Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

17.1.2023

Omatoimi treenivideota ja luutestailuja

Ma 16.1 tottista autokatoksessa (satoi). Hyvä puoli siinä, että koko yhteinen piha on sulaa hiekkaa. Palkkana Oscar lihamureketta, joka aika Naturiksen tyylistä. 

Tofulle seurauksessa vasempaan käännöksiä, kävelin neliötä. Ekassa istui, joissakin pomppi kahdella jalalla ja sitten alkoi lyötyä nelijalkainen käännös. Muutama täyskäännös myös ja pari oikeaan käännöstä. 

Maahanmenoja, peruutin itse ja Tofu hyppi tai ravasi namin perässä. Sitten ilman käsiapua käskin maahan. Hyvin tipahti alas. 

Sivulta maahanmenoa ja istumaan nousua, vauhdikkaasti ja takajalat pysyi paikallaan. Ei tarvinnut maahanmenoon apua, istumiseen näytin vähän namia ylhäällä. 

Väliin: kokeiltiin muutama kerta väliin istumista. Ihan uusi juttu. Tofu oli seläntakana ja namilla ohjasin siihen istumaan. Tavalliset namit tähän parempia. 

Hyvällä motivaatiolla teki, kun oli niin hyviä herkkuja. 

Päivällä samanlainen setti ja nyt ei enään satanut. Otettiin treenivideolle

Tofun harkka:

Aika paljon hyppimistä. :D Kotipihassa toimii ja motivaatiota riittää. Seuraus näyttää omaan silmään kivalta. 


Gavan rally-toko käännökset ja oikean sivulletulo:

Sivulletuloa pitää opettaa vielä, ei osaa ilman apua. Lenkeillä ollut myös mukana tuota "makkaraa" namirasiassa sekä jämälihapaloja lähikaupasta. Niiden avulla on koiraohitukset menneet hyvin ja on kova motivaatio tienata herkkuja. Vs perusnameilla vaihtelee. Yritän myös palkata luopumista, ettei mene vain namin tuijotteluksi.


Lauantaina Nuuksiossa n 7km lenkki, josta osa hangessa. Kumpparit tuli tarpeen, kun ojien ylityksissä oli paljon vettä. Välillä lumen alla. Sekä osa poluista virtasi puroina. 

Testattu uusia herkkuja tai puruluita. Hau Hau kunnon puruluu kana tai ankka?, missä luki että ovat valmistettu Euroopassa, pakkauksessa 3kpl ja n. 5e. (Tästä oli Oscarin versio suomalaista, mutta yksi pidempi luu oli 6e eli vielä liian kallis. Kaikki halvemmat kanapuruluut on yleensä Kiinasta.) Pelkkä nautarulla ei aina maistu ellei kateutta, mutta joskus laittanut päätyihin Kongi tahnaa ja antanut kuivahtaa. 

Tofu testasi ja luun syöntiin meni n. 25min, joka ihan hyvin. 


Toinen luukokeilu oli suomalaisen(?) Alvar firman hukkarulla (kalakierre) ja poropurutikku (suomalaista lihaa). Nämä molemmat oli n. 1,5minuutissa syötäviä. Eli menee enemmän terveellisestä makupalasta. Molemmat vähän murenevia. Ehkä pikkukoiralla vähän työtä. 

Porotikku Tofun testissä


Novan testissä Fisu hukkarulla 


Ke 20.1 Hauhau kunnon puruluista kana täyteluut. Nämä oli aavistuksen nopeammat kuin rullat ja täytettä vähän mureni sisältä. 

Novalla kesti 10min. Tofulla 20min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!