Siirry pääsisältöön

Kuulumista ja Coat King

Videolta meidän torstain uimareissu Rasmus, Ruuti & Gava - video
Gava innostui riehua äänitehostein ja uskalsi tulla ennätys syvälle. Sekä parit kuvat kännykällä.









Torstai - la oltiin mökillä. - KUVAT (läpikäytävänä & karsittavana oli taas vaihteeksi 400 kuvaa mökiltä koirista). Ruutia pelotti iskän rakennustyökalu, joka kuulosti laukauksilta. Liukenee yhteiskuvasta pois.
Step tuli hoitoon to-su, ihana helppo hoitokoira!

Mun sakemanni^



Step & Ruuti sekä Gava & Step:



Gava 17vk:



Step



Oiskohan tota pitänyt rajata vähän eritavalla: ;)



Kierimisessä on omat vaaransa:

La-su testasin halpis Coat Kingejä - irtokarvan/pohjavillan trimmiveitsiä pojille. Hyvin lähti molemmilta karvaa. Paremmalla ajalla sitten enemmän! Ja Rasmuksesta lähtee päivittäin karvaa, kun sitä silittää yhdenkin vedon. Säästää vähän porukoiden kämppää. Harjauksesta kuvia alla.

Ostin siis Trixie Universal haran (8,90e, 6cm leveä) ja Coatwell 13/25 teräisen (16,90e, 62mm vaikka on selvästi leveämpi). En osannut valita kokoa ja kuulin, että Mars Coat king olisi bc:lle noin 12-16. Trixien terät on lyhyemmät. Trixiellä oli helpompi päästä kiinni (vähemmillä takuilla) Ruutin turkkiin ja Coatwell oli taas parempi tollerin turkkiin, harvempi puoli. Ruutille myös Coatwell:n harvempi puoli, mutta jäi välillä kiinni tukistaen. Coatwellin muovinen käsiosa on mukava kädessä. Coatwellin tiheä puoli jää vielä tappiolle, mutta ehkä koirat selvitettyä se voi saada hommia.


Harjasin Ruutia hetken aikaa (keesiä) ja Rasmusta taas kauttaaltaan ja pidempään. 
Molemmilta lähtee vielä lisää, kun vaan viitsii. Rasmuksen päivittäiseen karvanlähtöön on kokeiltu, myös Furminaattoria. Jos koiralla ei ole näyttelyuraa niin miksikä ei coat king. Paksu pohjavilla on myös kuuma. Aikoinaan omistin Vilin ajoilta Mars Coat Kingin, mutta myin sen pois, koska ajattelin sen olevan karkeakarvaisille.. Nuo nykyisten varret on puista kivempia omaan makuun. 

 
 
 

 

Hirveä helle aiheuttaa sen, että kokoajan itse ja koirat on läkähtymässä. Kokoajan hiki otsassa. Mökillä oli tosin mukavaa! Uimassa on käyty välillä koirien kanssa tai ilman. Sinilevän kanssa saa olla tarkkana, niitä on tullut seurattua aina ennen uimaan lähtöä ja että mittaustulokset on lähipäiviltä.

Treenattu on jotain pientä ruuan yhteydessä lähinnä. Sysmässä tavattiin Gus bc ja käytiin lenkillä sekä vähän treenattiin itikoiden hoputtamana. Testasin vähän Stepin kanssa seurausta ja luoksetulon läpijuoksuna. Ihana, kun se niin innoissaan tapitti tehdä hommia, kun sai luvan tulla odottamasta ja ei käynyt mielessäkään kuten Ruutille "nuuskin ja tulen kun käsketään". Enemmän Rasmuksen tapainen. Onhan se Suomen 8. tottelevaisin koira tänä vuonna!
Gava oli myös aika pätevä, sen sivulletulo ja seuraus mennyt paljon eteenpäin! Vieressä oleva yleisö ei häirinnyt. Maahanmenoissa ei niin huimaa kehitystä.
Yritin opettaa myös etujalat korokkeella ja elefanttimaisesti korokkeen kiertoa, mutta neiti ja Ruuti haluisi tarjota vain 2on2offia. Pitää kai laittaa pienempi kuin vati siihen treeniin, ettei siihen pääse kipuamaan. Ruuti on tajunnut elefanttitempun lähinnä tasapainotyynylle. Gava tekikin sitten monet hienot 2on2offit, tauon aikana on pohtinut asiaa.
Helle vaikuttaa myös treenimotivaatioon, mutta hyväkin tehdä välillä vain ministi.

Kirppistelty on myös Vermossa sekä pientä sisustusta kämpässä. Hienoin löytö kirppikseltä oli 50e ilmastointikone pyörillä! Kämpässä onkin 29-31 astetta lämmintä ja satsasin myös parempiin pimennysverhoihin, hieman kirpaisi Hemtexiltä (sinne osa kirppari tienesteistä) mutta ihan eri laatua kuin Ikean ja Anttilan.

Ensi viikolla on tokon mm ja koiratanssin kisat Messarissa ja toko finaalit Vantaalla.
La-su esiinnytään rally-toko - näytöksessä ja Houkutusten Highway- kilpailussa Messarissa Rasmuksen kanssa.

Ruutista toukokuun tokokokeesta muutamia kuvia (5's rivi, kuvat 26-28)

Gava tänään ti 18vk! Aika kuluu! Seuraavaan postaukseen Gavan "viikkotilasto".

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...