nostoon, vaan nosti ja lähti tuomaan ilman apuja. Annoin tarjota kaikki kolme ja annoin damit myös takaisin laitettavaksi. Hyvä häiriö, että ne annettiin toiselle ja jatkettiin silti töitä. 

Sitten kolmen damin haku kauempaa lähettäen, no matkaa oli vain n. 10-15m ja aloitin lähettämisen tuuleen nähden väärältä puolelta. Että keskimmäisen sijaan haki sen mistä tuli haju. Ihan oikein käytti nenää.. Oli selkeästi pohtinut asiaa su koulutuksen ja yhden treenin jälkeen. Tässäkin vieraat isot damit. 


Pe varis ja pikkulintu treeni
Sitten kokeiltiin hirvimakupalojen kanssa varista. En tiedä oliko nakki melkein parempaa herkkua? Sukkahousulla ja kantoi alkuun taas sukkahoususta. Ja luovutukset tippui maahan, suurinosa ainakin.  Sitten kokeiltiin pientä lintua, mikä sujui paremmalla otteella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!