Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

28.10.2022

Sirkuskentällä tottista ja haukkuja

To 27.10 iltatottista ja haukkuja Sirkuskentällä. Pitkästä aikaa iltatreenit ja piti vähän motivoida itseä paikalle, onneksi sade oli vain tihutusta ja seura kivaa. Pimeää, mutta kenttä valaistu. Heidi&belgit Kipinä ja Nuotio sekä Minna&bc:t Konsta ja Sisu.

Nova pääsi ennen varsinaista aloitusta tekemään vähän seurausta, liikkeestä maahanmenoa ja seisomista, ja paikkista. Liikkeestä maahanmenoihin saatiin pari tosi nopeata. Liikkeestä seisomista namien kanssa, siinä käsiapu. 

Tofu haukut: haukutin ensin itse lelu jalan alla 4-10kpl. Sitten Minna haukutti, lelu jalan alla. Kaikki ekat haukkui hyvin lelua, sitten kokeili jossain haukkua vähän kohti kasvoja (kauempana) ja Minna osoitti lelua ja Tofu korjasi kohti sitä. Jaksoi leikkiä ja oli motivoitunut. 

- tauko

Tofu tottis

seuraus: lelu oikeassa kädessä n. 15m ja n. 30m. Molemmat hyvin! Sitten palkkasin muutaman aloituksen namilla ja tekniikka muuttui ja nuuski myös maata. Luulen, että namilla meni myös erivireeseen. Juteltiin lelun häivytyksestä, lelu voi olla alkuun kainalossa ja sitten ottaa sieltä oikealla kädellä lelun pois näkyvistä ja vie takaisin. Tämä toimi ja tekniikka pysyi. Toinen häivytystapa oli laittaa lelu treeniliivin alle olkapään taakse. Menin kyykkyyn ja laitoin lelun liivin alle. Sitten koira sivulle ja kontaktista palkka vetäen vasemmalla kädellä lelun pois. Näin saa häivytettyä myös lelua pois käsistä. Ero on niin iso suoraan sillä että lelu on vain taskussa. Kokeiltiin myös lyhyttä pätkää lelu taskussa ja näillä tavoin ja asenne oli hyvä.

Eteenmeno: appari vei lelun kentän reunalle aiemmin. Tofu juoksi suoraan ja meni paikan ohi hiekkakentältä nurtsille asti. Jouduin kutsua jo takaisin päin, kun tie oli siellä suunnilla. 

Nämä toimi näköjään sokkonakin, joten ehkä seuraavana pitäisi alkaa harjoitella maahanmenoa "etänä"/stoppina. Nomessa on harjoitellut pillillä istumispysäytystä. Ja jäävissä liikkeestä maahanmeno on paras vielä nameilla. Joten siinä on vähän hommaa.. 

Tofulla oli hauskaa, olisi halunnut hyppiä ja vähän purrakin hihaa sekä jumputtaa lelua tai jalkaa. Nuo kun saisi siirrettyä leikkimiseen. Toki oppii kokoajan leikkimistä, kun nomessa on palkattu namilla ja joskus saanut tauolla pureskella palloa. Tokossa vain välillä leikitty.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!