Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

2.5.2022

Riistatreenit Tofulle

Ma 2.5 iltapäivällä riistatreenit Petikossa

Ehdin ajoissa paikalle ja kokeiltiin ensin pellolla fasaani sukassa. Oli sulanut 7h, mutta vielä kohmeessa. Sujui hyvin.

Sitten metsän reunassa ensin fasaani ilman sukkaa. Heitin kuusen alle ja kävelin tai hölkkäsin poispäin. Mallaili sopivaa otetta ja sitten toi. Muutama toisto juusto palkalla. Jossakin pudotti ja korjasi otetta. Toi n. 2m päähän. 

Variksella sama, ensin jätti puskaan ja tuli ilman. Sitten toi tai korjasi matkalla otetta. Mutta ekalla toistolla kuitenkin ilman sukkaa! 

Kehitystä! Sulat ei enään niin paljoa häiritse ja osassa oli hyväkin syvempi ote. Viimeksi kokeiltu syksyllä riistaa. 

Tauon jälkeen otettiin vielä fasaani ja varis perusnoutona pellolla apparin kanssa. Ekassa lähti hiemään varista apparille, sitten tajusi. Muut palautti suoraan mulle. 


Odotellessa auton lähellä

- namikipon päälle namia ja etupalkkaa, kun seurauspaikka oli hyvä. Ekassa meinasi paristi lähteä metrin edelle ja jarrutin. Jatkoin eteenpäin, kun korjasi. Täyskäännös ja uudestaan kippoa lähestyessä palkkasin hyvän position. Nomeseuraus käskynä "healing". Toistolla yritti vielä vähän edistää muutaman kerran, sitten hoksasi idean ja positio pysyi. :) Viime vuoteen verrattuna saatiin enemmän pituutta seuraukselle.

- takapalkka ja pillipysäytys. Aluksi hämmentyi, kun oli mun perässä kävelemässä. Sitten sujui. Sama lenkillä ja palkkasin lelulla, kun oli istunut hetken aikaa. Voisi tehdä luoksetuloa takapalkalla niin saisi enemmän etäisyyttä koiraan..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!