Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

13.1.2023

Kotitreeniä ja Novalla patinpoisto niskasta

Torstaina 12.1 oli Novalla patin poisto niskasta vasemman korvan takaa ja hammaskiven puhdistus. Tikit otetaan pois parin viikon päästä. Urheilijan pulssi oli. Painoa 21,7kg, sama kuin viime vuonna.

Perjantaina sisätreenit Gavan ja Tofun kanssa. Otin kaksi kierrosta, Tofun tauot koirapedissä ja Gavalla vain sivumpana matolla.Gavan kanssa tehtiin rally-tokoa:

- oikean puolen sivulletuloja käsiavulla "viereen" käsky.

- oikean puolen perusasentoon hakeutumista paikallaan käännöksestä. 

- peruuttaminen eteisenmatolla, sujui tosi suoraan n. 2m, liikuin myös vähän kohti. 

- tulppaanit ja valkovuokot eli käännökset molemmat oikeaan, molemmat vasempaan ja missä käännytään vasten toisia. Ulospäin käsky "siksik" ja sisään "vasten."

- puolen vaihto takaa, odota, katseen kääntö ja seurauspuolen nimi.

- tokon kaukoja nami jalkojen välissä, ne jotka tehtiin istumasta tai seisaalta. Kaikki oikein.

- rally-tokon sivulta seisomaan nousu.


Tofun kierrokset noudatti samaa kaavaa:

- vapautus pedistä (paristi yritti tulla ennen lupaa, toisessa sanoin Gavalle vapaa)

- sanoin "tehdään tottista" ja vähän innostin. Koira sivulle ja seurausta toiseen seinään eli n. 5m. Jes ja palkka etukautta seurauspositioon. Sitten sai useamman namin. Sama uusiksi.

- näytti siltä, että haluaa leikkiä niin otettiin lelu. Leikkiä ja lelu olkapään taakse oikeassa kädessä piiloon. Sitten seurausta, "zip" palkka selän takaa. Toinen uusiksi. Nyt oli jo vähän rauhallisempi, äkkiä tauolle.

Toinen kierros samoin ja lelu pois. Paitsi yhdessä seurauksessa täyskäännös ja sitten palkka. Tofulla oli jo hiki leikkimisestä.


Sitten sain paljon pusuja lopuksi Gavalta, kun oli niin hauskaa! Gavakin halusi lopuksi leikkiä pehmoleluilla, Tofu ei enään jaksanut.  

Eilis illalla


Lenkillä palkkasin Tofua muutamasta luoksetulosta eteen. Siitä että tarjosi sivulla kävelyä. Koirat nähtiin onneksi tosi kaukana n. 20m päässä, palkkailin niiden katsomista ja kun käänsi katseen takaisin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!