Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

21.5.2022

Riistatreenit x3 ja pyöräilylenkki

Ti 10.5. Riista läksyjä kissanpateella

Kaksi purkkia, kaksi lintua lokki ja varis. Vein 90 asteen kulmassa molemmat ja vapautin ensin toiselle, jonka puolelta tuuli. Ekoissa piti kovasti pohtia ja juosta mun luokse, sitten tuli. Toisella kertaa sujui jo paremmin. Lokki ensimmäistä kertaa näin kuivalla maalla. Varis oli "helppo" vaikka eilisissä treeneissä oli taas kahdesta variksesta se, mitä ei halunnut tuoda. Koska toinen oli vähän paremmassa kunnossa.


Pe 20.5 riistatreeni nakkipalkalla. Heitin naakan ja otettiin nouto. Sitten heitin variksen ja otettiin nouto. Nämä sujui hyvin, linnut oli vielä jäästä kohmeisina mikä on helpompikin!

La 21.5 riistatreenit kissanpateella jatkuu. 3 rasiaa eli jackpot linnusta. Ei ollut sukkia mukana niin mentiin näin. Sulatin edellisenä päivänä linnut. Mukana oli taas kuten eilen se yksi varis joka ei ohjatuissa kelvannut. Ja missä muiden koirien hajuja.

Vein Tofun nähden naakan ja variksen metsään n. 30-40m päähän kaarelle, etäisyydet n. 20m toisistaan. Treenikaveri jätti lokin ehkä 40m päähän. Näin saatiin kolme suuntaa n. 90 asteen kulmilla. Kahden ekan viennistä oli myös kulunut vähän aikaa. 

Ensin naakka, joka nousi heti ja toi sen metrin päähän. Kissanpateeta 1/3 (eri rasiat). 

Lähetin lokin suuntaan, ekalla ei mennyt yhtä pitkälle, sitten treenikaveria katsomaan, sitten lokille. Löysi ja nuuski, mutta tuli takaisin. Appari heitti vähän lokkia ja kannustin myös kauempaa. Lähti tuomaan, mutta hyppäsi puun yli ja lintu osui siihen siipiotteen takia. Tarvitsi apparin apuja rohkaistua uudestaan tuomaan ja lintu saatiin 2m päähän. 

Kolmantena vaakulle, tässä meni myös nuuskimaan mutta palasi puoliväliin. Appari tuli avuksi ja heitti linnun, nyt lähti tuomaan mutta toinen korva kääntyili taakse ettei appari tule perään. :D Pitkästä aikaa tuli kokeiltua näin hakuruudun tavoin. Kevyin naakka alkaa olla lastenleikkiä, kun noutanut isompiakin riistoja. Mutta itsevarmuus ei aina ihan riitä. Mutta onhan nääkin jo tosi iso parannus viime vuoteen! 


La 21.5 aamu/ap käytiin Tapiolassa pyöräilemässä ja moikkaamassa Kiraa ja Stella shelttiä 16vk. Tofu juoksi pyöräillessä hiekkatie osuudet + ylämäet ja pyörävaunussa asfalttitiet ja alamäet. Reilu 7km suuntaansa. Mennessä piipahdettiin Petellä, missä nähtiin Kira ja pyöräiltiin samaa matkaa. Tofu oli sopivasti väsytetty pyöräillessä ja käyttäytyi rauhallisesti Stellan kanssa, toki pidin lyhellä hihnalla kävellessä.  Kuvia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!