Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

20.10.2022

Tottis ja haukkumista

Ke 19.10 Tottista ja haukkuja Talissa. Menin vähän aiemmin paikalle lenkille ja treenaamaan. Heidin ja Kipinä belgin kanssa oli treffit vähän myöhemmin.

Tofu

Hyppy: tehtiin muutama toisto hyppyä n. 70-80cm, lelulle. Kun kutsuin ensin hypyn yli, niin sujui hyvin. Sitten kokeilin lähettää hypyn yli lelulle, juoksi ohi. Menin vähän edemmäs ja näin onnistui. 

Aa este: näytin kättä esteen yli ja palkkasin. Kokeilin kerran vähemmällä avulla, tuli ohi. Otin käsiavulla ja nyt sujui. 

Eteenmeno: vein alussa lelun Tofu näki alkumatkaa siitä, kun odotti portin lähellä. Juoksi rauhallisesti, mutta suoraan. 

- tauko

Haukutus: n. 8 ja 15 lelu jalan alla. 

Seuraus: muutama lyhyt pätkä. Lelu kainalossa. Sitten oikeassa kädessä piilossa. Ja kerran taskussa. Ihan ok. Harjoiteltiin edellispäivänä sivulta maahanmenoa ja Tofu tarjosi niitäkin. :D 

Kapulan eteentuonti: 650g meinasi tippua takahampaisiin. Ja alussa väljä. Palkkasin edessä pari hyvää pitoa/tarttumista kapulaan. 

- tauko

Heidin tultua Tofulle

Paukut: Tofu makasi "käy siihen" ja kävin yhden ampumassa n. 35m päässä. Palkka ja sama uusiksi. Vähän valpastui ryhdikkääseen makuun, mutta pysyi maassa. (kuullut aiemminkin ampumisia) 

Haukut: lelu jalan alle n. 5kpl, n. 10kpl ja n. 7kpl. Vikassa koirat haukkui autossa ja kerran herpaantui. Jatkoi sitten. Alkoi mielenkiinto lopahtaa leluun. 

Hyppy: n. 70-80cm ja tehtiin niin että toisessa päädyssä Heidillä oli namirasia. Alussa ei toiminut, kun mulla oli huonommat palkat. :D sitten kun otin samoja niin alkoi sujua. Muutamasti juoksi ohi ja siitä ei palkkaa. Pientä käsiapua näytin lisäksi. Näitä hyvä tehdä vielä lisää, että hoksaa hyppynoudon ideaa (ilman kapulaa). 

Tofun ja Gavan kuva 


Nova kävi tekemässä kaksi kierrosta

- seurausta palkkasin että pysyi vasemman jalan tahdissa, vaikka jätin oikean jalan eteen tai liikutin sitä. 

ja rally-tokoon liittyviä pyörähdys, istumasta seisomaan ja ympäri. (aluksi liikkui kun seisoen kiersin ympäri) Eteenistuminen seurauksesta tai luoksetulon tyyliin.

Pehmeällä tyynyllä irti - kiinni leikkiä. Ja irti käskyä, jossa palkkasin namilla. Kesti aika pitkään että irrotti. Halusin treenata ilman että kosken leluun. Eli tiputtaa lelun maahan. Ja ohjasin nameilla luopumaan lelusta ja siirtymään kauemmas. Sitten nostin lelun ja leikki jatkui. Haussa oli puhetta että jos lelu jää maahan vs heti taskuun niin jälkimmäinen voi enemmän turhauttaa vaikka irrottaisikin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!