Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

21.4.2013

Lenkin ohessa tokoilut med Ras & Ruu + tilastoa

Kävin porukoilla ja äitin kanssa lenkillä, poikettiin lähikentän kautta.

Rasmus
seuraus: sivuaskeleet ja kaikki nopeuden muutokset

liikkeestä istuminen, jäi seisomaan kun äänenpaino oli vähän eri, toinen ok.

kaukot: taas vähän jumitusta seisomaan nousussa. Palkkasin niistä kunnolla ja sai juosta vastaan. Harjoiteltiin, vähän pienempiä käsiapuja, et isommat ois helpommat. Pitäis laskea myös askeleet, silmämääräisesti oon tehnyt pitempänä kuin voi.

kotona estehyppyä, agihyppy matalalla ja tehtiin vaikeita kulmia, vähän sai muistutella, ja jos rasmuksella kesti poimia vinkulelumaasta niin meinas unohtaa tulla hypyn kautta. Tokohyppy oli mystisesti kadonnut, pitää joskus kehitellä joku muu, mielellään kevyempi.

Ruuti
seuraus: alkuun se puuhasteli omiaan ja kävelin eri suuntiin, sitten tuli ja tarjosi suoraan seuraamista, tiputin namin aina maahan et pääsin karkuun. Tehtiin sivuaskelia ja sivulle tulon tarjoamisia myös.

liik. istuminen: hyvin

kaukot: kauheeta, ei tossa vireessä tullut mitään, kun koira pomppii joka suuntaan. No vähän saatiin sit malttia ja heti jätettiin siihen.

pihalla hyppyä: pallolla, aluksi ruuti pelleili, sitten oikein

Vertailin vähän koirien kisakirjoja :D Arvaa kumpi on kumpi. Yllätyin miten monessa kisassa Ruuti onkin ollut.

No luokista näkee jo :D Rasmuksella oli useampi koe 2009, sitten yksi kisa 2011 ja nyt tulis taas 2013 muutamat kisat. Bongasin kisoja mihin kerrankin mahtu niin niihin sitten ilmoittelin.
Rasmuksella on nyt 27.4 ens la Inkoossa, sitten 4.5 Nummelassa ja 9.5 tässä naapurissa Kilossa. Kolme kisaa siis, katsotaan miten sujuu, jos pohtis ihan SM:itä! ois kiva nähdäkin vaan mitä kaikkia uusia koiria siellä on.
Ruutilla on 5.5 koe HKI ja 9.5 Kilo, vähän pelottaa, että jos se ykkönen napsahtaiskin. Mutta siihen keksii sitten ratkaisin, hyvä vaan jos se tulis silloin kun en sitä "toivo". Ja toivottavasti tää auttais kans vähän mun keksimään kisastressiin, mikä vaikuttaa Ruutiin. En mä ennen jännittänyt! Tai sit Rasmus vaan ei reagoinut.
Nyt KoiraNetistä katsoessa yllätyin, että Ruutin kanssahan me kisattiin viime vuonna vain kerta - vuoden lopulla. Kertoo vähän missä jamassa meidän tokoilu ja ääntely oli.

Ruuti viime tokon 1-tulos on 2 vuoden päässä ja Rasmuksella 4 vuoden päässä. Ruutilla oli agissa toiseen 2lk nollaan vuosi, nyt on kulunut siitä 8kk. :D No sisältäen 2k agikisataon. Toivottavasti on vielä vuosia, hitaasti ja varmasti, ohjaaja oppii kokoajan.. ainakin toivottavasti.

Ruutista on tullut ahne sika possu leikkauksen jälkeen, olihan se ennenkin ahne, muttei noin röyhkeä. Se oli siis yksinollessa, kurotellut hellalta mokkapala pellin lähemmäksi ja syönyt siinä noin puolet mokkapaloista eilen. Lisäksi se hyppii kyllä pöytätasoille, jos jotain päällä. Ja haluis putsata astioita, jos ylettää. Pitää ottaa tiukka kuri tohon. Muutenkin se on laihiksella. Jätin kaksi ruokaa siltä välistä ja illalla sai leikkiä pallolla ja tänään juoksi vapaana. Lisäksi karvaa harjasin hirveän kasan. Houkuttais ajella kohta sen turkki alas..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!