Siirry pääsisältöön

Häiritty kalkkuna-kontakti

Aamupäivä tokoiltiin Inkan & Sätkän kanssa täydellisessä kelissä. Täytyi vaihtaa alkuun toiselle kentälle ja Rastaalan koulu olikin aika hyvä, piilo ja autot sai lähelle ja tilava kenttä.

Paikka istu: hyvä.
Paikka makuu: lapsia tuli jalkkistelemaan. Ruuti keksi kahteen otteeseen nuuskia maata. Niistä komennukset. Outoa, ettei mennyt lonkalleen.
Gava odotti sen aikaa kytkettynä aitaan. Haukahteli pariin otteeseen ja istui sekä makasi.

Sätkä sai aloittaa. Liikkuroidessa kävin aina palkkailemassa Gavaa. Välillä se haukahteli, kun vein ohjatun kapulat esim.

Gavan treeni 1: 
luoksetulo 2kpl: molemmat tuli kovaa. Nyt otin muutamat juoksuaskeleet 15-20m. Kutsun paikallaan seisten ja kehut parin metrin jälkeen ja liikun namin kanssa poispäin. Jossain vaiheessa lelua jalkojen välistä.

jackpot namikäsi ja imutusta: oikealla kädellä nameja syöden ja vasen rapsutti. Hyvin teki ja söi ahneesti, kokoajan kädessä kiinni. Sitten myös imuttaen seurausta, ihan suoraa. Loppuun pari käden jahtausta ja lopussa saa aina jackpotin.

Ruutin treeni: 
Kisamainen 

  • zeta: alussa kontakti karkasi liikkurin "liikkeelle mars jälkeen". Huomautus. Lopussa vika asento, seisomisesta seuraamaan ei ollut kuulolla ja ei lähtenyt heti mukaan. Huomautus ja uusinnalla parempi. Kierroksia vähän liikaa, kun äänsi aluksi. Saan syyttää niukkaa pallon heittelyä.
  • ruutu: hyvin. Häiriömerkkejä oli zetasta. Vapautin pysähdyksestä sinne. 
  • tunnari: pariin otteeseen toi väärän. Sitten vasta oikea. Kierroksia liikaa. Ei voi sanoa tuulen syyksikään. Ihmettelinkin, kun laukkasi kapuloille ravin sijaan.
Erikseen Ruutille kaukoja: 15m matkalta. Alkuun ei suostunut nousta istumaan (seisoi). Yksittäisiä siirtoja palkaten. Loppuun pitkältä matkalta istumaan nousu. Häiriönä oli Inkan nostelema tunnarirasia. 

Gava treeni 2: 
Hain Gavan autosta. Makoili siellä vaikka aluksi sinne jätettäessä kuului yksi hau, Ruutin treenin aikaan.
Maahanmenot:  Kalkkunaleikkelettä namina. Nyt teki hienosti hissinä. Muutama kappaletta liikkeestä käsiavulla. Enää ei tarvitse kauaa pitää kättä maassa.

Häiritty katsekontakti: Sätkä tuli häiriöksi. Alkuun Sätkä paikallaan ja kävelin ohi. Kaikesta kontaktista jes ja nami. Seuraava häiriö, että Sätkä liikkuu ja vika häiriö Sätkä leikkii. Leikkiminen oli vaikea ja kerran piti haukkua, kun Sätkä haukahti. Se oli epäilyttävää. Muuten tarjosi tosi äkkiä kontaktia, vaikka saattoi katsoa muualle välillä. Hieno pentu, lopussa jackpot. 

Juoksevan koiran perään olis joskus kiva sännätä. Lopuksi Gava sai juoksennella Sätkän kanssa. Gava paimensi ekaa kertaa myös toista koiraa, kun keksi Sätkää tuijotella. 






Hetkellinen muoti

Nyt kotiin nukkumaan! Ja mökille lompsis!

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...