Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

19.8.2014

Persjätön persjättö!

Yritin keksiä ensin kaikkia tekosyitä olla lähtemättä treeneihin. Agilityinnostus on niin matalalla. Ruutilla oli vatsa ollut yöllä sekaisin ja vielä päivällä. Epäilen vähän, kun se iltalenkillä karkasi jossakin käymään hajun saatua, jos kävi hotkimassa jotain pilaantunutta. Tänään en antanut kuin pienen ruuan ja lääkettä. Halusin siis vähän pienentää Ruutin treeniaikaa, vaikkei siitä mitään eroa huomannutkaan ja tehtiin vähän Gavankin kanssa. 

Gavan kanssa (eka ohjattu "koulutus", toisaalta itse päätin mitä tehtiin) tehtiin keskellä olevat 2 hyppyä. Rimat maassa irtoamisena. Alkuun yksi hyppy maassa olevalle lelulle. Sitten 2 hyppyä ja niiden takana ollessa koutsi tiputtaa lelun maahan. Käskin heti siitä "eteen". Olin molemmilla puolilla kertaalleen. Teki selvät loikat maassa olevien rimojen yli. Ruuti mun mielestä vaan laukkasi normaalisti niiden yli. Hyvä, jos noteeraa noi 3cm korkeat esteet. ;) 

Putki 12/26 alkuun suorana ja sitten asteittain kaarelle. Kouluttajalla lelu näytin sen jäämisen putken päähän ja vein pannasta taluttaen putken päätyyn. Kertaakaan ei epäröinyt. Hienoa! Ei tarvitse montaa toistoa sujuakseen.


Ruutin kanssa tehtiin mineillä ympyröitä. Mun linjaus oli alkuun huono takaakiertoon (4). Halusin treenata kuljetukseen (6-7), että teen persjätön takaakierron yhteyteen. Ohjaan koiraa oikealla kädellä. Sitten oikeassa "pakkovalssi" kohdassa tai vähän aiemmin vaihdan persjättönä ohjauksen vasempaan käteen. Vähän eri ajoitus, kuin mitä katsoi cockerin menoa aiemmin. Periaatteessa hypylle (6) yksi persjättö ja ennen hyppyä 7 kaksi persjättöä. :D Tuntui alkuun aika "sokolta". Olin ajatellut valssia hypylle 9, mutta siihenkin oli pakko tehdä persjättö. Toisella kertaa radan yhteydessä melkein lähti tasapaino ja sain sinnetellä jatkaa rataa. :D Välistävedoissa (10-11) olisin voinut tehdä ne lähemmäs hyppyä (11). Kun oli noin pitkä väli. Loppu olikin helppoa. Huh kun sai juosta ja tuli kuuma, mun kunto on rapistunut!

Vielä nopeasti neliöitä. Alkuun valssi hypylle [3] vähän myöhässä ja valui. Paras Ruutille, mitä mietin aluksi oli putken jälkeen kierrättää hyppy vasemmalta puolelta ja tuli parempi lähestyminen takaakiertoon [7]. Testasin oikealta puoleltakin kierrättäen, mutta Ruuti lenkitti niin kohti putkea ja tuli rumat käännökset. Sain enemmän aikaa hypyille, kun yritin muistaa etten saata liian pitkälle hypyille. Kokeilin aluksikahden persjätön ohjausvientiä hypylle [8], mutta se ei toiminut millään. Parhaiten toimi vastakäännös takaakiertoon [7], hetki odottaa ja sitten lähteä viemään loivasti kohti hyppyä [8]. Noin ja vaan koiran menemällä pidempi reitti sujui. Jätettiin siihen. 

Treenien lopuksi fiilis oli hyvä ja itsellä, että Ruutilla läkähtynyt olo! Vaikka hömpötteleekin mineillä/medeillä tulee treenattua hyvin omaa ohjausta. Ja vielä noilla mun pitää liikkua vielä nopeammin. Ihaninta on se, ettei tarvitse miettiä mahdollista rimojen putoamista. Ainakaan nyt mineillä ei tippunut rimoja. Rataantutustumisessa satoi, mutta onneksi se sitten lakkasi.
Gava on ollut ainut, joka on säästynyt vatsan reistailulta. Tosin huomasin tänään, että se oli syönyt pari päivää kestäneen siistin viivoittimen mittaisen fleecesuikaleen. Sitä sitten äkisteltiin, mutta tuli ulos avustamatta. Oliko fiksua syödä vielä kokonaisena. Lenkin jälkeen meni jatkamaan pahvilaatikkoprojektia.

Ei oo tullut vähään aikaan taas kuvattua mitään videolle. Ulkotreeneissä ei ole ollut ketään kenen kanssa tehdä kätevästi vaihtokauppoja, en tosin oo kysynytkään. Mutta lähinnä, jos muistan Gavan treeniä tai leikkejä kuvatakin muistoksi. Kännykällä on helpoin kuvata ja editoida, kun oma kone taas on alkanut temppuilemaan varsinkin pidempien videoiden muokkaamisessa ja välillä lyhyemmässäkin.  
Pikku neidillä olis sunnuntai iltana paimennusta kolmas kerta, jos vaan toteutuu. Sitten seuraava on SBCAK:n paimennuspäivä Liedossa su 14.9. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!