Siirry pääsisältöön

Mä ja broidi biitsillä, treenitasku itsetehty

Aamupäivästä koirien kanssa Haukilahden rannalla. 12:30 alkoi sinne tulla jo liikaa porukkaa niin lähdettiin pois. Ruutin kanssa saa olla tarkkana, kun se ei välitä vieraista koirista, jotka tulevat iholle. Pois- käskyä totteli aika hyvin ja vältettiin useamman lähestyneen uroksen kanssa konfliktit. Gava leikki useamman eri koiran kanssa, parhaimmat hipat 5kk x-rodun kanssa. Pyysin luoksetuloa aina vieraiden koirien kanssa oltua tai leikin kesken. Hienosti tuli!
- kuvat

Gava on välillä keksinyt vahtia sisällä ulkoa kuuluvaa ääntä. On kiitelty huomaamisesta ja sitten sanottu, että riittää.
Uimarannan parkkiksella oli skootteri autojen välissä parkissa, ompa epäilyttävää! Luulin ensin, että lähelle parkkeerattu traktori oli se outo juttu. Käytiin katsomassa eikä enää kiinnostanut.

Tänään koitettiin treenata istumista paikallaan. Se on niin fiiliksestä kiinni. Pysyy kotona välillä eikä mitään ongelmaa (yksi treeni). Ja sitten porukoilla tänään ruuan yhteydessä harjoiteltiin, jos astuin askeleen taakse peruuttaen niin lähti musta pois päin. Jännä, kun Ruuti tuli aina mua kohti perässä. Lähtee vähän kuin vähän pakoon ilmeellä, että kohta käsketään takaisin tai sitten kuvittelen vaan. Sain palkattua sitten, että liikutin yhtä jalkaa. Tänään tarjosi myös mennä maahan. Lopuksi oli sitten helpompi maata, liikuin vähän lähellä ja heittelin päiväruokaa.
Vähän samaa on tullut, kun porukoilla pyytää vapaana ollessa autoon tai mun lähelle, että nostan (hyppää itse, jos näyttää namin). Kun pyydän luokse auton vieressä tai vähän tiukemmin, katsoo vain että en tule. Sitten lähtee kävelemään pois. Kävelin rauhallisesti kiinni ja talutin pannasta autoon, yritti vähän kävelle edelleen poispäin. Porukoilla myös pihalla ollessa, kun kielsin ettei naapurin pihalle lähdetä niin vilkaisi vain ja kipitti sinne (edellis kerralla). Tänään uskoi, eikä lähtenyt sinne.
Valokuvatessa myös, jos neitiä ei huvita ja palauttaa aina paikoilleen se niin kokoajan on valmiina että milloin käsketään odottamaan ja livistää heti. Paras on kuvata, kun se itse pysähtyy. Ruutin taas hakisin heti pois pannasta/niskasta ja se pysyisi, mutta vaikea sanoa Gavan kanssa pitäiskö olla kovempi vai kiltimmin komentaa..

Illalla ennen mun agilityn koulutusvuoroa Gavan kanssa
- katsekontaktia naksutellen, kentän ulkopuolella ja sitä puolella
- vähän seurausta imutuksella
- leikkiminen: taistelua, irti (pannasta pitäen vietin lasku) -> kii jne.

Sitten Gava aitaan kiinni. Koira aksakentällä treenasi lähtöä. Palkkailin kun makaili. Meni aika nopeasti maahan, menin kauas ja piiloonkin. Sitten makuulta vapautus ja leikittiin. Välillä maahanmeno leikin yhteydessä. Sitten Gava kiinni. Taas makuulta vapautus, leikkiä. Gava kiinni ja taas leikkiä ja autoon. Tavoitteena, että aina pääsee treenaamaan vasta, kun on makuulla. Ei haukkunut kertaakaan odottessa, joten on edistytty!

Aksaa kouluttaessa auto oli niin, että veräjästä näki kentälle (varjopuoli). Kahteen otteeseen Gava haukkui. Huusin silloin sen nimellä ja hiljeni. Sai seurustella myös monen eri cockerin kanssa.

Gava löytyy nyt koiranetistä!

Muutoksia vielä treenitaskuun, tein uuden vyönkin vanhasta vetovyöstä. Ja tämä oli periaatteessa ilmainen, kun kaikki materiaalit löytyi ennestään. Testattiin jo illalla. Toiseen taskuun pallo ja toiseen namit. Lisäksi tein vetoketju taskun avaimille yms. Treenitaskun saa myös irti ja vaihdettua tavalliseen vyöhön tai molemmat taskut siirrettyä taakse.













Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...