Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

28.6.2014

Päivä 5 fyssari yms.

Aamulla heräsin klo 6 Gavan purressa tuolin jalkaa. Pihalle viemään, sinne pissit ja sisälle päästyä lehdelle kakat. Vatsa alkoi taas möyrytä ja uudestaan pihalle. Unohdin eilen matolääkkeen porukoille ja ennen seiskaa hakemaan se. Sitten googlettelin ohjeita ja kirjoitun aiempaan julkaisuun.
Porukoilta löysin täydellisen laatikon tempuille. Paksumuovinen, painava ja A3 kokoinen, n. 10cm korkea. Pesuvati on taas kiikkerämpi, korkeampi ja pienempi.

Jännä talon vieressä oleva työmaa, kaivinkone lavan päälle. 

Porukoilla hihnassa odottamistreeniä:
4kpl, jätin aidan tolppaan, odotin että istui  ja sanoin odota + käsimerkki. Ekat kerrat haukkui. Näin oven ikkunareistä ja palkkasin, kun hiljeni istumaan tai maahan. Vikan suorituksen istui ihan hiljaa, jes! Helpompi varmaan jättää Ruutin kanssa ja näkyvissäkin. 

Näitä paljon! En halua samanlaista kuin Ruuti, että treenikentän laidalla vain kiskoo ja hakkuu, paitsi vapaana käy siihen- käskyn alla. 

Aluksi ulkona katseli myös liikennettä. Kämpän lähellä nosturirekka ajoi ohi ja perääntyi pari askelta istumaan ja katsomaan. Samoin pakettiautot ja tavalliset katsoi vaan. Hienoa! 

Ruuti aamulenkillä oli alkuun perästä vedettävä ja vilkuili vaan talolle. Oiskohan se ollut huolissan Gavasta?! Mentiin pitkälenkki ja pentu oli siellä missä lähtiessäkin, Ruutin pedissä. Tai oisko se nykyään koirien peti. ;)

Eilen Gava varasti kerran mun kännykän. Olis pitänyt arvata, kun se kattoi mun jättäessä sen sohvalle. Siitä tuli sättimiset.

Päivällä fyssarilla, Petralla. Gava pääsi mukaan ja olikin siellä vilillä päällä. Luu helpotti hommaa. Ruutilla oikealla puolella vähän jumia, lonkan kohdin risteämiskohta ja oikeasta olkapäästä, Aika hyvässä kunnossa siis. Vähemmän agilityakin ja osittain matalemmat rimat.
Gava pääsi myös lopuksi nopeaan tarkistukseen. Hyvältä vaikutti, taipui tosi pienelle rullalle.
Voidaan kuulemma tehdä vähän
- tassujen nostoja
- tasapainotyyny tai laatikkotemppu

Kasvattaja asui lähellä ja Baronan parkkikselle moikkaamaan Mariaa. Gava oli innoissaan hänestä ja Mitzistä. Lopuksi Gava sai tehdä kaksi luoksetuloa kohti autoa ja mua. Ekalla kertaa vähän vaisummin, kaksi muuta hienosti. Varmaan noin kivan ihmisen luota vaikeampaa.

Mummolassa käytiin palvelutalolla. Siellä ei jännittänyt yhtään. Reippaasti hissiin Ruutin kanssa. Automaattiovet. Mummolassa crocsi sai vähän kyytiä, niin meinasi fyssarillakin sellaisen varastaa. Kotona meillä on kengät piilossa, niin muualla missä niitä on, kiva on napata sellainen matkaan. Karakallion keskustassa myös, jäi mummon pideltäväksi kaupan eteen. Mummon pyörätuoli ei kertaakaan ihmetyttänyt. Rekka tuli ja laski rampin alas, vähän hidasti muttei sen enempää jaksanut reagoida. Sisällä vähän leikki ja sitten meni sohvatuolille nukkumaan.

Trimmausta ja tokoa: treffaten porukoilla Hanna-Leenan ja bc pojat. Gava sai nukkua autossa takaluukkuauki (veräjä). Kerran haukkui muuten malttoi odottaa ja nukkua. Humppa trimmattiin ja sen huopamainen pohjavilla saatiin pois.

Tokoa Kilon koulun nurtseilla. Ruuti teki seurausta ja kaukoja. Paljon palkaten ja lyhyinä. Gavan remmi oli kiinni tolpassa ja palkkailin ne kun istui tai makasi. Kaukoissa pehmolelun tiputtelua ja käskin yleensä, juuri jos herpaantui. Hyvin keskittyi muhun.
Gava teki 2kpl luoksetuloja, hirveätä kyytiä luokse. Testattiin lelun haku myös vauhtina jalkojen välistä. Edessä istuen katsekontaktia, nostin käsiä ja naksuttelin. Hienosti! Sitten sivulletulo. Vähän liekkiä vielä. Toisen lelun heitto ja kii-sanasta kiinni toiseen leluun. Remmiperässä juostessaankin kaverin kanssa tuli äkkiä luokse kutsuesssa.

Lopuksi Gava sai juosta Repon kanssa.

Poikaystävän porukoilla. Alkuun leikki paljon, ihan lopussa alkoi mennä jo yli. Otin 2 videota.


Gava & Pioni


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!