Siirry pääsisältöön

Kisamaista agilitya ja kesälook

Kaksi päivää sitten ajelin illalla ahkerasti Ruutin turkin. Sitä alkaa olla aina vaan nopeampi siinä ja ei toisaalta niin pilkkua viilaten ajele. Halusin tehdä taas kahden vuoden takaisen keesin Ruutille. Joka vuosi sitä hämmästyy mikä kapoinen koira sietä karvan alta löytyy. Iskän toteamana "Ompas Ruuti laihtunut kauheasti". Lyhyt karvaisena se ei hirveästi eroisi työlinjaisista kavereista. ;)

- Kesätukka kuvia (pe)

Määä löysin kepiiin!


Kännykällä:
 

 
Ekaa kertaa parveke ja kesäkukat! Hong Kongin 8kpl laatikoista väsätyt (sieltä myös pajuaita). Amppelissa mansikkaa, orvokkia, murattia ja samettiruusua. Pikkusena olin aika viherpiiperö. 
Nukuttiin eilen illalla samalla tyynyllä ainakin sen aikaa, että nukahdin.
Yleensä Ruu ei tykkää olla niin lähellä.

AKSAA

Eilisen nASTa Cupin kaksi työntekijää innostui käydä treenaamassa niillä radoilla. Tehtiin eka kisaavien rataa, eka kisamaisesti, väliä tuloksella. Sitten perään vähän hiomista.

Ekalla kisamaisella radalla:
Lähdössä yksi korjaus. (toinen lähtö oli taas huonompi) Lentokeinu -> korjasin eli hyl. Tein vaikeammalla tavalla radan kohdan, jossa tuli päällejuoksu ja takaakiertoon törkkäys. En saanut sujumaan kertaakaan ja heti ekalla välistävetoina ok. Keinulle tuli toistoja, ihan ekalla korjauksella teki selvän pysähdyksen. Sitten tuli selvät kosketukset ja pieni viive. Sitten vika välistävetotoisto oli noista kaikista nopein. Tuosta olisi voinut huomauttaa, että pitäisi enemmän jarruttaa, muttei kuitenkaan lähellä lentokeinua..

 - Video: Ruutin kisamainen rata
(Videot ladattu ekaa kertaa HD laatuisina)

Toisella treenikerralla. Tuli 2. rima alas. Sitten hinkattiin 4 toistoa päällejuoksua, mä en vaan uskalla rynniä Ruutin eteen tota pahemmin. Piti ottaa haltuunkin, kun kerran meni puomille. Halusin yrittää tota, vaikkakin kisoissa tekisin välistävetoina. Kepeillä tein häiriötä eikä kestänyt. Pitäisi muistaa tehdä vaikeampina..
- Video: Ratatreeniä (päällejuoksu, välistäveto, kepeillä haastamista)

Muulla ajalla tein muutamat juoksu A:t valssilla kääntämällä kontaktin edessä. Pari oikoi ja pari kai koski, kun olin epävarma. :D Vaikea katsoa edestä!
Toisella mölliradalla tehtiin putkeen, puomi, 2 hyppyä, putkeen, pituus ja A. Hieno kontakti, nämä mineillä.

Hyppytekniikka set point- sarja. Eli matala 10cm hyppy, 4 jalkaa ja mini okseri. Musta ne näytti aika kivoilta. Korotin pikku hiljaa, 5 toistoa? Nämä auttaa takajalkojen voiman käyttöön.
Seuraavalla kerralla voisi tehdä sarjan, jossa on okseri lopussa ja putkeen lähetys (5 jalkaa, 5 jalkaa ja 7 jalkaa). Kääntymistreeniä ei olla vielä kertaakaan koitettu, siinä mitattiin rimalla ne etäisyydet tai 5-6 jalkaa.

Repesin tänään, kun nettikeskustelussa (kuva) yksi koiran ei omistanut 10v koiransa kennel -nimeä. :D Vaikea kuvitella omalle kohdalle ja kyse oli tollerista.

- Aksareissun kuvia





Nokin (häntämutkallinen parson)


Tulivat hyvin toimeen, kumpikaan ei häirinnyt toista
Tekisi mieli alkaa kohta työstää uutta ulkoasua kotisivuille. Vanha ollut siellä ikuisuuden. Muutamia tekstejä sieltä olen muokannut. Onko teillä jotain suosikki kuvaa Ruutista tai Rampesta / molemmista? 

Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Joo pitäähän sellainen olla. :D Pari vuotta ollut jo tylsä normaalisti ajeltu. Turkista huolimatta nämä ekat lämpimät ilmat kyllä näkyy koiran työskentelyssä.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...