Siirry pääsisältöön

Kusetuksen makua? Ärrä x 2

Tänään oli taas aktiivinen päivä, kahdet treenit päivään. Ensin tokoiltiin Kannelmäessä Shantin ja aussie tyttöjen kanssa eri kentällä kuin aiemmin, Rasmuskin tuli mukaan. Illalla käytiin Ruutin kanssa hallilla vähän agiliitelemässä.

TOKO @ Kannelmäki

koirat teki vähän vuorotellen

Ruuti

tarjoaminen: kävelin aina jonnekin toiseen suuntaan kuin Ruuti ja kun tarjosi kontaktia palkka, välillä heitin palkan maahan niin pääsin koirasta eroon, ei Ruuti nyt hirveän äkkiä seurannut tiiviisti. Pysähdyksestä, että tarjoaisi sivulle tuloa.

ohjattu: käskytettynä, vau merkki oli hieno ja nopea. Meinasi hakea keskimmäisen, stoppasin ja haki oikean vasemman. Toisto oikein ja viivyttelin merkin stopin jälkeistä käskyä.

Kisamainen: Lyhyt luoksetulo suorana, liik istuminen ja seurauksen alku tai/ja pelkkä sivulletulo ja palkka.

Seuraus: Shanti käskytti, otin ennen pari tarjoamista. Ja vau kun Ruuti seuras upeasti!! Kyllä se osaa jos tahtoo! Kertaakaan ei herpaantunut, ei äännellyt ja oikea vire. Piru vie kun ois aina tollainen. Sen se kyllä todisti, että naruttaa mua helposti ja Ruutille käy tarjoaminen. Ei sitä kauheasti motivoi, jos huomauttaa virheestä, ja jatkaa, mutta jos ei huomauta ja palkkaa kun se tarjoaa itse muutosta..

Tunnari: Tein itse, Dracu teki merkkiä vieressä. Hyvin haki oman. Tunnarilaskuri 93-1=92

Ruuti on ärsyttävä silloin kun haukkuu kun Rasmus tekee. Mutta ovela se on myös kun selän kääntää, se hiippailee ja kun katsoo siihen niin äkkiä sujahtaa maihin. :D


Rasmus
Rampe oli hulluna Dracuun, jolla oli juoksut, lenkki meni vinkuessa. Alkuun sain kentällä huomauttaa, että maata ei nuuskita. Kun piti, töitä tehdä niin ei ollut haahuilusta mitään ongelmaa tai ei nuuski.

seuraus: vähän edistystä, tehtiin käännöksiä ja pysähdyksiä, hups taas unohtu sivuaskeleet ja muut

merkki ja ruutu: tein lumesta merkin, Ras vaihtoi raville noin metriä ennen merkkiä. Tehtiin namille kutsumista merkille ja niin, että sen takana oli nami. kosketusalustaakin voisi koittaa. Yllätyin kun Ras haki niin hienosti ruudun! se on ollut aina vähän hankalaa. Tehtiin toisto merkiltä toiselta suunnalta.

ohjattu: näytin taas liian "liioitellusti" vasemman ja Ras lähti juoksemaan vähän kohden vasemmalle. Kun näytin oikein, niin meni oikein. Merkki oli vähän epävarma.

metsku: vähän ällöttävää, mutta toi noston jälkeen hyvin.

tunnari: pitkän taon jälkeen, Ras nuuski kaikki läpi ja toi toisella kertaa nuuskittuaan oman.

_________________

AGILITY @ Malmi

Meinasi taas jo niin väsyttää ja empähän muistanut ottaa remmiäkään, kun jätin sen epänormaaliin paikkaan porukoille. No tokopanta kaulaan ja nameja mukaan lenkille, onneks oli hiljaista.

lähtö: seisomasta ja istumasta, pysyi kivasti. Enää ei niin ongelmaa tuolla hallilla. Sivulle tuloja treenattiin ihan lopussa, jos ei ekalla käskyllä mennyt, kävelin pois ja tulin sitten uusiksi. Jos kerralla meni oikein niin sitten sai palkan.

kontaktit: jee edellinen ryhmä oli raahannut pikku puolelle puomin ja keinun. Puomille harjoiteltiin, suoraa kontaktia jos olen pari metriä sivussa. Näistä tuli hyviä, Jes sanasta meinaa vaan lähteä. Tehtiin myös sellaista, että jään paljon taakse. Keinulle koske-sanalla ilman stoppia (vahingossa) ja touch pysäytyksellä, siinäkin vähän viistoon menin. Enemmän vois vielä harjoitella vedättämistä. Puomilla kerran lelu lenti, hidastaa ja niin, että nameja ja ne joihin yltää saa syödä, muihin sitten vapaa- luvalla.

putkijarru: Sitä tuli suorasta putkesta, ihan ok. Vaikee ois jos itse ois kovassa vauhdissa.

2 by 2 kepit: tehtiin kahdella parilla, kun bongasin, pidin ne erillään, että mahtuu melkein suoraan juosta. Kaikki eri kulmat, mitä esteiltä sai. Vaikeatkin onnistu. Vaikein avo ja terävässä kulmassa on kyllä vasta kun keppejä on enemmän.

muuri: kerran alussa lenti palikat. Tehtiin käännöksiä ja yksi takaakierto. Muut hyviä. Muuten treenailtiinkin mini rimoilla, mitä edellinenkin oli käyttänyt.

Treenaa:
Toko
Ras: ohjattu + ruutu, tunnari kertausta
Ruu: tarjoaminen, kisamainen, perusasennot

Agi
- enemmän keppejä
- keinu vedätys
- muuri käännöksiä, välillä (vähän sellaista on opetettu)

Sain Ruutille koepaikan tokoon Helsinkiin 5.5 Harri Laisille. Rasmuksenkin kanssa voisin, mennä jos jonnekin mahtuu. Nopeasti liikkeet on kunnossa, ainiin kun vielä paikka makuita/istumista kertaa. Hallilla se viimeksi vain huvin vuoksi Ruutiin keskittyen treenasi.





Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...