Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

12.4.2013

Tokoa Kontulassa ja Malmi agilityt

Tokoiltiin Amyn ja kahden lapinkoiran kanssa Kontulan ala-asteen pihassa. Lapsia oli alkuun vähän hengailemassa ja kikattelemassa lähellä, Ruutia ei häirinnyt.

Paikalla makuu: Ruuti oli toisen lappalaisen kanssa. Kerran palkkasin, vähän hidas maahanmeno.

Istuminen: Amy vaihtoi koiraa niin Ruutia sai vielä istua. Kivasti istui, nyt ei nuuskinut maata, mitä joskus. Palkkasin taas keskivälissä. Lopussa Ruuti istui vähän toiselle lonkalle.

oli tarkoitus ottaa sitten vähän koemaisesti, mutta tuli sitä palkattuakin :D pitäis olla kai ilman treenitaskua ettei ole nameja niin vois vain kehua.

seuraus: sisälti vähän kaikenlaista, parissa kohta äännähdys, mistä suhahdin. Jotain keskittymisestä huomautettavaa ja ekasta juoksusta kävelyyn, teki lenkin edellä. Ehkä unohdin seuraa käskyn? Eli tehdä juoksusta käyntiin ilman, koska hidastaessa unohdan ne helposti. Tehtiin uusinta juoksu ja kun käsky oli mukana oli hyvä.

ruutu: oli siniset matalat merkit, alusta ruudussa, hyvä kerrankin tehdä sillä. Alkuun meinasi pysähtyä nauhalle, mutta jatkoi. Voisi tehdä enemmän ruutuja alustalla, että saisi suoraan oikeaan paikkaan. Palkkasin seisomisesta ruudussa. Toisessa seuraamaan kutsuen, vilkuilin tahalleen, ennen käskyä ruutuun ettei se opi ennakoimaan sitä että katson siihen kävellessä poispäin.

metsku: heitin hankeen kun en halunnut ottaa täysin asfaltilla. Ihan kivasti suht sama vauhti molempiin suuntiin ja sain vähän näyttää pääapua, että toi suoraan sivulle. Tehtiin vielä toinen sivulle palautus. Meni vähän taakse perusasentoon.

tunnari: rivi, aloitti kauimmaisesta päästä. vähän enemmän kapuloitakin. Vähän huomas et loppua kohden kun haju tuli niin oli suu vähän enemmän auki, muttei koskenyt vääriin. Tunnarilaskuri: 94-1=93

Tein myös kisasiirtymisiä, hyvä kun toinen liikkuroi ja aloitus kohdat ei oo ihan vierekkäin ja kiinnittää(/muistaa!) huomiota siihen, ettei koira juokse edellä. Tein edelleen, sitä että ruuti kiertää mun ympäri. Vähän tuli haukkuja väleissä kun kehuin tai pyysin kiertämään. Tää voiskin toimia, kun Ruutia ei vaan saa seuruutettua joka paikkaan, kun ei se viihdy kokoajan vieressä tuijottaen ja niin lähellä.

Ruuti on ärsyttävä lelun kanssa, se on keksinyt, että sitä ei oo kiva palauttaa. Enemmän saa aikaa leikkiä kun menee toiseen päätyyn kenttää leikkimään eikä suostu tulla heti kun käsketään. Ehkä pitäis kohta olla toinen lelu. Jännä kun Amyn uros lapinkoira ei yhtään ärsyttänyt Ruutia, kun joitain karvasia koiria se inhoaa, tosin voi vaikuttaa kun Ruutin lempikoira pienenä oli lapinkoira uros.

Treenaa toko:
- täysin palkaton, kisamainen treeni, huomauta vain jos väärää -> ole reilu koiraa kohden kisoja ajatellen
- ruutu, alustalla
- nouto sivullepalautus ilman apuja
- seuraus, muista nopeuden hidastamisessa käsky! ja harjoittele myös ilman..

_________

Agilityt Malmin hallilla

Suunniteltuna oli
Pe 12.4 klo 19.30-20.30
- pituus takaaleikkaus -> ei
- ansaeste -> kyllä
- lähtö -> kyllä
- kovan vauhdin haltuuotto-> ei

+ valssit
+ putkijarru
+ välistäveto

Tein sitten rataa esteistä mitä oli helposti saatavilla. Rimojen kanssa tehtiin niin, että ekalla radalla oli ne, ei ongelmaa. Sitten ne oli minissä (hauskempaakin kun koira niin nopea :D) ja kerran kieputukseen nostin, kun hätiköi välillä yksin jäätyään.

Lähtö: joka kerran olin tarkkana, seisomasta ja istumasta, tällä kertaa pysyi paremmin niin en nyt palkannut lelulla odottamisesta tai jättänyt takapalkaksi, muttei pitä unohtaa! Jos liikutti tassua, käskin laittamaan sen takaisin -> peruuttamaan tai istumaan.

Keppikulmia: tehtiin terävää avoa ja umpikulmaa. Pussista avokulmaan, alkuun kaksi virhettä, sitten oikein kahdesti pussista. Ekoilla kerroilla uusia kulmia, saattoi ekalla kerralla tulla virhe. Varmaan unohtunutkin jo, vaikeammat kulmat. Keppien lähellä oli aina metrin päässä lopusta putken pää, ei häirinnyt tippaakaan. Treeneissähän Ruu on varastanut niihin kepeiltä.

Valsseja: olipa vaikea miettiä, miten toteuttaa valssiharjoitus, jotka on vaikeita. No muutamia keksin ja sitten myös pyörittämistä missä jätin Ruutin tekemään töitä, parissa tiputin lelun sinne.

Putkijarrutukset: suoraputkikin oli edellisen jäljiltä ja siitä se ajatuslähtikin.. Otin suhahdukset ja käden heilautuksen mukaan ja palkkasin käännöksistä. Vaikea muistaa itse rytmittää.

Välistä vedot: nää sujui aika hyvin, Ruuti oli heti, mä tiedän kun oli kahdesti mennyt ne ja ohjasin oikein. Ei näköjään kaivannut mun apua, että jäisin hidastelemaan. :D

Takaakierrot: Muutamia takaakiertoja myös, eilen ja tänään. Niihin voisi harjoitella vähän enemmän etäisyyttä ja sellasia vaikeampia missä ois kiire liikkua pois..

Ansaeste: Tähän kategoriaan voisin laittaa takaaleikkaus hyppy ja putki, kohdan kun Ruuti halusi mennä vain suoraan putkeen. Piti sanoa "tässä" niin tuli se sit riittävästi. Kepeille laitoin hypyn sisään menon jälkeen ja tultiin terävässä kulmassa eli ihmisen logiikkaan se ei ollut keppien sivuttaisalueella. Ruuti varasti alkuun heti putkeen senkin hypyn ja olisi tullut siitä kepeille. Sain jäädä tosi kauas ja sanoa tässä -> meni keskelle keppejä ja väärään suuntaan. Tein lelulle kiinni tuloa, hypyn jälkeen liikkuen kohti keppejä. Näitä = kuuntelutreeniä lisää!

Treenaa agi:
- lähtö, palkkaa lelulla odotuksesta
- ansaeste kepeillä, niin että päästään pujottelemaan asti
- takaakierrot, etäisyyttä ja tilanteita joissa ois kiire päästä jatkamaan
- putkijarru ei koskaan voi olla täydellinen tai itse osata ohjata -> jarruttaa.. ja sitä vaatii koiralta ;)
- kertausta vaikeat keppikulmat

Vähän siis tilanteen mukaan muuttui. Huomenna ois myös vuoro. Jotain treenaamatonta ja/tai vahvistetaan aiempia. Huh huh nyt väsyttää! Niin ruutiakin. Ruutilla on nyt aktiiviviikko, kun kokoajan jotain. Ens perjantaina loppuu Malmin hallin omatoimivuoro. Ruutilla oon pitänyt Back on track verkkoloimea, öisin treenejen jälkeen ja pari tuntia ennen treenejä (jos mahdollista).

Huomenna ollaan isommalla puolella, missä kontaktitkin ei nurkassa. Kai sitä pitää ne koittaa, ja mahtuisi paremmilla etäisyyksillä pituus - kepit. Eipä oltukaan kun en huomannut erikoistilaisuutta, käytiin sitten vaan juoksemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!