Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

17.4.2021

Hakuilmaisua ja esineitä

Pe iltana Petikossa Minnan ja Sarin kanssa hakua ja esineet


Novalle ilmaisutreenit: maalimiehet n. 30m niin että näin koiran tai ainakin äkkiä. Ideana harjoitella maalimiehen luoksekävelyä ja nyt ehdinkin paikalle. Mutta pysyin kauempana kuitenkin. 

Haukut sujui tosi hyvin ja rytmikkäästi!Alkupään haukuista en ole ihan varma, mutta jotain tuollaista.

15, 20, 30 ja 4

Maalimiehelle jäädessä lelun pyysin parista tai kolmesta Novan hallintaan. Lelun jäädessä näkyviin teki vähän tiukkaa, mutta tuli se. Tuota hyvä myös treenata, ehkä ihan erillisenä. Lisäksi Nova ei ihan kuunnellut irtikäskyä maalimiehiltä irti, kiinni leikissä. Patukalla lyhyet heitot ja noutotreenitkin kelpasi. Palautti hyvin. 

Novan haukut mennyt paljon eteenpäin. Lämppähaukut on aina pakkopullaa, kun on niin kiire radalle. Avattiin silti ääntä. Mutta radalla haukkuu hyvin. 


Esineet: Nova teki Minnan tallaamalla puolella takaesineen. Tuolta puolelta tuulikin. Ensin sitä hämäsi, kun lähetin polulta kukkulan yli ja tavarat oli siinä sivussa. Jatkoi eteenpäin lisäkäskyllä mutta jäi lähemmäs pyörimään ja etsimään. Kukkulan päältä toinen lähetys ja nyt upposi syvälle. Sieltä tuli esine ja luovutus eteen, mutta vähän väljästi. Kuitenkin ajatusta löytyy.

Tofulle 4 esinettä, katsottiin osittain niiden laittoa. Tofu oli niin intopiukeana kun Nova oli kiihkoillut naapurina autossa ja treenannut ennen. Haukkui tullessa metsään ja joku pien ininä odottaessa. Aktivoituessa hiljaa. Tehtiin Minnan tallaamalla puolella ja esineet lähelle. Halusin vain palkata että näkee reaktion ja että voi tarvittaessa kannustaa tuomaan. 

1.Sormikas löytyi nopeasti.

- Sitten pissalla Tofu bongasi yhden lelun, mutta oli sitä mieltä ettei se kuulunut. Jonkin aikaa etsimistä ja sitten haistoi lasten kengän/lenkkarin, tätä pohti mutta ei tuonut. 

2. Löytyi tuutti lelu. Tämän toi ilman kehuja nostossa.

3. Menin lähemmäs kenkää ja piti kannustaa tuomaan, kun meni nuuskimaan.

4. Uusiksi tuulen alapuolelta toinen pikkupehmolelu ja nyt toi senkin. 

Tofulla oli intoa ja ideaa. Luovutti myös esineet nätisti. En muistanut lämpätä, mutta näki esineiden viennin. Ja irtosi myös n. 50m päähän, vaikkei nyt siellä ollut mitään. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!