Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

22.1.2023

Nometreenit ex noviisiryhmällä ja riistatreeni

Sunnuntaina pidettiin nometreenit entisellä tollerien nome-noviisitiimillä.

Aluksi malttia. 

Seurausta ryhmässä, ryhmäpaikkista, damien vientiä ja ohi kävely luopuen. Luoksetulo, Tofu ei totellut pilliä, tuli suullisesta luokse. Samaa ollut välillä, nyt ei reagoinut tai sitten sekoittaa sen pysäytys pilliin, joka on yksi piip vs luoksetulo piip piip ehkä voisi vaihtaa sen piii piii piiii piii tyyliin. Välinouto hyvin.

Muutamassa välissä leikittiin. Tofu kokeili myös sen ohessa tehdä pientä nylkytysliikettä. Tuo on uusi keksintö. 

Odotteli hiljaa treenissä, ennen treenin alkua vähän itketti, kun näki kavereita. Tauko autossa

Riistatreeni: vein Tofun nähden variksen. Tofu odotti hihnassa kiinni. Haki ja toi sen ekalla, vähän pinnallisesti kantaen, mutya kuitenkin! Sitten joku tavin tai pienen sorsalinnun tyylinen, jonka kantoi paremmin. Matkaa oli n. 20m ja niin että Tofu näki viemisen metsärinteeseen. 

Sitten lyhyt kanijälki ja kani palautui myös. Oli hyvää koiranmakkaraa, mutta välillä lähti niin kiireesti noutoon ettei tarvinnut näyttää mitä hyviä nameja on mukana. Viime vuonna myös ei tuonut aina ekalla.


-------------

Ma 23.1 riistatreeni pojille aamulla lähipellolla.

Tofu variksen nouto, hieman pohti ottamista, sitten otti ja toi. Tiputti n. 2m päähän ja päätti sitten korjata ja tuoda lähemmäs. 

Nova variksen nouto, himmaili myös vaakulla ja sitten tiputti jalkoihin ja alkoi pureskella kierroksia. 

Tofu kyyhkyn nouto, tämä oli Tofusta kiva ja kantoi paremmalla otteella. Tehtiin sama vielä linjana eteen, hieman oli viivettä kun heitin myös tavin vastakkaiseen suuntaan, jonka Nova sai hakea. Kyyhkyn toi käteen asti.


Tofun varis ja kyyhkynoudot

Tofulle lopuksi kanijälki, nyt seurasi hyvin jälkeä joka oli n. 30m. Poimi kanin, mutta korjasi otetta puolivälissä ja sitten jatkoi tuomista. 

Nova malttoi muuten odotella hiljaa, mutta kani oli vähän liikaa. Tofu odotteli vapaana (paitsi kanin viennin), Nova puuhun kytkettynä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!