Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

19.8.2014

Oman kokoista seuraa ja pohdintaa

Aamulla treffattiin pitkästä aikaa Tiina, Miilu ja Hilla. Lupasi sadetta, mutta aurinkokin jopa pilkisti! Loistavaa tuuria. En ollutkaan vielä koskaan nähnyt Hilla bc pentua kuin kuvissa! Hilla oli noin 2vk nuorempi kuin Gava aavistuksen massavampi ja korkeampi kuin Gava (13kg ja 9kg), mutta juuri hyvää kokoa leikkeihin. Kiva nähdä, mitä eroavaisuuksia näissä työlinjaisissa pennuissa näkee! Hillan äidin sisko on MM-hopeaa saanut Zen.
Gavalla on aina lelut palautunut helposti, leikkii kuitenkin hyvin. Ahneutta sai vähän opettaa. Ei ole niin itsenäinen kuin Ruuti pentuna ja aika nöyristelevä alkuun uusille koirille. Tosin se on vähentynyt nyt iän myötä (reilu kk) vähän. Rauhoittuu paremmin kuin Ruuti ja keskittyy ihan hyvin. Kuitenkin tykkään pitää treeneissä äkillisen tilanteen varalta treenihihnaa mukana osassa tekemisessä, kun saattaa lähteä jonnekin jos ei ole juuri työn alla (siitäkin on tosin aikaa). Ruutin kanssa kesti pitkään saada luottamus, ettei se lähde. 

Gavan samanikäisissä työlinjaisissa pennuissa on taas näkynyt enemmän itsenäisyyttä eli hieman haastavempia. Lelujen palauttamiset on ollut myös vaikeampia. Toinen kaveri on ahne ja toinen vähän valikoivampi. Muita ihmisiä kohtaan, ehkä vähän välinpitämättömämpiä (hirveä sana!). Tosin Gavakin ennen treeniä noteeraa vieraan ihanan ihmisen, muttei treenatessa tai pentukaverin aikaan. Myöhemmin näkee mitä tuleman pitää. :) Gava vaikuttaa kyllä sellaiselta mitä salaa toivoinkin, oikeanlaiselta mun persoonaan ja sopeutumaan Ruutin kanssa eloon. Vaihteeksi kelpaa vähän helpompi koira arjessa vaikka Ruutista ei enää uskoisi samaa mitä se nuorempana oli. Nykyisin Ruuti yllättää monesti positiivisesti. 

Mutta treeniin. Gava puuhun kiinni ja Ruuti käskyn alla. Rauhalliset liikkeet makaili hienosti ja hiljaa. Vauhtiliikkeissä saattoi tulla hau ja juoksi edestakaisin remmissä. Haukusta kävin antamassa palautta, ja kun väisti mun kohti kävelyä lopetin painostamisen ja lähdin pois. 

Ruutille
Paikka istuminen: kävin palkkaamassa Gavan. Arvioitiin aika. Loppuajasta Miilu meni maihin. Ruuti ei onneksi reagoi toisen toruihin ja hyvä ettei enään matki. 

Paikka makuu: tässä myös häiriötä, kun Miilu nousi istumaan. Meni nopeasti maahan. Sivulle nousi taas hitaammin. 

Gavalle
Ruutu: oli hyvää aloittaa siitä kun virtaakin löytyi. Kolmas treenikerta? Alkuun vein itse lelun. Yhdessä toistossa katsoi vapaana olevaa koiraa, joka juoksi kovaa poispäin kauempana. N. 5-15m matkalta. Vika Tiinan viemänä. Hyvin hoksasi. Tässä tuli nyt sitä haluttua irtoamista, jota tulee treenattua liian vähän, vaikkei se bortsuille ole niin vaikeeta. ;)

Seuraus: sivulletuloista palkkaa ja seurauksessa alkuun helpotettuna käden kanssa. En oo uskaltanut nyt tehdä pidempiä pätkiä reipasta kävelyä, mitä Korrien kurssilla saatiin läksyksi. 

Metsku: yksi nouto, jonka haki hienosti. Tarttui varmasti meidän pikku metalliin ja vauhtina palautus. Metallin jättää heti. 

Ruutille
Ruutu: liikesiirtymällä. Virittelin alkuun vahingossa ruutuun enkä merkille. Kuten viime treeneissä. Kisoissa ei olis aikaa tollaiselle virheelle. Jos viritän ensin ruutuun tai pelkästään siihen juoksisi suoraan ruutuun. Ehkä pitäis treenata, että tajuais että merkin kautta mennään aina, jos niin sanon. 

Tunnari: ihan normi tunnari. Pitäis muistaa tehdä myös häiriöllä. Ei kuitenkaan liian kovalla tai muistaa tasapaino, kun tunnari varmaan hajosi niiden takia. Oli kova tuuli ja sai hajun jo tunnareille mennessä. Meni laukalla ja palkkasin vauhdista. Ennen en koskaan palkannut, mutta haluisin sitä vauhtia. 

Kaukot: ehkä 10m matkalta. Aloitin istumisesta. Vaihdot oli yllättävän hienot taas! Mietin, että oon tehnyt vain kodin lähellä kynnyksellä agilityn 2on2offista istumaan menoja 1-2m matkalta. Palkkasin pariin kertaan s-i siirrosta. Toisesta blogista luin, että kaukoihin vaikuttaa myös kropan hallinta kaikki jumppaaminen ja ajattelisin takajalkojen hallintaan liittyvät temput yms auttaa tiedostamaan niiden olemassa olon. 

Seuraus: lyhyehkö seuraus. Tuli kuitenkin kaikki mahdolliset vauhdin muutokset ja sivuaskeleet. Parit perusasennot vähän edessä. Teki kuitenkin hiljaa. Mietin, että edistikö vai ei. Lelupalkka ja namipalkka. Juoksusta seis vaikea ja pitää muistaa tehdä " käännös vasempaan mars ja seis" tyylisiä. 

Pitäisi saada enemmän pilkun viilausasennetta tekemiseen. Ja tehdä myös kisamaiset treenit kaikki putkeen/2 osassa. Tosin se tuleekin nyt kokeessa, kun sain koepaikan lauantaille hskh:n seuranmestiksiin. Kisata pitikin säännöllisesti. 

Lopuksi pennut pääsi leikkimään. Jännä, kun Gava oli kokoajan päälle päsmärinä ja hipassa se tykkää olla se jahtaava osapuoli. Gavan kuulo meni leikkiessä, se ei haluisi tulla luokse silloin. Vasta, kun toinen pentu tottelee. :0 
Ruuti oli yllättävän siedättynyt pennuista ja ei ärähtänyt vaikka Hilla kävi välillä tosi lähellä. Muutenkin se sietää jos rapsuttelen Ruutia ja Gava kiehnää vieressä. Eivät ole kuitenkaan leikkineet vielä, sen verran oman arvon tuntua Ruutilla on.

Eilen meidän oli pakko mennä kuuron aikaan ulos, että pystyin käyttämään koirat ennen lähtöä. Gavan ilme oli ihan "tää on melkein pahempi kuin se suihku, ilman saippuaa vaan".

Oon ollut laiskempi treenata Gavaa ruuan yhteydessä.
Pitäisi muistaa vaikka kuurina tehdä yhtä asiaa. Esim.
- kaukot
- kosketusalustalle irtoaminen
- kapulan pito
- eteentulo
- laatikon sisään/ 2on-2off
- naksutella seuraamista (onneksi omistan useamman naksuttimen, koska taas kerran 2/4 on vaan tallessa)
- tunnaria ulkona pusikkoon?

KUVAT

Gavakin teki samalla tapaa ruutua ja metalliaHillalla niin Gava ilme!


Gavan taklaus yritys

Jalakas Hilla? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!