Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

6.4.2021

Pääsiäisnoudot ja leikkitreffit

Loppupääsiäinen mökillä la-ma.

Sunnuntaina tehtiin apparin kanssa noudot:

Tofu sorsadami ekaa kertaa ulkona, uusi paikka, appari ja Gava sivussa häiriönä. 
- 2 ekaa appari vei damin "kukkulalle" ja katseltiin. 2 ekaa Tofu vei sorsadamin apparille ja sieltä mulle. Roikotti damia aluksi siivistä ja tipahti sillä otteella. Pidossa myös treenattavaa. 
- kolmannella toi suoraan mutta tipahti kahdesti. 


Tajusin, että ei olla käytetty apparia damien kanssa lähes yhtään. Ainut oli syksyllä Katin koulutuksessa kun appari heitti markkeerausheiton ja jäi lähelle damipaikkaa. Matkakin silloin 10m. Muuten oon aina vienyt itse. 

Tofulle jätin taskudamin samalle kukkulalle. Eri suunnasta lähetys kuin aiemmissa. Matkaa 70m. Ekassa lähti viistoon apparin ja Gavan luokse. Toisella oikeaan suuntaan. Maanantai

Toista kertaa sorsadami ulkona.
- eka nouto kamala, meno hyvä. Tiputti ja ravisteli palauttaessa, ojan yli hypätessä tippui ja edessä pidossa liikutteli.
- luovutusta läheltä, hyvin. Muutaman metrin matka. 
- ojan yli noutoja 4kpl, 2 eri kohtaa. Ekat heitin nähden. Toiset lenkillä "salaa". Osassa oikea ote. Harvemmin tulee heitettyä, katsoi ne rauhallisesti. 
- metsässä linja, salaa jätetty dami reitille 25m. Huono ote. Mutta hyvä eteenmeno! 


Takaisin tullessa Tofulle paikallaan pysymistä. Gavalle eteenmeno sokkolelulle. Jouduin ohjata käskyillä ja palkkasin Tofua. Sitten yksi lelun heitto, nouto Gavalle ja senkin odotti rauhassa. Vielä lelu ja dami maahan ja seisoin vähän aikaa Tofu sivulla odottamassa. 

Tollaustreeniä rannassa
- seuraus/hiipiminen rantaan. Palkkasin aika usein. Käsikosketuksella ja käsi ilmassa. Itse vielä enemmän kumaraan. Ja käsikosketus ok, jos ei ole jatkuvaa. 
- makaamista taskudami maassa. Aluksi 5sek pätkiä. Tarjosi välillä myös käsikosketusta. Toinen samanlainen setti ja tässä meinasi yhdessä kohtaa miettiä haukkumista. Käskynä käy siihen/käy- kuiskaus ja maan näyttäminen. Ma iltana kokeiltiin vielä tuoreella kanilla kantamista. Häntä heilui kovasti ja kiinnosti. Nyt onnistui hetken päästä noin metrin matkalla kantaminen. Palkkasin myös hyvästä otteesta. Ja paristi puutuin, kun mietti ravistelua.


Tiistaina Tofu kävi tutustumassa uuteen kaveriin Ziva 3v mudityttöön
Aluksi tuli komennusta ja Tofu osasikin patsastella ja odotella lämpeämistä. Vähän myöhemmin pääsi vapaaksi ja sitten innostuivat hippaakin juoksemaan. Tofu jäi vauhdissa kakkoseksi. Lopussa alkoi jo väsyttää (kuva). Kana-aitauksen ja kopin hajut oli epäilyttäviä ja pressukin kahisi tuulessa. 
Ruuti ja Zivan vanhempi kämppis Fisu mudi 13v oli kavereita pentuna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!