Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

29.11.2021

Koemaiset hakutreenit Korsossa

Su 28.11 hakutreenit Korson puomilla Novan kanssa

Koemaiset treenit, en tiennyt maalimiesten sijaintia ja piilojen paikat vaihteli. Merkitty keskilinja ja 3 piiloa molemmin puolin, mutta oli käytössä myös muitakin. 


1. maalimies
: yleensä radalla on pisto ollut ison polun samalla puolen, nyt piti mennä polun yli ja etukulmaan. Kolmannella lähetyksellä (?) onnistui, mietin aiemmin, että olikohan puoli tyhjä, mutta toisaalta Nova oli mennyt n.20m päästä etukulmaa aiemmat vinot pistot. Kannatti siis korjata, vaikka Nova oli sitä mieltä että siellä ei ollut mitään. Tuli myös pieni tuulenvire oikealta. Haukkuja n. 20 ja sitten namia ja vähän leikkiä. 

2. maalimies: löytyi toisen puolen lähetyksestä. Nova jäi kyselemään n. 5m päähän, haukahti paristi ja jatkoi hienon laatikkopiston ja löysi mm:n n. 10m eteenpäin mentyä. 

3. pisto tyhjä, kääntyi väärään suuntaan tai ei käynyt ehkä ihan takareunassa, mutta kelpuutin. 
4. pisto: tyhjä, meni koko alueen mitalta, mutta lopun kapeampana joten ensin ajattelin että olisi käynyt läpi sen puolen. 
5.pisto: Nova lähti etuviistoon, mutta en korjannut. Oikean puolen takanurkan läheltä, mutta piston jälkeen en ollut ihan varma oliko käynyt sen alueen läpi. Ilmeisesti tarkisti vain kuumat piilot. Meillä oli vain haukkuvia niin ei haitannut ottaa eri piiloja tässä "kisatreenissä". 
6. pisto: tätä ennen kerroin Minnalle, missä luulin Novan käyneen (alueella hyvä näkyvyys). Mutta en ollut kyllä täysin varma kummassa takanurkassa mm olisi. Tai osannut tulkita miltä Nova näyttää, kun on saanut hajun. 
Mainitsin, että vasemman takanurkan pisto oli vajaa eikä käynyt takanurkassa. Joten päädyin lähettämään sinne. Menikin hienon suoran piston ja löysi vikan maalimiehen. Täydellisesti loppupalkka! 

Teki hyvää tehdä tällainen treeni tutussa paikassa. Itsellä oli epävarmuuden tuntua, kun piti tulkita, mikä alue on käsitelty ja mikä ei. Ja kun piti tehdä itse päätökset. Mutta onnistuttiin silti löytämään kaikki maalimiehet 8 pistolla, jos eka olisi sujunut heti niin vielä paremmin. 

 

Pistoihin lähetyksessä on molemmilla epävarmuutta. Varmaan siitä johtuen, että välillä tulee hinkattua pistojen suoruutta ja kutsun pois. Jos on apuja niin sujuu ongelmitta tai kun on riittävästi onnistuneita suorituksia. 

Haukkui tuttuja maalimiehiä hyvin vaikka palkat olikin piilossa. Minnalle oli tosin antanut jossain välin pusunkin. :D Eikä haittanut, että tuossa maastossa näki mun lähestymisen. Ehdin n. 5-20 päähän kun sai palkan.

Täytyy ottaa työnalle pistojen suoruus ja niihin lähteminen sekä ilmaisu ja umpparit. Toki tässä on parit maastotreenit ennen taukoa, mutta ilmaisutreenejä voi sopia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!