Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

6.6.2014

Lemppariliikkeet mokataan


Tokokokeessa HSKH:n järjestämä ja tuomarina Pernilla Tallberg. Taas yhtä reissua viisaampana! Kaikki yksilöliikkeet yhdessä kehässä ja Ruuti oli toisena. Kisat oli etuajassa, kun saavuttiin paikalle.

Paikka istuminen 10. Oli tosi tiukka muiden koirakoiden kohdalla, esim lonkallaan ollessa 9.
Paikalla makuu 10: jee tämäkin. On välillä nuuskinut tms ja pelottaa vieläkin nämä molemmat. 

hyppynouto 7,5: Ruuti vähän haki ponnistuskohtaa, vieläkin sitten hau:n kisojen epävarmuus hyppäämiseen. Takaisin tullessa hetken katsoi pitääkö tuoda ja vähän vieritti kapulaa. Sentään toi nätisti sivulle, hyvä Ruuti. Nyt on tehnyt pitkään hiljaa. Ehkä sitä uskaltaisi vähän hetsata. :D 

tunnari 7: Meni taas ravilla kapuloille. Kaikki viime kisat. Tarkisteli jonkun verran ja toi oman. 

zeta 8,5: kaikki siirrot teki. Seisomisessa nuuski maata ja takatassu liikahti. Seuraamaan vois tulla vähän reippaammin, vikassa taktikoin sanomalla käskyn riittävän ajoissa. 

ruutu 0: ensimmäinen koira löysi ruudun lopulta ja meni kehästä ulos. Ruuti meinasi lukea merkiksi takana olevan painon. Stoppasin kuitenkin ajoissa. sitten juoksi keskikohtaa ruutu matkaa ulos kehästä. Onneksi tuomari oli kaikille kisaajille oikeuden mukainen, että salli tossa häiriössä että sai jatkaa. En ollut tokana nähnyt ettei ulosta meno mennytkään suoraan nollille ja ei Ruuti parista käskystä tajunnut ruutua. Aurinkokin paistoi sieltä päin. Vapautin sen pois ja jatkettiin.
Kisojen jälkeen käytiin testaamassa, nyt merkki hyvä ja pienellä lenkillä hienosti ruutuun, juoksi kehänauhojen vierestä kaarroksen. Ei voi heti tajuta. :D

ohjattu 6: Merkki hyvä. Arvottiin vasen. Sitten Ruuti juoksee kohti mustaa painoa. Mihin ne kapulat unohtui. Juoksi kehästä ulos nauhan laitaan ja sitten sieltä lisäkäskyllä löysi vasemman kapulan. En tiedä katsoiko, liikkurin kapuloiden laittoa. Liikkuri odotti valmiina kapuloiden "rivissä jo" eli aika nopsaan ne laittoi. Tai sitten ajatuksissa oli viel keskeytetty ruutu-liike.. Merkkihäiriötä sitten taas.

seuraus 7,5: Vähän painoi. Näpäkät pysähdykset ja hyvät käännökset. Hyvä vire! Lopussa oli 3 askelta sivuun ja peruutusta + oikeaan käännös. Kahdessa vikassa tuli ääntä. Kommenteissa ääntely ja painaminen vei pisteitä. Olispa kuullut Ruutin hirveimmän ääntely + haahuilu seurauksen :D Mulle toi oli täydellistä, koska liike on ollut niin vaikea!

kaukot 0: Lähellä oli pisteet. Siirrot muuten suht ok, paitsi mietin ekaa istumasta maahanmenoa suullinen tai myös käsimerkki. Päätin väärin, muuttaa vanhaa ja tuli virhe. Sitten kaksoiskäsky. Sitten kun palasin sivulle, lähti taas 2 m taaksepäin kävelemään. Tämän tekee joskus ja teki "toissaviimeksi" Sahaajankadun kokeessa. Kai paineistunut ja keksi ton silloin kun oli namirasia palkka. Voi olla myös, että liikkuri 2m päässä takana häiritsi. Ollaan myös treenattu näitä liian vähän, se mikä on vaikeeta, sitä välttää..

luoksetulo 8: seisomisessa katsoi vähän avustajia. Muuten aika normaalisti. Suora pa. Aika peruspisteet.
Kahdella nollalla (-40p) 3-tuloksestä jäätiin puolikas piste. :D Yht. 191½p. 

Kokeen jälkeen 2 hskh:laista tuloslistoilla sanoi, että meillä oli tosi kivaa työskentelyä. Ja kysyivät onko jo valio. Eipä ole. :D Suoritusvarmuutta etsiessä.. Lauantaina uusiksi! Moni ohjaaja oli pettynyt, kun meni koe niin huonosti tai jos tulosta ei tullut. No meille se ei ollut mitään uutta. Mun motto toiselle sanoen voisikin olla: "Jos toko masentaa, vertaa Ruutin tuloksiin!". 

Juuri Ruutia miettien, kyllähän se nykyään treeneissä tekee ihan kivasti. On taas niitä koiria, jotka on käynyt vain alossa tai avossa. Niin ihan eri kuvan meistäkin olisi saanut niillä alempien luokkien ykkösillä. Suoritusvarmuus joutuu pahimmin koetukselle ylemmissä luokissa. Alkuhan oli Alo1, avo1, avo3, avo1 :D Aika hyvä tulosvarmuus ;)

En tiedä miten se onkaan, jos nollataan paikkiksissa niin voidaan tehdä kaikki muut nollitta. Kerran poikkeus oli ilman mitään nollia, se 1-tuloksen koe. Mitään videoita ei ole, kun kiireessä en löytänyt kameraa. Se löytyikin sohvatyynyn takaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!