Siirry pääsisältöön

Perkkaa kimppatokot R*2

Perkkaan koulun kentällä, bokseriporukka oli myös tottistelemassa ja jumppaajat lähti hetken päästä.
Mukana oli tolleri, bortsua, chessie, koikkeri, ausseja, saksanseisoja, partis ja holsku.

Paikalla istuminen Ras: Hyvin pysyi, vaikka oli kuin lentoon lähdössä sivulla. :D Tehtiin 2min.


Rasmus                                                  

seuraus: kaikenlaista eri nopeuden vaihdoksia ja sivuaskelia. Juoksussa vähän enemmän edistystä.

zeta: oikein asennot ja pysyi hyvin paikallaan.

luoksetulo: vau hieno vauhti ja tosi nopea stoppi!

no siihen asti menikin hienosti :D Ruutia vähän välissä ja lisää..

kaukot: arg sama vanha ongelma, jos epävarma ei liiku. Palkkasin siis yhdestä onnistuneesta siirrosta ja vaihtelin matkaa. Se 15m tuotti ongelmia istu - seiso vaihdossa, välillä kolmas vasta tehosi. nyt muistin näyttää hyvät käsimerkit.

ohjattu: kapulat tuli vähän lähemmäksi kuin 10m, vähän vaikeampi noin, koska keskimmäinen lähempänä. Merkit oli nyt hienoja ja nopeita MUTTA haukahdus! Mikä ongelma mulla on kun molemmille koirille tulee nyt samat ongelmat. No tehtiin sitten toistoja, että kun kuului hau niin kutsuin takaisin. Kun menin merkillekin namilla kutsumaan niin meinasi tulla hau. Ei se eilen tollanen ollut.
Eka oikea, eka meinas keskimmäiselle ja huudun väärän pysähtymiskäskynkin.

ruutu: tehtiin vähän vaikeampana, että keskimmäinen ohjattu oli vielä edessä ja vasemmalla oli ruutu. Ras meinasi alkuun mennä vain kapulalle. Lopulta se uskoi juosta, vähän vinosti ruutuun ja haki hyvin paikan.

metsku: taas se ääni, vähän paremmin jos kapula oli lähellä, niitä siis. Ja ite palkata hillitysti..

tunnari: nyt hyvin, ei epäröinyt kaksi toistoa. Kun en ollut varma meinasiko ekalla kertaa avata suuta väärien päällä. Tein sen ilman käskytystä/apua.

Huomasin, miten Ruutista on tarttunut turhia käsimerkkejä! Mitä apuja mä näytänkään Ruutille ja hyi Ruuti joka ei tottele helposti ekalla käskyllä. ;) Ja mistäs se johtuukaan..

Ras treenaa
- ohjattu
- ruutu + kapulahäiriöt/merkit
- noudot + merkki ääntely!
- kaukot matkaa ja palkkaa, takapalkka?


Ruuti                                                                

tarjoaminen: hyvää häiriötä, pujottelin koiria ja tiputin välillä namin maahan tai heitin kopilla. Sivulle tuloihin myös tarjoamista. Jos ei mennyt kunnolla niin vaihdoin paikkaa, niin yhdellä käskyllä oli vain mahdollisuus totella.

kisamaista: luoksetulo, pikku seuraus ja sivulletulo ja muita lyhyitä juttuja. On kiva yllättää se taistelupalkalla.

seuraus: testasin, haukuttaa, hui kun se pysyisi ihan neljällä tassulla, ei näytä niin sekopäiseltä. :D ja sitten käskin olemaan hiljaa ja seurausta. Aika kivasti oli hiljaa, riski oli ekan askeleen kohdalla, että jäi ääni päälle. Tai haukkui palkattua oma-aloitteisesti. Taistellessa tein niin, että otin pannasta kiinni yksi irti käsky ja sitten vain odottelin lelun päästä pitäen, että irroittaa.
Maria käskytti meille seurausta, hienosti meni, yksi oikealle käännös, vähän herpaantui, nostin vauhtia ja palkka kun Ruuti tarjosi takaisin. Sitten vielä pätkä hyvää. Sivuaskelissa en edes käskenyt sivulle ja teki hiljaa, paitsi vasempaan pikku äännähdys. Tehtiin sivuaskelia myös "tarjoten" eli ilman käskyä, mutta ei seurauksen ohessa niin selvästi.

hmm tekiköhän Ruuti muuta.. vähän päinvastaista Ruutille, ettei se ole maailman napa. Muut oli niin nopeasti valmiita, niin en sitten ehtinyt tehdä enempää, vaikka teinkin vähän pidempään.

Ruu treenaa:
- voitais koittaa vielä sitä haukuttamista..
- tarjoaminen sivuaskeleet yms, voisin vaikeuttaa treeniä niin että lähden juoskemaan aina eri suuntiin..

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...