Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

8.10.2022

Kenraali tottis, umpparihaukut ja esineet

8.10 Lauantaina Minnan, Sarin ja Saran kanssa Talissa aamutreenit

Ensin tottista, jossa otettiin alussa 

ampumiset seurauksessa ja makuussa. Seurauksessa palkkasin paukkujen välissä. Makuussa olin n. 15m päässä ja pysyi hyvin. 

Otettiin eteenmeno apparille jolla oli pallo, palkkasi kun käskin maahan. Tämä ei ihan toiminut, kun meinasi alkaa haukkua. Sitten tyhjään, jossa käskin maahan ja menin itse palkkaamaan. Totteli ekalla! 

Hyppy lelulle, kiersi ensin. Tuulessa hypyn kangas oli vähän purjeena ehkä näytti syvemmältä. N. 80cm lasku ja näin sujui. Sitten nosto. Ehkä jossakin oli vielä epävarma. Tehtiin keltaisella hypyllä. Maanantaina oli taas ok.. Kun sujui lelulla niin vielä kapulan kanssa, palkkasin palautukseen. Erikseen luovutus. 

A-esteen kiipeäminen: Ekassa palkka odottamisesta, Minnalta lelu. Sitten aa, mutta kiersi. Toisella tuli yli. Vielä toinen toisto oikein yli. Otin eteen istumaan. Sitten vielä palkka odottamisesta apparilta. 


Haukut vaneri umpparille: ekassa juoksi ohi, kunnes tajusi tarkistaa hajun. N. 10 haukkua. Toisella haukahti kerran, sitten haukkui mua ja käskin uudestaan umpparia kohti. Kävi haistamassa sitä ja alkoi haukkua. N. 20 haukkua ja lelupalkka. 

Esineet: esine edessä ja takana, Nova löysi ensin alun esineen. Sitten toisella lähetyksellä kauemman. Hanska ja balettitossu. Luovutuksessa oli vähän hätäinen ja toinen taisi tippua maahan. Otettiin tätä ennen myös lämppäesine mun hatulla, Nova oli alkuun sitä mieltä ettei se kuulu esineisiin. :D 


Tofu kävi tekemässä 

eteenmenon, vietiin lelu yhdessä. Meni suoraan ja helposti n. 50m.

Sen jälkeen korkeassa heinässä sen oli vaikea päästä seurausvireeseen. Yleensä oon treenin alussa tehnyt seurausta.. Tehtiin ihan lyhyitä pätkiä ja alkuun tuntui, että matelee vain mukana. Kontakti meinasi myös tippua alussa tai nuuskikin jollain kerralla. Tehtiin sitten aika pentutreeniä ja n. 1-4m pätkiä, loppua kohden parempi. Haukutin muutamassa välissä, joka auttoi vähän. 

Maahanmeno, josta luoksetulo vielä. Palkkasin eteenistumiseen. 

Otettiin lelun kanssa A-este vielä, ekaa kertaa kisakorkuinen. Näytin lelua esteen päältä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!