Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

29.7.2014

Kuulumista ja Coat King

Videolta meidän torstain uimareissu Rasmus, Ruuti & Gava - video
Gava innostui riehua äänitehostein ja uskalsi tulla ennätys syvälle. Sekä parit kuvat kännykällä.

Torstai - la oltiin mökillä. - KUVAT (läpikäytävänä & karsittavana oli taas vaihteeksi 400 kuvaa mökiltä koirista). Ruutia pelotti iskän rakennustyökalu, joka kuulosti laukauksilta. Liukenee yhteiskuvasta pois.
Step tuli hoitoon to-su, ihana helppo hoitokoira!

Mun sakemanni^Step & Ruuti sekä Gava & Step:Gava 17vk:StepOiskohan tota pitänyt rajata vähän eritavalla: ;)Kierimisessä on omat vaaransa:

La-su testasin halpis Coat Kingejä - irtokarvan/pohjavillan trimmiveitsiä pojille. Hyvin lähti molemmilta karvaa. Paremmalla ajalla sitten enemmän! Ja Rasmuksesta lähtee päivittäin karvaa, kun sitä silittää yhdenkin vedon. Säästää vähän porukoiden kämppää. Harjauksesta kuvia alla.

Ostin siis Trixie Universal haran (8,90e, 6cm leveä) ja Coatwell 13/25 teräisen (16,90e, 62mm vaikka on selvästi leveämpi). En osannut valita kokoa ja kuulin, että Mars Coat king olisi bc:lle noin 12-16. Trixien terät on lyhyemmät. Trixiellä oli helpompi päästä kiinni (vähemmillä takuilla) Ruutin turkkiin ja Coatwell oli taas parempi tollerin turkkiin, harvempi puoli. Ruutille myös Coatwell:n harvempi puoli, mutta jäi välillä kiinni tukistaen. Coatwellin muovinen käsiosa on mukava kädessä. Coatwellin tiheä puoli jää vielä tappiolle, mutta ehkä koirat selvitettyä se voi saada hommia.


Harjasin Ruutia hetken aikaa (keesiä) ja Rasmusta taas kauttaaltaan ja pidempään. 
Molemmilta lähtee vielä lisää, kun vaan viitsii. Rasmuksen päivittäiseen karvanlähtöön on kokeiltu, myös Furminaattoria. Jos koiralla ei ole näyttelyuraa niin miksikä ei coat king. Paksu pohjavilla on myös kuuma. Aikoinaan omistin Vilin ajoilta Mars Coat Kingin, mutta myin sen pois, koska ajattelin sen olevan karkeakarvaisille.. Nuo nykyisten varret on puista kivempia omaan makuun. 

 
 
 

 

Hirveä helle aiheuttaa sen, että kokoajan itse ja koirat on läkähtymässä. Kokoajan hiki otsassa. Mökillä oli tosin mukavaa! Uimassa on käyty välillä koirien kanssa tai ilman. Sinilevän kanssa saa olla tarkkana, niitä on tullut seurattua aina ennen uimaan lähtöä ja että mittaustulokset on lähipäiviltä.

Treenattu on jotain pientä ruuan yhteydessä lähinnä. Sysmässä tavattiin Gus bc ja käytiin lenkillä sekä vähän treenattiin itikoiden hoputtamana. Testasin vähän Stepin kanssa seurausta ja luoksetulon läpijuoksuna. Ihana, kun se niin innoissaan tapitti tehdä hommia, kun sai luvan tulla odottamasta ja ei käynyt mielessäkään kuten Ruutille "nuuskin ja tulen kun käsketään". Enemmän Rasmuksen tapainen. Onhan se Suomen 8. tottelevaisin koira tänä vuonna!
Gava oli myös aika pätevä, sen sivulletulo ja seuraus mennyt paljon eteenpäin! Vieressä oleva yleisö ei häirinnyt. Maahanmenoissa ei niin huimaa kehitystä.
Yritin opettaa myös etujalat korokkeella ja elefanttimaisesti korokkeen kiertoa, mutta neiti ja Ruuti haluisi tarjota vain 2on2offia. Pitää kai laittaa pienempi kuin vati siihen treeniin, ettei siihen pääse kipuamaan. Ruuti on tajunnut elefanttitempun lähinnä tasapainotyynylle. Gava tekikin sitten monet hienot 2on2offit, tauon aikana on pohtinut asiaa.
Helle vaikuttaa myös treenimotivaatioon, mutta hyväkin tehdä välillä vain ministi.

Kirppistelty on myös Vermossa sekä pientä sisustusta kämpässä. Hienoin löytö kirppikseltä oli 50e ilmastointikone pyörillä! Kämpässä onkin 29-31 astetta lämmintä ja satsasin myös parempiin pimennysverhoihin, hieman kirpaisi Hemtexiltä (sinne osa kirppari tienesteistä) mutta ihan eri laatua kuin Ikean ja Anttilan.

Ensi viikolla on tokon mm ja koiratanssin kisat Messarissa ja toko finaalit Vantaalla.
La-su esiinnytään rally-toko - näytöksessä ja Houkutusten Highway- kilpailussa Messarissa Rasmuksen kanssa.

Ruutista toukokuun tokokokeesta muutamia kuvia (5's rivi, kuvat 26-28)

Gava tänään ti 18vk! Aika kuluu! Seuraavaan postaukseen Gavan "viikkotilasto".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!