Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

6.10.2022

Pihatottista ja kaupan koirankoppi/häkki/parkki

6.10 To Tottis kotipihalla, hyvä puoli kun pihaa ei ole aidattu niin laskin n. 40 askelta päästä päätyyn sisältäen yhteistä piha-aluetta. Sitten muistin, että koe olikin hiekkakentällä. 

Novan treeni:

Novalle ensin seurauspätkiä, muutaman metrin matkalta paikkaa (parempi näin kotipihassa..), sitten n. 15m ja sitten 35 askelta. 35 askeleen matkassa oli yksi pätkä hiekkaa ja siinä kontakti tippui.

Muistuteltiin paikallaan pysymistä, että jos en sano mitään niin pitäisi jäädä. Tätä en ole oikeastaan koskaan opettanut ellei sitten ole aiemmin ollut sanottu istu tms. Hoksasi muutamalla toistolla, ensin kun lähti ilman lupaa piti komentaa takaisin istumaan. Ja sitten autoin näyttäen käsimerkillä pysymistä. Sitten ei tarvinnut ollenkaan. Toki matalemmassa vireessä. 

Novalle liikkeestä istuminen, vähän hidas mutta istui.

Kapulan heitto: ensin heilautus ja palkka. Super kivalla lampaankarvalelulla. Sitten heitto ja palkka, kun otti kontaktin. 

Noudon otin välinoutona eli kapula jäi meidän väliin. 

Kapulan luovutuksia, otettiin vuorotellen eteenistumaan ja sitten kapulan kanssa. Välillä saatiin suoria, palkkasin jalkojen välistä. Sitten myös vähän kovemmasta vauhdista, se oli enään ministi vino. 


Tofun treeni:

Kateus teki myös hyvää Tofelille ja tuli sisältä tosi innoissaan. Oikeastaan aika lentävästi loikkien. :D tehtiin melkein kaikki lammaskarva lelulla.

Seuraus: n. 10m ja n. 25m. Sitten juoksua, ekassa aukesi, ohjeistin oikean paikan ja sitten oli hyvä. Meinasi laukata niin kokeiltiin nopeus missä ravaa. Sitten oikeaan käännöstä, naapurin pihalla shelttihaukkui samalla mutta se ei haitannut. Kontakti meinasi tippua oikeaan kääntyessä ja tehtiin sitä pelkästään pari toistoa, käännös ja palkka. Kun vire on korkea niin näyttää kyllä kivalta tai tuntuu kivalta. Mutta ongelmana on vielä, ettei vire aina kanna jos ei ole samalla innolla tekemässä (esim treenin lopussa). Vaatii vain aikaa, niin se Gavankin kanssa nuorempana oli. :) Nuoren pojan kanssa huomaa myös miten kotipihassa on helppoa eikä mikään häiritse tai haju vie kiinnostusta. 

Liikkeestä maahanmeno ensin sivulta palkaten sitten takapalkan kanssa. Siinä vaati pienen käsiavun. Pitäisi myös treenata sivulta maahan laittoa. 

Eteenistuminen ja kapulanpito. Vähän kapulan paikassa hakemista, pidin niin että kapula jäisi kulmahampaiden taakse. 

Nouto välinoutona, kapula meidän välissä. Hieman väljä edessä vs mitä dameilla, mutta nyt en näyttänytkään käsikosketusapua. Siihen nähden hyvin! 

Tofun kanssa kokeilin ja jäi paikalleen jos en sanonut mitään. 


Pojat kokeili ekaa kertaa K-supermarketissa "koirankoppia" mahtuivat hyvin samaan, katsoin että 7min meni mulla kaupassa muutamassa ostoksessa. Sitä käytettiin äpillä (Den4dogs), jolla avattiin ovi ja sulkiessa meni lukkoon. Ohikulkijat ei myös näe huurrelasista onko siellä koiraa (kuvassa olivat oik puoleisessa). Ollaan kuljettu jonkin verran junalla töihin niin nyt oli näppärä, kun tuli kolaroitua autoa peuravasan kanssa.. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!