Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

12.4.2013

Itsenäistä agilitya Malmin hallilla

Eilen suunnittelin vähän mitä ois treenattavaa ja sen mukaa mitä ehtii/jaksaa tekee per kerta. Junassa oli aikaa piirrellä Niinun treeneistä kohta, jonka sai vähän soveltaen laittaa kun olin pienellä puolella.

To 11.4 klo 21.30-22.30
- pituus takaaleikkaus
- pituus- kepit vaikea kulma avo
- lähtö

Pe 12.4 klo 19.30-20.30
- pituus takaaleikkaus
- ansaeste
- lähtö
- kovan vauhdin haltuuotto

La 13.4 klo 12.30-13.30
- valssit ajoitus
- lähtö
- kontaktit, taaksejäänti puomi
- a käännös

Alkuun tein radan pätkän ja tehtiin ihan makseilla, kerran tai kaksi tuli rima muuten hyvin. Ajattelin nyt seuraavilla kerroilla, että säästän koiraa ottamalla ekan "radan" makseilla ja jos rimoja ei tule alas niin laskee korkeuden. Lähtötreeni ja keppitreeni ei niitä korkeana tarvitse.

Vielä takaisin siihen rataan.. Vähän takaakiertoja, pituudella takaaleikkaus, eka vähän lenkkiä, sitten hyvä. Kerran kieltikin kun pysähdyin liikaa. Putkesta tuli takaakiertona hyppy, oikein kun ajoissa olin kääntyneenä.
Jaakotus hypylle, pituus ja kepeille, aluksi linja oli helppo. Sitten laitoin, että viettää sisäänmenon ohi, saatiin ottaa eka pelkät kepit ja sitten sujui pituudenkin kautta, ilman että hidastan paljon sisäänmenon kohtaan liikkeessä.

Tajusin siinä treenatessa, että tein vain lentäviä lähtöjä, hups. Eikun sitten testaamaan ja eihän se tietenkään pysynyt, paremmin kyllä, muttei sais yhtään liikkua. Lelun kanssa jätin takapalkaksi tai kutsu + lelun heitto kun tulee ekan esteen, tai heitto heti ja myös parin esteen pätkää/ putki nostatukseksi.

Vähän istumasta ja seisomassa ettei yksikään tassu saa liikkua, sitä vaikeampi mitä kauemmaksi meen. Ehkä voisin käydä kaukana ja tulla hakemaan lähempää välillä.
Putken luona (hyppy takana) jätin seisomaan ja kun oli hyvin käskinkin hypylle ja palkka tai putkeen.
Seisomisessa jos liikutti tassua eteen käskin peruuttamaan, se oli vaikeeta, meinas tarjota vain istumista. Pitää treenata, peruuttamista ja varsinkin silloin kun se haluaa eteenpäin.

Treenaa
- lähtö (seisominen, istuminen, lelu, peruutus, estepalkka (etu, taka)
- pituus käännös
- kepit väärin viettävä kulma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!