Siirry pääsisältöön

Lenkin ohessa tokoilut med Ras & Ruu + tilastoa

Kävin porukoilla ja äitin kanssa lenkillä, poikettiin lähikentän kautta.

Rasmus
seuraus: sivuaskeleet ja kaikki nopeuden muutokset

liikkeestä istuminen, jäi seisomaan kun äänenpaino oli vähän eri, toinen ok.

kaukot: taas vähän jumitusta seisomaan nousussa. Palkkasin niistä kunnolla ja sai juosta vastaan. Harjoiteltiin, vähän pienempiä käsiapuja, et isommat ois helpommat. Pitäis laskea myös askeleet, silmämääräisesti oon tehnyt pitempänä kuin voi.

kotona estehyppyä, agihyppy matalalla ja tehtiin vaikeita kulmia, vähän sai muistutella, ja jos rasmuksella kesti poimia vinkulelumaasta niin meinas unohtaa tulla hypyn kautta. Tokohyppy oli mystisesti kadonnut, pitää joskus kehitellä joku muu, mielellään kevyempi.

Ruuti
seuraus: alkuun se puuhasteli omiaan ja kävelin eri suuntiin, sitten tuli ja tarjosi suoraan seuraamista, tiputin namin aina maahan et pääsin karkuun. Tehtiin sivuaskelia ja sivulle tulon tarjoamisia myös.

liik. istuminen: hyvin

kaukot: kauheeta, ei tossa vireessä tullut mitään, kun koira pomppii joka suuntaan. No vähän saatiin sit malttia ja heti jätettiin siihen.

pihalla hyppyä: pallolla, aluksi ruuti pelleili, sitten oikein

Vertailin vähän koirien kisakirjoja :D Arvaa kumpi on kumpi. Yllätyin miten monessa kisassa Ruuti onkin ollut.





No luokista näkee jo :D Rasmuksella oli useampi koe 2009, sitten yksi kisa 2011 ja nyt tulis taas 2013 muutamat kisat. Bongasin kisoja mihin kerrankin mahtu niin niihin sitten ilmoittelin.
Rasmuksella on nyt 27.4 ens la Inkoossa, sitten 4.5 Nummelassa ja 9.5 tässä naapurissa Kilossa. Kolme kisaa siis, katsotaan miten sujuu, jos pohtis ihan SM:itä! ois kiva nähdäkin vaan mitä kaikkia uusia koiria siellä on.
Ruutilla on 5.5 koe HKI ja 9.5 Kilo, vähän pelottaa, että jos se ykkönen napsahtaiskin. Mutta siihen keksii sitten ratkaisin, hyvä vaan jos se tulis silloin kun en sitä "toivo". Ja toivottavasti tää auttais kans vähän mun keksimään kisastressiin, mikä vaikuttaa Ruutiin. En mä ennen jännittänyt! Tai sit Rasmus vaan ei reagoinut.
Nyt KoiraNetistä katsoessa yllätyin, että Ruutin kanssahan me kisattiin viime vuonna vain kerta - vuoden lopulla. Kertoo vähän missä jamassa meidän tokoilu ja ääntely oli.

Ruuti viime tokon 1-tulos on 2 vuoden päässä ja Rasmuksella 4 vuoden päässä. Ruutilla oli agissa toiseen 2lk nollaan vuosi, nyt on kulunut siitä 8kk. :D No sisältäen 2k agikisataon. Toivottavasti on vielä vuosia, hitaasti ja varmasti, ohjaaja oppii kokoajan.. ainakin toivottavasti.

Ruutista on tullut ahne sika possu leikkauksen jälkeen, olihan se ennenkin ahne, muttei noin röyhkeä. Se oli siis yksinollessa, kurotellut hellalta mokkapala pellin lähemmäksi ja syönyt siinä noin puolet mokkapaloista eilen. Lisäksi se hyppii kyllä pöytätasoille, jos jotain päällä. Ja haluis putsata astioita, jos ylettää. Pitää ottaa tiukka kuri tohon. Muutenkin se on laihiksella. Jätin kaksi ruokaa siltä välistä ja illalla sai leikkiä pallolla ja tänään juoksi vapaana. Lisäksi karvaa harjasin hirveän kasan. Houkuttais ajella kohta sen turkki alas..

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...