Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

31.7.2014

Jälki ja pikkutreeniä

Aamulla tein 30 askeleen pituisen jäljen nurmikolle. Namit, joka askeleella (Gavan ruoka). Koirat odottin hienosti maaten, puskassa kiinni. Gavan kolmas jälki. Näytin kädellä, mistä jälki lähti ja sitten Gava lähti jäljestämään. Kolmesti vilkaisi muualle ja jatkoi matkaa. Jätti aika paljon nameja syömättä, osan nappasi ja sitten loppu palkalla pyysin maahan ja syötiin namit (jackpot) maassa. Jotain parempia nameja tai kovia sellaisia..

Ruuti sai siivota jäljen namit, jäljesti kiireellä sitä pitkin ja takastullessa teki tosi tarkkaa työtä. Saipahan nenätyötä.

Porukoilla piilotin koirille palloa. Käskin kaikki käy siihen käskyllä ja kävin melkeimpä koirien näköetäisyydelle piilottamassa pallon. Gava osasi hienosti makaa muiden seurassa. Sitten sanoin vapaa ja etsi. Gava ei tajunnut asiaa, mutta juoksi mukana.

Putki: Porukoilla tehtiin reilun metrin pituista putkea. Gava hyvin tarjosi mennä läpi ja palkka. Toki Ruuti ja Rasmuskin halusi tehdä.

Gavalle
metallikapula: Naksuttelin maasta nostoa. Sitten istuen kapulan pitoa naksutellen. Muutamaan otteeseen piti kiinnikin kun vähän liikutin. Sitten heitin kapulan ja Gava sai tuoda sitä metrin verran.

Kosketusalusta: sille eteenmenoa 2m päästä.

Myös sivulletuloa ja pikku seuraus pätkää. Parit paikallaan kääntymiset, vähän vinoon voi tulla.

Puun kierto, ulkona: Välillä lähti eri puolelta kiertämään, kun näytin. Muuten hyvin. Nyt ei tarvinnut näyttää kättä puun toiselta puolelta. Silti pitää mennä puun lähelle.

Maahanmenot: nyt teki niitä kivasti. Hiljaisesta liikkeestä, että itse edessä.

Sivulletuloa ja seurausta, seurauksessa kiva vire ja innokkuus. Perusasennot pysähtyessä vähän parempia eikä vaadi namikättä avuksi.

Ruutille ulkona kynnyskaukoja (s-i-s), eteentulo & tassu sekä peruuttaminen. Peruuttaminen sujui paremmin jo. Puun kierrotkin hiljaa.

Kynsien leikkuu Ruutille ja Gavalle. Gavaa piti kerran komentaa ja sitten oli tosi nätisti.

Laatikon kanssa
- boxi: eli laatikon sisäänmeno. Gavalle naksuttelin ensin kaikkea ja sitten alkoi kaikki tassutkin sujua. Ruutille paras oli etu ja takajalka sisään ja lopussa istui kaikkien ollessa sisällä. Ai kauhea, tota Ruutin häsellystä, laatikkoa oli välillä kyljellään, nurin yms. Gavaa myös ärsytti Ruuti ja yritti tulla näykkimään sitä kateellisena. Ei ole tollaista aiemmin tehnyt. Käskin sen niskasta ottaen pois.
- 2on 2off: Gavalle edelleen naksuttelin etutassuja, kaikkia tassuja ja etutassuja pois laatikolta. Vikassa teki suoraan 2on2offin aikailematta. Ruuti teki peruuttamalla 2on2offia.

Heti, kun on vähän viileempää tuntuu, että virtaa vaan riittää pennulla. Leikkii yksinään omia leikkejään aktivoinnin lisäksi. Namiruutua tai ulkona lelunpiilotusta mini esineruutuun voisi tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!