Siirry pääsisältöön

Andalucian matka ilman omaa karvaista


Ruuti jäi äitin hoitoon su 25.8 ja poikaystävän kanssa matkattiin aamulla aikaisin lentokentälle. Suora lento Malagaan, josta otettiin juna Torreblancaan lähes Fuengirolassa sijaitsevalle talolle. Lentokenttä oli asunnolta lähempänä kuin Malagan keskusta. Junissa toimi ilmastoinnit onneksi, muuten kelit olivat päivällä lähemmäs 30-35 astetta ja onneksi pari pilvisempää ja tuulisempaakin. Hikeä kyllä pukkasi tuossa kosteassa ilmastossa ja uitiin päivittäin ennen kaupungille lähtöä. Tehtiin päiväreissuja myös lähikaupunkeihin.

-- KUVAT--
alla olevat kuvat saa isoiksi niitä klikkaamalla

Päivämatkat

MIJAS ma 26.8 (25min Fuengirolasta bussi 1,55e/ suunta)

Mijas oli kapeiden kujien valkoinen kylä, aaseilla ja hevosilla on mahdollisuus kulkea. Härkätaisteluareena katsottiin ulkoa, kirkko ja yhdessä rotkossa oli kallio kiipeilijöitä. Hienoja istutuksia puutarhoissa. Paljon erilaisia putiikkeja. 

Vuoristokylä 400m korkeudella merenpinnasta


Aasi ratsastus 10e ja kärryt 15e


Mijasin kirkko kallion sisässä, kultapenkit


Kukkaruukut talojen seinissä


Koira viihtyi helteellä auringossa
_______________________________________________________

RONDA ti 27.8 (1h 45min bussimatka vuoristossa Fuengirolasta, 8e/suunta)
Ronda on 800m meren yläpuolella ja rotko on 120m syvä. Valkoinen vanhempi kaupunki Maurien aikainen. Käytiin katsomassa kirkko, rotko, härkätaisteluareena ulkopuolelta ja kierreltiin kaupunkia ja katseltiin hienoja maisemia. Kaupunkia varoiteltiin kuumuudesta, mutta meidän tuurilla oli pilvisempi päivä ja keli oli juuri sopiva. Lämmin tuli kavuttua kohti rotkon pohjaa ja takaisin ylös!

Bussi matka Rondalle


Koira skootterissa



Hanhia ja Rotko

Mahdolliset 500e sakot





Käveltiin kuvan keskikohtaan ottamaan aiempi kuva, ihan rotkon alaskin olisi päässyt.


Keramiikkaa, myös koiria muttei löytynyt oikeaa rotua
________________________________________________________


GRANADA pe 30.8 (1,5h Malagasta 10-13e/suunta, bussit tunnin välein)
Granadan kuuluisin nähtävyys on Alhambra, Maurien linnoitus ja palatsi. Kaupunki sijaitsee Sierra Nevada- vuoren juurella. Aikaa siellä vierailuun ei ollut ja liput olisi pitänyt ottaa etukäteen/opastettu kierros niin katseltiin muureja kauempaa. Katedraali oli valtava, sisällä ei päästy vierailemaan ja sen vieressä Capita Real, kuninkaallinen kappeli. Kuuluisa ilmaisista tapaksista oluen ohessa, mutta käytiin syömässä menu eripaikassa. Sokkeloisia Arabikortteleita ja kauniita taloja. Etäisyyksiltään kaukana toisistaan paikat ja bussit ainoita julkisia, bussiasema sijaitsi myös 3-4km keskustasta. Käytiin katsomassa myös ulkopäin härkätaisteluareena. llmastoltaan ei ollut niin hiostava, mutta asteita oli 27, joka oli ihan riittävä. Eron huomasi palattua Malagaan, heti muuttui "nahkeammaksi", kassi liimautuu käteen ja viuhka tarpeellinen. 



Katedraali



Kuninkaallinen kappeli



Alhambra


Joki ja kapeita kujia





Ylämäkeen mentäessä vuoria kohden, tuli Romanien Sacramenton luola-alue, minne ne oltiin häädetty. Itse luolia, ei ehditty nähdä.


Sacramento


Isompi katu


Malagassa ja Fuengirolassa vierailtiin useampaan otteeseen, koska olivat lähellä ja matka taittui junalla helposti.

MALAGA su 25.8 ja to 29.8 (junalippu n. 3,5e suunta, kaikki pysäkit paitsi 2 ja kesti yli 30min)
Malagassa katsottiin kirkko, amfiteatteri, Picasson museo, linna ja härkätaisteluareena pääosassa. Sunnuntaina siellä oli myös jokin paraati, jonkun uskonnon ja iso pääkatu oltiin suljettu. Torstaina lämpöä oli +35 astetta. Muita ostoksia kuin jäätelöä ja kahdesti kahvilla sekä churroja maistellen ei tehty. Picasson museon turistikaupoissa pyörähdettiin.


Härkätaisteluareena Malagassa,
huomaa oikealla tekohärkä pyörillä!




Linnalle kapuamassa +35 asteessa




Gibfalfaro- linnan toisessa osassa



Katedraali, ehti juuri mennä kiinni



Roomalainen amfiteatteri






Turistikauppoja


Dunkin Coffeen donitsit, esim noi siniset! (otettiin tosin vain kahvit)


FUENGIROLA ti 27.8 ja la 31.8
Fuengirolassa käytiin useampaan otteeseen, kun lähdettiin Mijakseen ja Rondaankin. Vika kokonainen päivä eli lauantai mentiin eläintarhaan (Bioparc/Zoo), joka on saanut hyviä arvosteluja. Teen tästä oman postauksen, oli kiva nähdä kaikkia jänniä eläimiä! 

Markkinat Fuge





Ihania kukkia puistoissa ja paljon suihkulähteitä 



Koiratrimmaamo


Surffaaja (Torreblanca)



TORREBLANCA (asunto) ja LOS BOLICLES (naapuri juna-asema, siitä seuraava Fuge)
Ke 28.8 oli rauhallinen päivä, aamulla käytiin Torremolinoksen markkinoilla, Los Boliclesissa kiinalaisessa (menu 5,55e) ja sitten rannalle. Ke ja to oli isoja aaltoja, joita ihasteltiin illalla. Päivällä rannalla keräsin simpukoita, joita aallot toi rantaveteen (siihen unohtui mun auringonotto :D).



Torremolinoksen markkinoiden kahvilan yläpuolella




Pimeällä aaltoja



Levykaupan vieressä





Asunnon edessä "Hotel Dragon" mies teki tätä
päivittäin ja illalla valaistu






Los Bolichlesissa koira makasi pahvilaatikossa ja
vedettävässä kärryssä (huonompi nopea kännykkä otos)
Kotiin tuliaisia Picasson maalaus, simpukoita (isoin yli 5cm halkaisijalta!)
sekä suola ja pippuri sirotin







Torreblanca, koira hyppäsi aidalle haukkumaan




Iltapala




Se kiinnitti huomiota koiraihmisenä, että koirat olivat pääasiassa kytkettyinä kun vertaa muihin etelän maihin (Ranska, Italia, Portugali). Kaupungit oli tosi siistejä myös. Tosi moneen nähtävyyteen meno maksoi, suurin osa kirkoista ja härkätaisteluareenoista. Yleensä muissa maissakin niihin pääsee pääasiassa ilmaiseksi. Ranta lanattiin sunnuntaina ja muuten päivittäin roskat kerättiin.

KÖÖPENHAMINA (Juna/metro kahdelle 36 DKK, valuutta 7 kertainen, 60e= 425 DKK)
Takastullessa oli vaihtolento Kööpenhamissa, siinä oli aikaa niin mentiin junalla kestustaan (vähän sekavaa!) ja takaisin metrolla. Maissa käytiin syömässä ja katsastettiin yksi kirkko ja kaukaa näki Rosenholmin linnan. Kallis paikka, kruunuja piti vaihtaa ja tosi kylmä! + 15 astetta, aurinko tosin paistoi välillä ja onneksi sade alkoi vasta kun päästiin kentälle.


Kööpenhaminan Tivoli





Pyöriäkin on!


Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...