Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

14.4.2013

Tokotreeniä ja tokotreeniä sekä lenkkeilyä + kuvia

Nähtiin tänään Emmi ja bortsutytöt, käytiin pidempi lenkki ja sitten mentiin tokoilemaan. Hain Rasmuksen mukaan, koska Ruuti sai odottaa tokoilua iltapäivän koulutukseen. 

Ruutille: sivulle tuloa ja seurausta kun oli hyvä häiriö kun Emmi heitti Stepille palloja eri kohtiin. Ruuti oli sitä mieltä, että kohta se juoksee niille ja saa haukkua. Hyvä idea häiriölle.. pallot kun on niin ihania.

Rasmuksen kanssa

seuraus: oli hienoa, edistikin vähemmän kuin yleensä. En ottanut mitään erikoista.

jäävät: hienosti muisti! en tehnyt zetan tapoin kiertämällä ympäri (unohtui).

merkki: tehtiin eri merkkiä kuin myöhemmin, hyvin muisti

ohjattu: Ruuti räksytti eka liian lähellä ja Rasmus ei mennyt merkille. Sittenkin vähän epäröi sitä ja palkkailin siitä. Ekalla oikealle, ohjasin Rassen vahingossa oikean puoleiselle merkille, oikein Ras meni käsimerkistä joka oli 90 astetta. Toistolla kun muistin osoittaa just haettavaa merkkiä kohden niin haki oikein. Ruutin ja Rasmuksen ohjauserot. Tehtiin molemmat suunnat.

______________

Sitten lähdettiin Nina Mantereen tokokoulutukseen Kirkkikselle, KKK:n järjestämä koulutus, kiitos siitä!

Ruuti oli toisena ja halusin, saada vinkkejä koemaiseen suoritukseen. Tein ruudun (evl), seurausta ja metskun.

ruutu: meni merkille kaksi pyörähdystä, lähti vähän väärässä linjassa ruutuun ja jämähti hajuun, possu! hain sen pois ja uusinta oli hyvä. Jumitin vähän Ruutia seisomassa, mutta toisaalta hyvä vaan käskeä vähän viiveellä maahan, ettei ennakoisi. (sen ongelman kun nyt saanut pois) Seuraamaan tosi kivasti. Ekalla kertaa tuli myös haukahdus mennessä ruutuun.

seuraus: suht hyvää ruutiksi, mutta vähän pientä ininää kokoajan, nyt ei ollut vaan paikoittaista. Kerran sain käskeä takas sivulle ja paristi vähän hidasteli tai kadotti hetkeksi kontaktin.

metsku: heitin sen pystyyn ja vieraan kapulalla, vähän normaalia isompi. Tais olla vähän rytmieroa, mutta ei ällötellyt selvästi. Vähän taakse meni taas palauttaessa, aika vähin avuin sivulle. Noudon palautusta siis.

Kommentit: Ruudussa hyvä, että menin huomauttamaan nuuskimisesta, heti parani. Liikkeiden välit huonoja, sivulle tulossa näytän käsiapua, hups. Koira ei haluis tulla sivulle. Kysyi paljon ollaan tehty tarjoamista, hmm ei nyt vähään aikaan.
- Tehdä vain niin, että lähtee kävelemään pois ja kun koira tulee ja ottaa kontaktia palkka.
- Sivulle tuloista paljon palkkaa.
- Helppo liike + seurausta ja heti alkuun hyvä palkka
- kisamainen vs treeni, ääntelyssä pitää olla samat säännöt!
- jos koira seurauksessa jää taakse, nopeuta, koiran tehtävä on pysyä mukana.

Ruutin työskentely kisamaisessa on juuri koomaamista (nuuskimisen suuntaan, ei kiinnosta treenata) tai sitten liian vireessä. Hommaa riittää!

istuminen: Ruuti otti paikka istumista, menin lavapinon taakse, Ruu näki varmaan mua ja mä sen, halusin ottaa lällyn ettei pääse nuuskimaan. kerran tai kaksi katseli taaksepäin, kun ohjattu koulutus oli siellä.


Rasmuksen kanssa itsekseen:

seuraus + istuminen, hieno.
kaukot: hienot kun näytin kunnolla käsimerkit, tein taas kuin Ruutille ja ei Ras liiku jos en kunnolla huido. Ruutilla liikutan niin ministi käsiä.
luoksetulo: oli muistissa stopit, koitin tehdä nopeita maahanmenoja, mutta kumarteli myös :D osasi hienosti viimeksi harjoitellun tempun.

Rasmuksen kanssa on niin kiva tehdä. Tekis mieli käydä vaikka kisoissa sen kanssa, vähällä treenillä ois varmaan kaikki kunnossa. Mun 11:sta tolleri tokovalio. <3 haastavin="" ja="" kehutkin="" kerrata.="" meille.="" melkein="" menee="" meniskin.="" on="" p="" palkasta="" rampelle="" ruutu="" se="" tai="" tunnaria="" vain="" varmaan="">
Kuvia (Malminkartanosta)

Step


ohjattu
Sara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!