Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

29.1.2023

Riistatreenit

Su 29.1 riistatreenit Petikossa
Ehdin vähän taluttaa Tofua ennen treeniä. 


Varis ja lokki: Tofun nähden appari vei vaakun n. 30m päähän ja heitti sen. Sitten metsää pitkin vei lokin n. 10m päähän, katseltiin sekin. Lihapulla rasian kanssa sitten ensin hakemaan vaakku. Nappasi sen suuhun ja toi. Jes! :)
Lokkia kävi nuuskimassa ja palasi sitten ilman. Näytin nameja rasiassa ja kannustin menemään. Nyt haki lokin! Lokki oli jo huonossa kunnossa, mutta silti toi.

Varis n. 40-50m päähän. Ensin kokeiltiin niin että appari jäi sinne, Tofu juoksi 15m ja totesi että siellä on joku eikä halua mennä. Otettiin sitten uusiksi niin että appari tuli pois kuusikosta.
Nyt variksen nouto sujui hyvin, tästä videokin. Pääasia, että alkaa uskaltaa tuoda ja että nämä ja viime kerrat toi heti ekalla kerralla vaakun. 

Nomessa avustajan läheltä nouto oli selkeästi vaikea. Pientä jännitystä tuli syksyllä yhden koulutuksen lopulla. Ja tässäkin oli tuttu. Tofu on ehkä säikähtänyt/epäillyt enemmän kun joku yrittää auttaa riistan kanssa vs että se innostaisi sitä. 
Voisi vaikka tehdä jotain eteenmenoa avustajalle joka palkkaa tutusta namirasiasta. Tai treenata vaikka pysäytystä apparin takapalkalla. Maanantaina tehtiin pihassa vielä Tofulle pienen sorsalinnun nouto, hetken mietti kunnes toi. 

Sitten varista, joka oli jo huonossa kunnossa. Lihapulla rasian kanssa. Toi varista siivestä, joka kelpaa myös. Heitin useamman kerran ja sai sitten lähteä hakemaan. 

Muutama käteentuonti sorsalla. Ei kuitenkaan halua pitää kauempaa, tajuaa kun olen saanut linnusta kiinni. 
Otin vaakun siivet talteen, painavaa damia ajatellen jos tekisi pitoa.

Novakin pääsi tekemään muutaman noudon ja oli täpinöissään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!