Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

24.10.2022

Tottisteluja

Ma 10.10 tottista/tokoa Kilossa hiekkakentällä

Tofulle juustopalkalla seurausta. Aluksi totesin, että jos pidin namikättä kainalossa niin vire ja asenne oli hyvä. Mutta heti kun apu oli poissa niin teki paljon löysemmin. Meidän pitää siis alkaa häivyttää apuja, mutta myös tasapainotella että saa tekemään miten haluan. Vapautuksen jälkeen hyppyhulluna ja yritti vähän purrakin eli intoa riitti. :D Palkkasin liikkeelle lähtöjä. Nami kainalossa menee pidempiä pätkiä, mutta palkkasin max 10m pätkiä. Sitten sen jälkeen otin ilman namia tai niin, että käytin sitä kainalossa ja otin sitten pois. Ja vielä kun asenne pysyi hyvänä niin palkkasin nopeasti seurauspositioon. 

Ehkä ei ole tullut varsinaisesti häivytettyä palkkaa tai siitä on sen verran aikaa. Toki lenkillä tulee helposti sivulle kävelemään mutta haluan tottikseen vähän korkeamman vireen ja että tunnen koiran lähellä. (lelu on joskus ollut takana piilossa)

Nova sai tehdä välissä vähän lyhyitä 

  • seurauksia, vapautin ottamaan takakautta palkan oikeasta kädestä. 
  • Liikkeestä maahanmenon syöksyi maahan, siitä palkka. 
  • Ja yksi eteenlähetys ja maahanmeno, oli taas toinen käsky.. 

Tofun vuoro vielä uusiksi, ehkä vähän enemmän intoa nyt. Tehtiin samaa seuraustreeniä, juustolla ja sitten ilman palkkaa näkyvissä. Keskittyi täysin, eikä lähi hiekkatien ohimenevät häirinneet. 
Otettiin myös maahanmeno itse peruuttaen ja sitten sivulta käsiavulla, että sain suoraan. Nopeasti meni. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!