Siirry pääsisältöön

Toko Malminkartano ja D7000

Tokoiltiin Emmin&Saran&Stepin&Ilonan sekä Shantin&Dracun&Wiccan kanssa Malminkartanon nurtseilla. Häiriötä tuli, kun yhdet miehet lennättivät isoja leijoja ja rullalaudalla, meni leijan perässä. Kävellessä ohi Ruuti vähän ihmetteli, muttei tokossa häirinnyt.

Paikka istumista: en ottanut aikaa ja olin näkyvissä. Meni kerran keskivälillä Shantin maahan käskystä maahan ja loppuajasta alkoi kutittamaan. Toi kutina on kyllä hankalaa, joko karvat (vaikka on harjattu) kutittaa tai iho. Siihenkin on lisäravinnetta annettu, eikä ole pariin viikkoon mennyt mihinkään suuntaan. :/ Auttaiskohan punkki-kirppu aine..

seuraus: tehtiin pääasiassa täyskäännöksiä ja palkan sai käännyttyä vähän taaempaa. Vähän käännöksiäkin.

merkki: viljelin kahta eri merkkiä ja lähetin "ruutumerkille". Nyt meni suoraan merkille, johon rintamasuunta osoitti ei viereisille.  Tätä lelulla. Kerran teki haukkuen, josta pyysin pois ja pieni puhuttelu. Myös hetsattuna. Kahdelle eri merkille meno. Nyt kriteerinä on lähinnä vauhti ja hiljaisuus. Mutta suht suoriakin, palkka tosin tulee aika äkkiä ettei ehdi oikein edes seisomaan.

Purinan lähellä pari kauko siirtoa. Testasin namia jalkojen välissä, seisomaan nousu ja vapautus ottaa nami. Ihan läheltä. Oli tosi lämmin vähän tuulensuojassa ja en sitten jaksanut enään treenata mitään.

KUVAT






_______________

Tuttavalla oli fb:ssä myynnissä uudenveroinen järkkäri ja tarjousta sai laittaa. Ohitin eka sen, ettei ole tarvetta. Mutta katselin paljon nykyistä on kuvattu ja aina on riski, että hajoaa aiemmin kuin odotettavissa. Miksei sitten, kun sai hyvään hintaan. Ekat testikuvat otettu, aikalailla samanlainen kuin nykyinen, helpottaa! Mutta paremmat säätömahdollisuudet ja vähän extra toimintoja. Tässäkin on videokuvaus, jos muistaisi useammin sitäkin hyödyntää..

Nikon D90 "kotiutui" mulle vuoden 2009 alussa. Ja nyt päivää ennen 23v synttäriä, hommasin sitten Nikon D7000. Ainoa kriteeri, mitä olin asettanut uudelle kameralle, sitten joskus, oli laajemmat iso-säätömahdollisuudet (parempi pimeä kuvaus, taka-ajatuksena paremmat kuvat hallissa). Ja vanhat objektiivit käy samaan tapaan, sekin tärkeää. Aamun tokokuvat on kuvattu D90 ja Ruutin kuvat D7000. Objektiivit on tosin eri: aamulla Nikkor 70-300mm ja ip Nikkor 18-200mm. Äkkiseltään näyttäisi vähän terävimmiltä, en lisännyt yhteenkään ip kuvaan terävyyttä, ei tosin niin kova vauhtikaan.
Nikon D90 joutaa nyt siis edullisesti myyntiin (70 000 kuvattu, arvio kestosta 240 000), jos järkkäri kiinnostaisi kysele ;).

KUVAT

alkaa jo vihertää! (pensas)
Lenkin lopussa löytyi vasta oikea nappi liikekuville..

Toinen näkemäni lintu (varis), joka kuljetteli heinää

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...