Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

3.11.2021

Tottiskuuri ja kenraalitreenit!

Viikolla 43 (25.10-) pidettiin tottiskuuri Novalle 4 kertaa Talin tottiskentällä, 1 kerta SPL Röykkä vierailu ja Kilossa pari treeniä. :D

Treenin aiheina 

- paikkis ampuen. Aluksi meinasi nousta istumaan/seisomaan. Lopuksi saatiin onnistuneita missä makasi. Välillä myös nousi, kun kävelin pois. Harjoiteltiin jättöä ja saatiin myös koirahäiriötä tai sitten kutsuin/treenasin toista omaa koiraa. 

- eteenmeno ja maahanmeno sekä siellä pysyminen: helpommin istui stopissa ja vaati toisen tai kolmannen käskyn. 

- hyppyeste, välillä oikaisi hypyn ohi kapulalle. Myös onnistuneita hyppyjä. Vaati myös virittelyä, mitä ei kisoissa saa tehdä. Luovutusosio näissä unohtunut, siihen tarvitsi apua.. Vaadin menemään menohypyn. Matalemmalla onnistui molempiin suuntiin. Palkattiin myös namikipolle menomatkaa ja itse palkkasin paluuhypyn. 

- aan kiipeäminen: tähän saatiin onnistumisia, mutta paristi tuli ohi. Otin käskyn aakiipee (agilityssa aa koske). Tässäkin tehty vähemmän eteen istumiseen asti. 

- liikkeestä istumista sekoitti välillä, totesin että pitää pieni rytmitysapu ottaa tähän, vähennyksen uhalla.

- liikkeestä maahanmeno: ok, mutta 30m jätössä välillä nousi istumaan. Joten tätä palkkailin eri pituisina tai käännyin väleissä katsomaan. Tokossa kun on vain 10m jättö.. Vältin myös kutsumasta tästä yhteydestä, tehtiin se seisomasta tai istumasta erikseen.

- luoksetulossa eteen vaati välillä pienen avun, osassa riitti myös katsoa selkeästi eteen. Välillä jäi kauemmaksi.

Talin tottiskentällä Novan vire nousee tutusta paikasta, tietää että on ammuttu ja etenkin jos on kivan tutun kanssa treenaamassa. Käytiin kerran äitin ja hakuryhmän Minnan kanssa, joka on Novan lemppari.
Minnan kanssa tehtiin myös vaneriumpparin kanssa ilmaisua. 

Ke käytiin Röykän kentällä (Nurmijärvellä) kysyin koejärjestäjältä ja sain käydä ennen ohjattuja treenejä niin että oli hyppy ja kapulatelinekin. 
Ensin seurausta, josta palkkasin pätkiä. Jäävät. Tasamaannoudossa palkkasin odottamisen. 

Hypyllä kokeilin ensin kutsua lelun kanssa, kiersi alkuun. Sitten onnistui ja lopuksi myös kapulan kanssa kelpuutin näin lähellä koetta, että hyppää menomatkalla. Treenaamatta vielä matalalla hypyllä eri kulmista hakeminen paluuhypylle. 

- Aa kiipeämiseste oli metallinen kuin agilityssa ja se sujui hyvin.

- Eteenmenon lelun olin vienyt takakautta, ekassa Nova lähti paikkistolpille, sieltä kaartaen lelulle. Vietiin lelu uudestaan suorinta reittiä ja nyt onnistui.

- Paikkista tehtiin ryhmän alkaessa: palkkailin useampaan kertaan ja pysyi hyvin. Toinen koira teki vain seurausta.

Esineet: tein lähistön metsään 2 esinettä. 

Erottelu liikkeestä maahan ja luoksetulo vs paikkis, nyt sama käsky.
Epävarmoja kohtia löytyy edelleen, mutta treenattiin parhaamme mukaan. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!