Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

4.5.2022

Riistaa, pillipysäytyksiä, ultraääni punkkikarkottimet ja lämpömittari autoon

Ti 4.5 riistalla aamulla ja ip noudot. Nyt alkoi olla sulempaa ja ei yhtä priimassa kunnossa. 

Aamulla metsässä vein 1 kerrallaan pusikkoon, empi vähän ottamista ja kävi kyselemässä mutta lopulta toi. Varis ja fasaani näin. Ja ilman sukkaa. Juustopalkalla. Gavakin kävi ihmettelemässä, että pitäisikö totella noutoa mutta sanoin ettei sen tarvitse. :D 

Iltapäivällä pihassa eri suunnissa riistat, nyt oli nakkia motivaattorina. Taas kävi paristi edestakaisin kunnes toi. Vähän paremmin tuo myös jos lähden kävelemään poispäin. Nova sai tehdä myös yhden fasaanin noudon, nappasi heti matkaan ja toi, mutta meinasi puraista lopussa. Tofu sai katsoa kytkettynä vierestä, tein kateuden takia. Novalla nousi heti kierrokset, mutta Tofu ottaa edelleen lunkisti nämä. 

Video alla ma 2.5 vikasta treeneistä, missä yksi huippunoutokin. :)


Ke 4.5 pillipysäytyksiä aamulenkillä nami ja lelupalkalla. Gava oli mukana niin oli helppo taas treenata Tofua sekä viikonlopun wt koetalkoilun jälkeen ollut intoa taas. Lelua ei suositella aina viretilan takia tai että koira olisi stopissa hätäinen, mutta Tofulla ei koe että olisi ongelma, kun nami on aina lelua kivempikin. 

Stoppia namipalkalla: Pellolla nuuskuttelujen yhteydessä stoppeja, osa toimi, osassa meinasi tulla luokse ja välillä ei ollut kuulolla. Näitä palkkasin lelulla. 

Stoppia lelupalkalla: Metsässä pillipysäytyksen jälkeen kävelin lähemmäksi, heitin lelun takaviistoon ja sitten jessillä vapautin lelulle. Tän tyylistä tehty damin kanssa, mutta ei ollut damia mukana. Toimi hyvin ja tuli kestoa paikalla pysymiseenkin. Sen sijaan, että lelu lentäisi suoraan. Tofu odotti kiltisti,  Nova ei kestäisi heittoa niin pitäisi viedä lelu varmaan kävellen lähemmäksi. 

Stoppia takapalkalla: jätin kannolle lelu ja Tofun istumaan parin metrin päähän. Kävelin n. 20m päähän ja luoksetulopillitys. Ekassa meinasi ottaa heti lelun. Pysäytyspillitys puolivälissä n. 10-15m kohdalla, sujui hyvin! Takapalkalle vapautus. 

Toinen toisto eri suuntaan, tämä sujui nappiin. 

Namimaatin jos jaksaisi ottaa lenkille niin sillä näitä saisi myös tehtyä.. 


Ke 4.5 iltapäivällä jatkettiin

- pillipysäytyksiä metsässä, niin että katsoin sopivan hetken. Nyt oli jo paremmin kuulolla. Vaihtelin 10-20m matkaa. Osassa luoksetulo + istu. 

- sukka maahan Tofun nähden ja kun tuli kohti niin pillipysäytys, luvalla hakemaan ja leikittiin.

- kentällä katsekontaktia ja toko/tottis seurausta. Palkkasin kontaktista, kun ohi meni koiria. Hyvä asenne. Aluksi namilla seurausta, sitten lelulla takakautta "zip" palkaten. Istumisia ja liikkeestä maahanmenoa myös mun edessä.


Punkkikarkottimet

Hommasin ekaa kertaa tällaiset kokeiluun. Tofulle ja Novalle ehdittiin kyllä lisäksi laittaa litkut niskaan. Litkun pitäisi myös karkottaa, mutta ei tapa punkkeja. Gavan pesin shampoolla, minkä hajun pitäisi vähän "tympiä" öttiäisiä (yrttituoksua). 

Otin kokeiluun kahta merkkiä Dogman n.15e ja Tickless n.24e, vaaleanpunainen oli ministi isompi, mutta paino aika samaa luokkaa. Sopii myös lapsille ja aikuisille. 

Ultraäänen pitäisi sekoittaa punkkien ja kirppujen suuntavaisto 1-1,5m toiminta-alueella. Vain punkit kuulee äänen, ei koira. Näissä kun otti muovilätkän pois karkottaa 5-12kk.  

8.5 Dogman tipahti avainlenkistään, onneksi huomasin. Ei ole vielä punkkeja näkynyt. 

(Bongasin nyt suuremman näköistä toista, mikä on ladattava, 2,5m toimintasäde ja laitetaan pantaan kiinnikkeellä ei roiku siis metallilenkillä.)

Lämpömittari:

Autoon tuli laitettua myös lämpömittari, kun aiempi kun hajosi. Ostin hinnan perusteella tämän ja tajusin vasta asentaessa että teipit olikin noin päin. No toisaalta onkin näppärä, että näkee kuka vain katsoa lämpötilan. Ja välillä kun uutisoidaan, että joku on rikkonut lasin pelastaakseen koiran. 

Tosin kaipaisin myös toista pientä kuskin päätyyn, mutta ei ikkunaan. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!